MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > 3-5-ről fordított a Haladás
3-5-ről fordított a Haladás
Az NB I-es futsalbajnokság rájátszásának 3. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE parádés meccsen, nagy csatában, az utolsó pillanatban szerzett góllal győzte le a jó erőt képviselő Veszprémet.
 


Swietelsky-Haladás VSE -FC Veszprém 6-5 (3-3)

Szombathely, 700 néző, NB I-es rájátszás
Vezette: Tamási, Gál, Imrő

HVSE: Sásdi – Santos, Michel, Dróth, Bencsik R.
Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus G., Hajmási, Vidák.
Edző: Turzó József.

Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Apatini.
Csere: Simon (kapus), Kellner, Fehér, Tar, Boromisza G., Ruzicska, Bognár, Bencsik Á.
Edző: Madarász János.

Góllövő: Bencsik 2 (10., 38.), Horváth P. 2 (18., 37.), Santos (20.), Öreglaki (40.), ill. Tatai 2 (9., 27.), Boromisza D. 2 (15., 31.), Püspök (18.).

A hazaiak rögtön az elején jól megtornáztatták Spandler kapust. Aztán rendezte sorait a vendég, és próbált kontrából, pontrúgásból veszélyeztetni.
És várt a hazaiak hibájára. Ami be is következett, egy eladott labdát büntettek góllal. De Bencsik egy okos találattal gyorsan egyenlített (10. perc: 1-1). Lendületben maradtak a zöld-fehérek, időt is kért Madarász mester. Egy szögletvariáció után tett szert ismét vezetésre a vendég. De nyomott tovább, óriási ziccereket hagyott ki a Haladás, volt, hogy a kapufáról pattant vissza a hálóőr kezébe a labda. Közben a szervezett Veszprém újabb gólt szerzett egy vasi védelmi megingásból. Amire Michel kapufával felelt, majd Dróth szöglet utáni kapáslövésébe kapott bele Horváth Péter, a labda szerencsésen perdült a kapuba (18. perc: 2-3). Dróth jegyezte a hazaiak harmadik kapufáját. Santos pedig pillanatokkal az első félidő lefújása előtt balról, kisodródva kilőtte a hosszú alsó sarkot – egyenlített a HVSE.

A második félidőt a vendég kezdte jobban, több labdát is eladtak a hazaiak. Aztán megérkezett a meccsbe a Haladás is – amit Santos kapufája jelzett. Nagyon érett a hazai gól, ám ehelyett a vendég talált be, Tatai remek egyéni alakítással megszerezte második gólját. 6a7e74c8-f86b-4f4e-9ed2-16892aac7383Rohant az eredmény után a házigazda, kedvére kontrázott a Veszprém. Nem akart semmi sem összejönni a Haladásnak. Nem úgy a vendégeknek, akik hatékonyabban használták ki a helyzeteiket (31. perc: 3-5). Korán vészkapusra váltott a házigazda. Jöttek is a helyzetek, de mind kimaradtak. Fogyott az idő, de Horváth Péter még időben szépített, sőt Bencsik kiegyenlített (38. perc: 5-5) – felrobbant a csarnok! Madarász mester pedig a dühtől felrobbanva kért időt. A Haladás folytatta a vészkapus játékot. És 22 másodperccel a vége előtt Horváth Péter parádés passzából éppen a kapusmezt viselő Öreglaki talált közelről a kapuba!
Parádés meccset, nagy csatát, fontos párharcot nyert meg a Haladás.

KÉPGALÉRIA

1111Madarász János: - Ez a vereség most nagyon fáj. Egy remek ellenféllel szemben egy remek mérkőzésen saját magunkat vertük meg. Csapatként jól működtünk viszont egyénileg nagy hibákat követtünk el. Ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez.

Turzó-haladásTurzó József: - Hiába jatszottunk helyenként jól a mérkőzésen valami mégis hiányzott a játékunkból. Mindig hiányzott védekezésben és támadásban is pár centi ami miatt két gólos hátránnyal fordultunk az utolsó két percre. De ami ott történt az igazán katartikus volt. Gratulálok a fiúknak hogy ezt meg tudták csinálni. Nagy élmény volt!

 

- Tóth Gábor -

 

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA