MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Az Astra elvette a HTE hazai veretlenségét
Az Astra elvette a HTE hazai veretlenségét

Az alapszakasz utolsó fordulójában lélektanilag fontos győzelmet aratott az Astra a bajnok HTE otthonában. Dombó János, Krascsenics Petra és Godvár Katalin mérkőzés után egymástól teljesen függetlenül kiemelte, hogy CSAPATKÉNT verték meg az alapszakasz első helyezettjét.

Az első játékrészben a HTE játszott mezőnyfölényben, azonban csak kapufáig jutottak, s egyszer sem tudtak túljárni a remekül védő Farkas Katalin eszén. A gyors kontrákra berendezkedő Astra a 6. percben szerezte meg a vezetést, Rozmis Gabriella átadását követően Krascsenics Petra helyezett a hálóba. Mindent megtettek Pádár Anitáék az egyenlítés érdekében, de a befejezésekkel hadilábon álltak. Pedig az Astra gyakorlatilag a komplett kezdősorát nélkülözte a derbin, a hazaiaknál viszont csak Benkő Mónika nem lépett pályára.

Szünet után sem változott sokat a játék képe, elszántan támadott a Hajdúböszörmény, de az Astra védelme stabilan zárt és ahogy telt az idő egyre tanácstalanabbá váltak Quirikó Vivien tanítványai. A vendégek megérezték az esélyt és a második félidő közepén Gelb Mónika adott gólpasszt Urbán Anettnak és így már 0-2 állt az eredményjelző táblán. A Bocskai Katonái szurkolótáboron semmi sem múlt, ők űzték-hajtották kedvenceiket, de hiányzott belőlük az ötlet.

29510827_1717155848322760_3368181726420265211_n

Az utolsó két percben a átállt 5:4 elleni játékra a házigazda és Torma Lilla jól helyezett átlövésével sikerült is visszajönniük a meccsbe. A végszó azonban az Astráé volt, s Szabó Bogi szinte a saját kapuja előterében szerzett labdát és mintegy 36 méterről az üresen hagyott kapuba helyezte a játékszert, beállítva a végeredményt.

Meglepetés a végeredmény, de összességében megérdemelten nyertek a Bikák, mert jóval taktikusabban játszottak ellenfelüknél. Persze az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni, továbbra is a HTE a bajnoki cím toronymagas favoritja. Rossz napot minden csapat kifoghat, s ennek a találkozónak komoly tétje nem volt, a presztízsen kívül.

85fe7d55-6a74-4c3a-a414-df74db318e0bNői NB I, 21. forduló

Hajdúböszörményi TE – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 1-3 (0-1)
Hajdúböszörmény, Bocskai István Általános Iskola, 80 néző
Játékvezetők: Takács István – Kovács Ádám – Varga György

HTE: Torma Lilla – Vígh Renáta, Pádár Anita, Bokor Adrienn, Tell Zsófia
Csere: Szekér Anita, Quirikó Vivien, Nagy Anikó Andrea, Kota Gabriella, Mogyorósi Zsuzsanna
Edző: Quirikó Vivien

Astra: Farkas Katalin Kitti – Krascsenics Petra, Godvár Katalin, Szabó Boglárka, Gelb Mónika
Csere: Rozmis Gabriella, Urbán Anett, Gimes Georgina Csilla
Edző: Dombó János

Gólszerző: Torma Lilla illetve Krascsenics Petra, Urbán Anett, Szabó Boglárka

Quirikó Vivien: - A vereség fő okában a helyzetkihasználásunkat látom. Az ilyen lehetőségeket, amik ezen a meccsen adódtak, kíméletlenül be kell rúgni. Gratulálok az Astrának!

Dombó János (Astra): - Harcos, küzdős mérkőzésen csapatként sikerült győzelmet aratnunk a bajnok otthonában. Gratulálok a lányoknak!

Krascsenics Petra (Astra): - Gratulálok az egész csapatnak. Ma megérdemelt győzelmet arattunk, mindenki szívvel-lélekkel küzdött, csapatként, egymásért, s azt gondolom ez a mérkőzés döntő faktora.

Godvár Katalin (Astra): - Egy jó iramú mérkőzésen, csapatként küzdöttünk, s azt gondolom megérdemelten hoztuk el a három pontot a hajdúböszörményi oroszlánbarlangból. Büszke vagyok az egész csapatra.

  - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA