MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Nincs már nyeretlen az NB I-ben
Nincs már nyeretlen az NB I-ben

Megszerezte első győzelmét az NBI-es futsal bajnokságban a Gyulai Amazonok együttese, aki jó és eredményes játékával múlta felül a Ricsilla együttesét. A mérkőzés első tíz percében tapogatózás folyt mindkét térfélen, a csapatok meddő támadásokkal veszélyeztették Palócz Mónika és Kiss Emília kapuját. Egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, olyan mértékben, hogy már a félidő vége előtt 3-0 állt az eredményjelzőn. Bálint Rebeka indította el a gólszerzést, majd Lehota Szimonetta ért szerencsétlenül bele Perjési Rita átlövésébe. Az első játékrész vége előtt Kurai Nikolett passzát Balogh Noémi helyezte a hálóba.

IMG_8138

Megyeri Boglárkáékat dicséri azonban, hogy a hiányzó játékosok ellenére végig küzdöttek, sőt, a második félidőben szerzett újabb Bálint Rebeka gólt követően egy gólja módosították a különbséget. Előbb Megyeri Boglárka mattolta Németh Viktória kapuját, majd Marsai Nikoletta volt eredményes először átlövésből, majd kisbüntetőből. Az időkérést követően 5:4 elleni játékra váltott Halmos Máté, ebből szereztek 2 szép gólt is a vendégek. Perjési Rita azonban egy szemfüles labdaszerzés után az üres kapuba helyezte a labdát, majd Megyeri Boglárka cselezte végig a gyulai védelmet, izgalmassá téve az utolsó 3 percet. Fülöp Diána az utolsó percben lemásolta csapattársát, szintén egy zalaegerszegi labdavesztés után az üres kapuba rúgta a bőrt, beállítva a kétgólos fürdővárosi győzelmet.

Gyulai Amazonok – Ricsilla Futsal 6-4 (3-0)
Gyula, 200 néző

Vezette: Szelezsán György, Baráth János, Boda László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika – Balogh Noémi, Molnár Ágnes, Fülöp Diána, Perjési Rita
Cserék: Kurai Nikolett, Sovány Liza, Németh Viktória, Bálint Rebeka
Edző: Molnár Zoltánné

Ricsilla Futsal: Kiss Emília- Megyeri Boglárka, Marsai Nikoletta, Szűcs Laura, Lehota Szimonetta
Cserék: Tillinger Dóra, Fábián Ramóna
Edző. Halmos Máté

Gólszerzők: Bálint Rebeka (2), Perjési Rita, Fülöp Diána, Balogh Noémi, Lehota Szimonetta (öngól) illetve Marsai Nikoletta (2), Megyeri Boglárka (2)

Molnár ZoltánnéMolnár Zoltánné: - Hatalmas öröm töltött el bennünket a mérkőzés után, hogy végre sikerült megszereznünk az első győzelmünket a bajnokságban. Teljesen megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot, az első félidőben már eldönthettük volna a találkozót. A második félidőben nagyon akart az ellenfelünk, kicsit talán a csapat el is bízta magát 4-0-nál, de nem estünk össze, tartani tudtuk a különbséget. Mindenképp szeretnénk Tolnáról is pontokkal távozni majd!

Halmos MátéHalmos Máté: - Csodás időszak van mögöttünk, de számítani lehetett arra, hogy egyszer ez is véget ér. Érkezésem után hihetetlen bravúrokat vittünk véghez, ami a taktikai fegyelmezettségnek és a sok esetben már vakmerő elszántságnak volt köszönhető. Sajnos a mai napon a taktikailag megvertük magunkat. Belementünk egy rohanós játékba és bár a helyzeteink szép számmal megvoltak, mégsem tudtunk betalálni sokszor az üres kapuba sem. Aztán, ahogy az ilyenkor lenni szokott, hibáinkat kihasználta a lelkes hazai csapat. Az idő rohant és hiába tettünk meg mindent a győzelemért a végére elfogyott az erőnk. Biztosra veszem, hogy hosszútávon profitálunk a vereségből! Köszönöm a meccsre elutazó lányoknak, hogy a déli játékidőnek köszönhetően hajnalban készek voltak az indulásra és az oda-vissza 10órás útra! Lehet szeretni vagy nem szeretni a női labdarúgást. Azt viszont bizton álíthatom, hogy a keretünkben ingyen játszó hölgyek igazi sportemberek! Gratulálok az Amazonoknak a győzelemhez és köszönöm a csapatomnak a hozzáállást! Hajrá Csigák!

Molnár Ágnes, Fotó: Tóth László

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA