MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > - kialakul majd egy erős, stabil, összetartó keret -
- kialakul majd egy erős, stabil, összetartó keret -
Krascsenics Petra az Astra meghatározó játékosa is részt vett a női válogatott összetartásán, s minden esélye megvan, hogy tagja legyen a Moszkvába utazó keretnek is. A kitűnő futsalossal készített interjúban nemcsak a válogatottról, hanem klubcsapata szerepléséről és testvéréhez fűződő viszonyáról is kifejtette véleményét.

Klubcsapatodban az utóbbi hetekben bombaformába lendültél és ennek válogatott meghívó lett a jutalma. Mi volt az első reakciód, amikor megtudtad, hogy kerettag vagy?

Nagyon örültem a meghívónak, de a következő gondolatom már az volt, hogy akkor leszek még boldogabb, ha sikerül állandó kerettagnak lennem, ezért mindent meg is fogok tenni a jövőben.

Előny vagy hátrány, hogy a klubedződ egyben a szövetségi kapitány is?

Nem szeretném egy kalap alá venni a kettőt. Úgy gondolkodok erről, hogy nekem a klubban a klubedzőm, a válogatottban pedig a válogatott edzőm. Nincs köze a kettőnek egymáshoz.

29855827_1757008437701498_513141886_nA háromnapos összetartásra a klubedzők javaslata alapján állt össze a keret. Kérlek, fejtsd ki bővebben, hogy Te miként érezted magad a nemzeti csapatnál és az edzésekről és a körülményekről is számolj be olvasóinknak.

Ez a három nap elég megterhelő volt fizikálisan és mentálisan is, ennek ellenére jól éreztem magam, új emberekkel ismerkedtem meg új impulzusok értek, ami elég fontos egy játékos számára. Profi körülmények között dolgozhattunk, az eszközök, felszerelések, étkezés, a helyszín stb hibátlan volt. A stáb is nagyon profi felfogású. Jó lenne, ha a klubokban is ilyen körülményeket tudnának teremteni. Reméljük, hogy a jövőben ez megvalósulhat.

 Dombó János híres arról, hogy rövid időn belül összetartó közösséget kovácsol a rábízott állományból. Látsz esélyt arra, hogy a válogatottnál is kialakuljon a baráti kollektíva?

Látok, igen. Szerintem kialakul majd egy erős, stabil, összetartó keret, hiszen olyan módszerekkel fognak dolgozni, amivel ezt meg lehet valósítani, sőt meg is kell valósítani, ha bizakodni akarunk a jövővel kapcsolatosan.

27972130_10212376691386409_79962293185045134_n

Mennyiben különbözött a szakmai munka az összetartáson, mint amit a klubod futsaledzésein megszoktál?

Ez a három nap arról szólt, hogy megismerkedjünk egymással és a stábbal, nem tudom egyelőre összehasonlítani a klubedzéssel.

 A szövetségi kapitány döntése nyomán benne vagy a 18-as bővebb keretben, így reménykedhetsz abban, hogy Te is utazhatsz Moszkvába. Csalódott lennél, ha nem így történne? Véleményed szerint tudnál segíteni a csapatnak ezen a rangos mezőnyű tornán?

Igen, szerencsére a 18-as keretbe sikerült bekerülnöm. Természetesen csalódott lennék, de nagyobb futsal múlttal rendelkező játékosok is vannak, úgy hogy ha nem kapnék behívót Moszkvára akkor sem érne véget a világ számomra, nyilván ha utazok akkor mindent megfogok tenni annak érdekében , hogy tudjak segíteni a csapatnak.

 Ejtsünk néhány szót az Astráról is, amely a kezdeti bukdácsolás után összeállt és legutóbb Hajdúböszörményben is nyerni tudott. Van összefüggés a Te formajavulásod és az utóbbi hetek eredményei között?

Van összefüggés, hiszen minél jobb formában vannak a játékosok, annál jobb a csapat. Viszont el kell mondanom, hogy nagyon sokan formajavuláson esnek át a csapatból, nem csak én, így jönnek is a sikeres eredmények, amik remélem a szezon végéig ki is tartanak.

16143087_1239700372764905_1699043070309088766_n Nem illik ugyan a hölgyek súlyával foglalkozni, de természetesen rám ez nem vonatkozik. Sosem voltál ugyan túlsúlyos játékos, de mintha mostanság majd kicsattansz az erőtől és jó rád nézni. Az étkezésre a szokottnál is jobban odafigyelsz, vagy minek köszönhető a szemmel is észrevehető változás?

Jól esik, hogy így látnak mások, de egyébként semmit nem csinálok másképp, mint mondjuk 1 éve. Talán az edzések keménysége okozhatta ezt a szemmel is látható változást, bár őszintén megmondom, hogy én ezt nem érzékelem magamon.

 Ikertestvéreddel Csillával az Astrában is együtt játszol. Milyen a kapcsolatotok egymással, nem mentek néha egymás idegeire?

Testvérek vagyunk, hogy ne mennénk néha egymás idegeire, szerintem nincs olyan testvérpáros, akik nem mennek néha egymás idegeire. Nem szeretnék erről mást mondani csak annyit, hogy akik ismernek, minket azok nagyon jól tudják, hogy minden kis apró vita, balhé ellenére ölnénk a másikért.

 Hamarosan kezdődik a bajnoki rájátszás és a döntőbe jutáshoz a Szekszárdot kellene elbúcsúztatnotok. Miként ítéled meg az esélyeket és a másik ágról kit vársz a döntőbe?

Egyértelműen bizakodó vagyok, be kell kerülnünk a bajnoki döntőbe. Tisztában vagyunk vele, hogy a Szekszárd egy nagyon kemény dió lesz, de a legkeményebb diót is fel lehet törni és mi ezért mindent meg is fogunk tenni. Nem szeretnék jósolgatni a másik párharcról, sok sikert kívánok mindkét csapatnak és győzzön a jobb.

 - Simonyi András -

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA