MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Messivel egy szelfi feldobná Annát!
Messivel egy szelfi feldobná Annát!

A Tolna U15-s csapatában több olyan játékos is található, akikben benne van a lehetőség, hogy fényes karriert fussanak be. Közülük Vámosi Georginát már bemutattuk olvasóinknak, s most Ezer Annát, a mindössze 12 esztendős tehetséget szeretnénk közelebb hozni olvasóinkhoz.

DSC_2806-      Anna te vagy az U15 legfiatalabb játékosa Acsádi Petra mellett. Csapattársaid azonnal megengedték, hogy tegezd őket?

Értem a viccet és csapattársaim előre felkészítettek arra, hogy nem áll tőled messze az irónia.. December 28.-án töltöttem be a 12. életévemet. Csapattársaim így maximum 3-4 évvel idősebbek csak nálam, lehetnének akár a nővéreim is. Természetes volt, hogy tegeződünk, ahogy veled is, pedig Te ki sem tudom számolni mennyivel vagy több mint én..

-      Én meg nem akarom kiszámolni.. Amikor elkezdtétek a közös munkát, azonnal megvolt az összhang a csapatban?

A legtöbb társammal már évek óta együtt játszom ezért nem okozott számomra problémát az összeszokás. Az öltözőben és a pályán sem érzem magam kívülállónak. Szinte mindegyikük a barátom is. A szabadidőm egy részét is együtt töltjük, játszunk, bandázunk.

      -   Még Tolnán is ritka, hogy egy korosztályos leány futsal csapatban ennyi tehetség bontogassa szárnyait. Mikor vált előtted is nyilvánvalóvá, hogy nem mindennapi közegbe kerültél?

Tolnán a női focinak már hagyományai vannak. Kezdetben Simon Feri bácsi vitte a lányokat kispályán játszani, majd később Folk Gyuri bácsi bevonásával próbálták és próbálják felkutatni a futsal iránt érdeklődő lányokat. Gyuri bácsiék óvódásokat és a környező települések iskoláinak tanulóit csalogatják Tolnára futsalozni. Egyesületünk mindig nagy szerepet fordított az utánpótlás nevelésre, ahol jól felkészített edzők végzik a szakmai munkát. Az országban nagyon sok játékos kezdte a  pályafutását Tolnán. Szerintem nem kivételes csapat vagyunk, csak lányok, akik azért dolgoznak, hogy jó játékosok legyenek, és ennek érdekében elkövetnek mindent.

DSC_3045

-      Folk Györgyről mindenki tudja, hogy szívügye a tehetségek kiválasztása és a futsal felé terelése. Téged is ő fedezett fel?

Tudni kell ehhez, hogy anya régebben együtt focizott Hodován Editkével, Simon Bogival, Mecseki Ági nénivel. Mikor szüleim sportolási lehetőséget kerestek nekem, felvették a kapcsolatot Ági nénivel – aki később edzőm is volt – és ő segített eljutni Gyuri bácsihoz. Ez még óvodás koromban történt, 4 – 5 éves lehettem.

-      Szüleid és barátaid mit szóltak ahhoz, amikor megtudták, hogy futsalozni szeretnél? Gondolták volna, hogy ennyire komolyan veszed?

DSC_2987

Mivel kis korom óta focizom, az iskolában már mindenki tudta, hogy milyen sporttal foglalkozom, Tolna környékén nem furcsa, ha egy lány focizik. Kitartásomban fontos szerepet játszik, hogy családom mindenben támogat és segít. Anyu is és apu is szeret focizni, és tudnak is. Nem volt egyszerű anyának kötényt adni, de időnként azért sikerült. Bocs anya!!

-      Bevallom számomra nagyon szimpatikus, amikor egy játékos saját klubjából választ magának példaképet. Te kire nézel fel leginkább?

Az első példaképem Hodován Edit volt, ő szintén bogyiszlói. Kitartása, teljesítménye, folyamatos magas szintű játéka elvarázsolt. Azóta számos csapattársamtól gyűjtöm a jó játékhoz szükséges trükköket, hiszen sok jó játékos játszott és játszik a tolnai csapatban és a magyar bajnokságban. Sokukkal közelebbről is megismerkedtem, szelfizgetünk.

-      Többször játszottál fiúk között is tétmérkőzést. Ők miként viszonyultak hozzád? Lelkileg, hogyanDSC_3010 viselték el, amikor kötényt adtál nekik vagy kicselezted őket?

Kisebb korosztályokban nagyon sokat versenyeztettek minket fiúkkal. Megszoktam, hogy fiúk ellen játszom. Azok, akik már ismertek, bátran passzoltak, számítottak rám. Az ellenfél sokszor alábecsült, amit ki is használtam. Azóta már talán tartanak is tőlem. Főképp a vidéki iskolák fiú csapataira gondolok. Ritkán van lehetőségük képzett lány játékosokkal találkozni, ezért számukra nagy a meglepetés, a meccs után meg a sírás.  Kötényt akkor adok, ha van belőle hasznunk. Meg aztán egy-egy ilyen beetetés után mérgesek lesznek és törlesztésképp felrúgnak.

-      14 mérkőzésen szerzett 37 góloddal a 6. helyen állsz a góllövőlistán. Kizárólag nálad egy-kettő évvel idősebbek előznek meg. Fontos neked az eredményesség? Te minek tulajdonítod azt, hogy ennyire gól érzékeny vagy?

Szerencsém volt sok jó edzővel dolgozni. Kipróbáltak és játszattak különböző posztokon, amiből mindig tanultam valamit. Az utóbbi időben főleg centert játszottam, így nagyobb esélyem van a góllövésre. Eredményességemhez nagyban hozzájárul az edzőm Volodymir Kolok irányítása. Nála nagy hangsúlyt kap az egyéni képzettség fejlesztése. Az utóbbi időben sokat fejlődtem ilyen téren és labda biztosabb lettem. De számomra mindig  a csapat a fontos.

-      Edzéseken legtöbbször Vámosi Georginával kerülsz egy párba. Van ennek valami külön magyarázata vagy a véletlen hozta így? Miként jellemeznéd emberi és játékos kapcsolatodat Ginával?

Igen, edzéseken legtöbbször Gina a párom, keressük egymás társaságát. A meccseken szeretünk egymással összejátszani, gólok után egymás nyakába ugrani. Akkor érzem igazán jól magam, ha egyszerre vagyunk a pályán. Egyébként is nagyon jól kijövünk egymással. Ha tehetjük edzéseken kívül is sokat találkozunk. A nyári és téli iskolai szünetben is eltöltöttünk pár napot egymással, de együtt szilvesztereztünk is.

DSC_2934

-      Elégedett vagy a bajnokságban szerzett harmadik helyetekkel? Mi szükséges ahhoz, hogy a következő szezonban előrelépjetek?

Ha azt nézem, hogy a csapatunkban a legtöbb játékos még csak U13 korosztályú, akkor elégedett vagyok. Tavaly 11 évesen játszottunk az U13 bajnokságban, amit sikerült megnyernünk. Idén 12-13 évesen az U15 bajnokságban a 3. hely szerintem jó eredmény. Tudomásom szerint a következő idénybe csak U17 korosztályú bajnokság lesz indítva. Edzőm szerint ebben az időszakban a fél-egy év korkülönbség is sokat számít, ezért aztán még egy hasonló eredmény is csodaszámba menne.

-      Miként jellemeznéd magad és játékodat?

Szerintem szorgalmas vagyok.  Edzés látogatottságom szinte 100 %., el is fáradok rendesen. Azt mondják „látok a pályán”. Én azt tudom, hogy több labdát kapok, ha nem bújok be a védők mögé, ezért aztán nem is teszem. Annak is örülök, ha más rúgja a gólt, pláne ha tőlem kapta a bőrt. Amiben fejlődnöm kell az a nagyobb koncentrálás és fegyelmezettebb viselkedés ( a felnőttek szerint).

DSC_3058

-      Hogy ha három kívánságod lenne ami teljesülhet, mi lenne az?

Legfőbb vágyam, hogy magamra ölthessem a válogatott mezt, de tudom, hogy addig nagyon sokat kell még tanuljak, sokat kell fejlődjek. Aztán egy Barca meccset végigszurkolni (Ginával).Messivel egy szelfi is fel tudna dobni.

-      A futsalon kívül, mi az ami téged leginkább ki tud kapcsolni?

Szabadidőmben szeretek a tanyánkon sátrazni, bandázni, horgászni, főzőcskézni. Kérsz egy hagymás-sonkás tojásrántottát? Imádok zenét hallgatni, de csak jókat.  Sokat biciklizem tesómmal, barátaimmal, anyuval a határban. Isteni a kisbabákat dédelgetni és keresztenyunak besegíteni a bölcsiben. 

DSC_2510

 - Simonyi András -

Fotó: Kulcsár Gábor

 

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA