MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > 20 órán belül másodszor is győzelem
20 órán belül másodszor is győzelem

A magyar futsalválogatott második felkészülési mérkőzését is két góllal nyerte meg Costa Rica ellen.

A magyar futsalválogatott a csütörtöki 2-0-ás győzelme után pénteken délután ismét megmérkőzött Costa Ricával, ezúttal a Gabányi László Sportcsarnokban. Válogatottunk ezúttal is agresszív védekezéssel vette elejét a vendégek támadásainak, gyakran már a Costa Rica-i kapu előtt, a hatosnál megkezdtük a védekezést, és ez sokszor nehézséget okozott ellenfelünknek a labdakihozataloknál. Veszélyesebb volt a magyar csapat, a félidő derekán megérdemelten szerzett vezetést: a csütörtöki meccsen gólt szerző Horváth Benedek átadása után Harnisch Ákos továbbított a hálóba (1-0). A gól után is megmaradt a stabil védekezésünk, nem tudott dominánsabb játékkal előállni a vendégcsapat, egygólos magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

huncrc17

A második félidő elején egy ártalmatlannak tűnő szituációban szabálytalankodtunk a hatoson belül, a megítélt büntetőt Paniagua váltotta gólra (1-1). A folytatásban kiegyenlített volt a játék, tartani tudtuk a Costa Rica-iak által diktált gyors tempót, és a 8. percben nagy esélyt kaptunk a vezetés visszaszerzésére: a hatoson kívüli szándékos kezezésért a játékvezető kiállította Vargast, a vendégek kapusát. A kétperces emberelőny felénél jártunk, mikor Dróth Zoltán passzolt a jobb kapufánál helyezkedő Tatai Józsefhez, aki közelről nem hibázta el a ziccert (2-1). Nem sokkal később Nagy Imre lőtt keresztlécet, a meccs utolsó percében pedig a vendégek elérték hatodik szabálytalanságukat. A megítélt kisbüntetőt Dróth Zoltán gólra váltotta, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Turzó József irányításával tehát két meccsen két győzelem a csapat mérlege, és a mutatott teljesítmény is bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

- Védekezésben ismét stabilak voltunk, és ezúttal már támadásban is többet kaptam a csapattól, összességében úgy érzem, javult a játékunk a csütörtöki mérkőzést követően. Nagyon pozitív egy héten vagyunk túl, remek csapategység kezd kialakulni a válogatottnál, ebben természetesen a két győzelem is segít, és azt láttam, hogy a játékosok vevők arra a taktikára, stílusra, amit szeretnék megvalósítani a csapatnál. Sokat kell még fejlődnünk, de kezdésnek nagyszerű volt az elmúlt néhány nap - értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Costa Rica 3-1 (1-0)
Budapest, MAFC Sportcsarnok

Magyarország: Sásdi Bálint - Boromisza Dániel, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Alasztics Marcell, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Sánta Attila
Edző: Turzó József

Gólszerzők: Harnisch, Tatai, Dróth, ill. Paniagua

Képgaléria

 - mlsz.hu -

 

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA