MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Tovább folytatja menetelését a Haladás
Tovább folytatja menetelését a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság rájátszásának 2. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE biztosan nyert a Bőny vendégeként.

A szombathelyiek a bajnoki döntőt célozták meg, a Bőny a bennmaradásért küzd, vagyis a zöld-fehérek a kötelező győzelemért léptek pályára.

Bőny-Szavill Consulting-Swietelsky Haladás VSE 4-7 (2-5)
Győr, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, rájátszás,
Vezette: Kovács G., Juhász D. (Ibriksz M.).

Bőny: Balikó – Vas, Zobák, Harnisch, Peczár.
Csere: Kovács, Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Lódi, Mógor, Nagy, Bieder.
Játékos-edző: Lódi Tamás.

HVSE: Sásdi – Santos, Michel, Dróth, Bencsik.
Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák.
Edző: Turzó József.

Góllövők: Nyíregyházky (6.), Harnisch 2 (18., 32.), Vas (40.), ill. Horváth P. 2 (10., 12.), Hajmási (11.), Bencsik (12.), Öreglaki (16.), Michel (22.), Vidák (37.).

Kiállítva: Balikó (15.).

A sok szombathelyi szurkoló szinte hazai pályát teremtett Győrben a Haladásnak. A zöld-fehérek pedig igyekeztek kiszolgálni lelkes drukkereiket, bátor, gólratörő futballal nyitottak. Ám csúszott hiba, főleg eladott labda a játékba, az elrontott passzokból pedig szépen építkezett a harcos Bőny. Sőt, egy lábak között elsurranó átlövésből a vezetést is megszerezte.

A Haladás fokozta a tempót, pillantokra volt csak a labda a hazaiaknál, akik foggal, körömmel védekeztek. De a szombathelyi nyomás góllá, gólokká érett: előbb Horváth Péter vágott be kapásból egy lábára emelt szögtelet, majd Hajmási, aztán ismét Horváth, végül Bencsik talált be egy kontra végén (12. perc: 1-4). Pedig a harmadik és a negyedik Haladás-gól között volt egy bőnyi időkérés is. Teljesen más sebességben játszott a vasi alakulat, a házigazda csak nyomozta a labdát. Aztán Balikó a hatoson kívül, kézzel védte Öreglaki hálóba tartó emelését, amiért ki lett állítva – első számú kapusát vesztette el a Bőny. Az emberelőnyt pedig éppen Öreglaki váltotta gólra (16. perc: 1-5).

674f2318-4fd7-45d0-b77e-f7364956053bKorán eldőlt a mérkőzés sorsa. Még akkor is, ha a Bőnynek még ez első félidő végén sikerült szépíteni. Fordulás után roppant összeszedett játékkal folytatta a Haladás, Dróth pedig egy kapufával jelezte, hogy további gólokért harcol a vendég. Egy szép akció végén Michel növelte is a szombathelyi előnyt. A 28. percben Sásdi fejelt össze ellenfelével, hosszú ideig állt a játék, amíg a sérülését ellátták – nem is folytatta a meccset a vasiak hálóőre. A Bőny pedig nagyon korán vészkapusra váltott. Harnisch egy átlövésből szépített (32. perc: 3-6). Igyekezett átvenni az irányítást az emberelőnyben támadó házigazda. De mielőtt igazán belelkesedhettek volna a bőnyiek Vidák is feliratkozott a góllövőlistára (37. perc: 3-7). Innen pedig mintha feladta volna a házigazda, csendben leperegtek a percek – igaz, az utolsó pillanatban még egyszer megzörrent a zöld-fehérek hálója.

A Haladás biztosan érvényesítette a papírformát, a játék képe alapján a különbség lehetett volna sokkal nagyobb.
Címkék

Turzó József: - Voltak jó és gyengébb periódusai a meccsnek. Nézve a többi eredményt, ebben a szakaszban minden győzelmet meg kell becsülni. Örülünk tehát a győzelemnek és ki fogjuk javítani a hibáinkat!

A B csoport másik mérkőzésén: Aramis SE - Rába ETO 5-6 (2-3)

 - Tóth Gábor -

 

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA