MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Az Amazonoknál az előny
Az Amazonoknál az előny

A Gyulai Amazonok női futsal csapata az alsóházi rájátszás első mérkőzésén idegenben lépett pályára a Ricsilla Futsal otthonában. A lebonyolítást illetően tudni kell, hogy a párharc 2 győztes mérkőzésig tart, tehát maximum 3 találkozó alatt eldől, hogy a győztes az 5-6. helyért, míg a vesztes az NBII. 2 helyezettjével osztályozót vív.

Ennek megfelelően mindkét együttes nagy elánnal és nyílt sisakos játékkal kezdte a találkozót, az irányítást azonban a vendégek ragadták magukhoz. Mindkét oldalon akadt bőven dolga a kapusoknak, hiszen támadójátéka a Ricsillának és a Gyulai Amazonoknak is erős. Az első gól Perjési Rita nevéhez fűződik, aki jó ütemben érkezett a bal szélen, értékesítve csapata első találatát a mérkőzés 10. percében. 5 perccel később a végig jól játszó rutinos Megyeri Boglárka egalizált egy gyönyörű egyéni megmozdulást követően. Nem sokkal később, a félidő vége előtt Perjési Rita fejelt gólt Kiss Emília kapujába, így ismét a gyulai csapatnál volt az előny.

A második játékrészben, ahogy várni lehetett, Halmos Máté lányai nagyobb iramra kapcsoltak, de ezúttal nem tudtak túljárni Palócz Mónika eszén. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vendégek is, azonban hol a kapufa mentette meg a góltól a hazaiakat, hol pedig pontatlan volt a befejezés. Megyeri Boglárka újra döntetlenre hozta a találkozót, azonban következtek Fülöp Diána percei, aki duplázni tudott 10 percen belül, így először a mérkőzésen 2 góllal is vezettek az Amazonok. Az időkérést követően Marsai Nikolettáék átálltak az 5:4 elleni játékra, ahol feltűnően nagy zavar keletkezett a csapatbab, pontatlanul passzoltak és értheető módon idegesen játszottak. Többször is üres kapura tudott rúgni a gyulai együttes, de nem sikerült gólt szerezniük. Orbán Szandra csapta be egy szép csellel ellenfelét a 35. percben, majd egy megpattanó lövéssel egy gólra csökkentette a hátrányt. Ekkor már mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, de nem sikerült kiharcolni a hosszabbítást, megérdemelt gyulai siker született, melynek köszönhetően a fürdővárosi csapatnál az előny.

Női futsal NBI. alsóházi rájátszás, 1. forduló

Ricsilla Futsal – Gyulai Amazonok 3-4 (1-2)
Répcelak, Répce Sportcsarnok
Vezette: Kubicsek Máté, Halász Gergő, Kondákor Trisztán

Ricsilla Futsal: Kiss Emília – Megyeri Boglárka, Marsai Nikoletta, Orbán Szandra, Szűcs Laura
Cserék: Lehota Szimonetta, Fábián Ramóna, Nagy Bianka, Szegedi Anita, Horváth Lilla, Tillinger Dóra
Edző: Molnár Zoltánné

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika – Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Perjési Rita, Kurai Nikolett
Cserék: Balogh Noémi, Erdélyi Angéla, Németh Viktória, Bálint Rebeka, Sovány Liza
Edző: Halmos Máté

Gólszerzők: Megyeri Boglárka (2), Orbán Szandra illetve Fülöp Diána (2), Perjési Rita (2)

Halmos MátéHalmos Máté: - A mai mérkőzésen semmi sem alakult úgy, ahogy szerettük volna. Sajnos szétszórtak voltunk, mintha a fejek másutt jártak volna. Ez egy mérkőzése volt csak a hosszú szezonnak. A gond az, hogy ez már komoly tétre megy! Jövő héten javítunk! Hajrá Csigák !

Molnár ZoltánnéMolnár Zoltánné: - Ahogy számítottunk rá, nyílt sisakkal támadott mindkét csapat az első találkozón, hiszen lélektanilag is fontos volt mindenkinek a győzelem. Kezdi megérezni a csapat az NBI. ritmusát, ennek megfelelően úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelt a sikerünk. Némi kívánni valót hagy maga után, hogy a lányok rengeteg helyzetet puskáztak el, hazai pályán még jobban kell majd koncentrálni ahhoz, hogy megszerezzük a második győzelmet is. Gratulálok a sikerhez lányaimnak!

 - Molnár Ágnes -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA