MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Harmadik mérkőzésre halasztották a döntést a döntőről
Harmadik mérkőzésre halasztották a döntést a döntőről
Ezen a héten nagyon mellétrafáltunk a női NB I-s meccseket illetően. Szombatra a Szekszárd sikerét vizionáltuk, vasárnap pedig a HTE fölényes diadalára esküdtünk. Egyik sem jött be.. Nagyon nem.. Mentségünkre szóljon, hogy bárkivel akivel beszéltünk a Tolna - HTE összecsapás előtt sima vendégsikert tippelt.
A két csapat játékosállományát, anyagi lehetőségeit, a keretlétszámot tekintve a Hajdúböszörmény jóval a Tolna felett áll. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a Magyar Kupa döntője után a bajnoki elődöntő második meccsén is borult a papírforma. Ez persze egyrészt Varga Adélék dicsérete mert igazi hőstett amit ez a rokonszenves társaság véghezvitt a mostani szezonban. Anyagi gondok, ukrán játékosok távozása, Folk Zsuzsanna sérülése, Kolok mester leváltása után nem roppant össze a Tolna, hanem éppen ellenkezőleg még jobban összecsiszolódott. Előbb megnyerte a Magyar Kupát -története során először-, s a tegnapi napon kiharcolta, hogy a Hajdúböszörményben dőljön el a bajnoki döntőbe jutás kérdése.
DSC_0420A sokkal taktikusabban, lelkesebben és összeszedettebbnek játszó hazaiak Üveges Katalin góljával szerezték meg a vezetést a 17. percben, de addig is jobbára az ő akaratuk érvényesült. Labdabirtoklást tekintve persze a HTE jobban állt, de sok elképzelés nem volt a játékukban. Ez súlyos kritika egy olyan csapattal szemben, akiknél olyan kaliberű futsalosokat tud felmutatni mint Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Szekér Anita, Pádár Anita, Vígh Renáta, s a sort még lehetne folytatni annyi klasszist tudnak felvonultatni a Hajdú bihariak. Viszont csapatszinten a Tolna egységesebb mint a HTE és ezzel tudja kompenzálni a kétségkívül meglévő különbséget.
A második játékrész elején Magyarország legjobb futsaljátékosa Tell Zsófia -aki előtt le a kalappal, egész évben vezéregyénisége a bajnoki cím védőjének- gyorsan kiegyenlített, s úgy tűnt, hogy az első meccshez hasonlóan a böszörményiek felőrlik ellenfelüket. Hatalmas nyomás nehezedett Ősz Csenge kapujára, aki azonban zseniális bravúrok egész sorát bemutatva bizonyította, hogy egyértelműen ő a magyar mezőny legjobb kapusa. Lehúzta a rolót, tartást adott csapattársainak. Szalkai Kitti 35.percben szerzett szemfüles és némileg váratlan találata után, az extázisban játszottak a tolnaiaknak sikerült kibekkelniük a hátralévő perceket és győztesen hagyták el a játékteret.DSC_0467Vasárnap Hajdúböszörményben dől el a továbbjutás kérdése, ott eddig nem sok babér termet Üvegeséknek. Teljesen egyértelmű, hogy a Zebrák a favoritok, vesztenivalójuk csak nekik van és ez növelheti riválisuk amúgy szerény esélyeit. Bármi is lesz a vége, a Tolnai szurkolótábor büszke lehet futsalosaikra!!

Női NB I, elődöntő, 2.mérkőzés

BrandMission-Artifex Tolna - Hajdúböszörményi TE 2-1 (1-0)
Tolna Városi Sportcsarnok, 250 néző
Játékvezetők: Éreth Attila-Sipos László-Kiss Gergely

Tolna: Ősz Csenge - Horváth Hanna, Kaiser Karina, Varga Adél, Üveges Katalin
Csere: Farkas Klaudia, Szalkai Kitti
Edző: Varga Adél

HTE: Torma Lilla - Szekér Anita, Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Pádár Anita

Csere: Vígh Renáta, Kovács Anikó, Quirikó Vivien, Tell Zsófia, Mogyorósi Zsuzsanna
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerző:
Üveges Katalin, Szalkai Kitti illetve Tell Zsófia

Varga Adél: -Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. A meccs szinte ugyanúgy alakult, mint Böszörményben, mi szereztük meg megint a vezetést és mint ahogyan ott is ezt a találatot is Üveges Katalin szerezte. A félidő után tudtuk mire számíthatunk, de egy jó védekezéssel sikerült meglepni őket és kontrákból voltunk végig veszélyesek a meccsen. Végül egy gyönyörű, szemfüles gól után sikerült megszerezni a vezetést, amit meg tudtunk őrizni. Így jöhet a mindent eldöntő harmadik meccs.

Quirikó Vivien: - Nagyon kétarcúak vagyunk az utóbbi időben, és most a rosszabbik felét mutattuk. A második félidőre javultunk fel némiképp, de ez sem volt elég. Hazai közönség előtt, a harmadik mérkőzésen muszáj javítanunk, és megnyernünk a párharcot.
 - Simonyi András -
Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA