MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Újra a Magvassyban az ETO !
Újra a Magvassyban az ETO !

Ebben az idényben megváltozott a bajnokság lebonyolítása az NB I-ben: az alapszakasz után két ötcsapatos csoportra oszlik a mezőny, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje, a másikban a 2.,3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel majd. A csapatok bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1)) kapnak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók: a két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikak a bronzéremért, a harmadikak az 5. helyért, a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban. A bajnokság 10. helyezettje kiesik az élvonalból, a 9. osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

Swietelsky-Haladás VSE – Aramis SE
Arena Savaria, 18:15
Vezeti: Futó Tamás – Tamási Patrik – Sipos László

A Magyar Kupa győzelem után, most hazai pályán láthatják újra a zöld-fehér szimpatizánsok a Haladás csapatát. Hétfőn az Aramis látogat Szombathelyre. Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzése következik. A szombathelyiek még harcban vannak az alapszakaszban a dobogóért, ahhoz most elengedhetetlen a győzelem a tabella 8. helyezettjével szemben. Tulajdonképpen a kérdés, hogy szeretne-e a rájátszásban egy csoportba kerülni a Hali a Berettyóújfaluval, mert ha negyedikként végez, akkor ez fog történni. Frank Tamásék teher nélkül játszhatnak, mert bár a pontok jól jönnének, de az esélyesség terhe nem nyomja őket ma este.

 

FC Veszprém – Bőny-Szavill Consulting
Veszprém, Március 15 Sportcsarnok 18:30
Vezeti: Kovács Gábor – Hartung Viktor – Szabó Péter

Két forduló van még hátra a futsal NB I alapszakaszából, a hatodik helyen álló Veszprém hétfőn (18.30) az utolsó Bőnyt fogadja a Március 15. utcai csarnokban, majd egy héttel később a harmadik pozíciót elfoglaló Dunaújvároshoz utazik.
 A Bőny rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen a hetedik meccsén szerezte meg az első pontjait, méghozzá éppen a Veszprém ellen. A kisalföldiek azóta tovább erősödtek, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Peczár Csaba vagy az exveszprémi Vas Ádám személyében sokszoros válogatottak erősítik a keretüket.

– Az elmúlt időszakban kiválóan igazolt a Bőny, s az eredményeik is egyre jobbak. Remek mérkőzéseket játszanak az erős csapatok ellen is. Noha nem mindig nyernek, de nagyon összeszedett társasággá alakultak. Nehéz dolgunk lesz, meg kell küzdenünk a három pontért. De mint mindig, most is győzelmet várok – húzta alá az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére.
– A rájátszásban minden mérkőzés éles lesz, tehát az idei lebonyolítás jobbnak tűnik a tavalyinál. Arra azonban még mindig ki kell valamit találni, hogy az alapszakasz ne váljon „okafogyottá” – kommentálta a változtatásokat a bakonyiak mestere.

 

Nyírgyulaj KSE – Dunaferr Renalpin DUE
Nyírbátori Sportcsarnok, 18:00
Vezeti: Viczián Mátyás – Szűcs László – Modes Ottó

Az új lebonyolítási formának köszönhetően a középmezőnyben nem igazán lehet kiszámítani, hogy melyik helyezés lenne jobb a rájátszásban, de azért az alapszakasz végeredménye rangot, és pontokat is ad.
A Nyírgyulaj mindenkire esélyes hazai pályán, és ha nem mindig sziporkázó játékkal ugyan, de azért be szokta gyűjteni a győzelmeket. A Dunaújváros általában két arcát mutatja idegenben: vagy nyer, vagy veszít.

A mérkőzéseket követve azt láthatjuk, hogy a Dunaferr formája felfelé, míg a Nyírgyulajé egy kicsit lefelé tendál.
Pál Patrik, a Dunaferr ügyeletes gólfelelőse nyilatkozza a klub honlapján: – Igen, már tudunk hozni egy nagyon erős, jó átlagot. Szerencsére teljes létszámmal tudunk menni az edzésekre, ahol jó munkát végzünk, s a meccsekre is magabiztosan készülhetünk. A jó csapatok ellen szeretek játszani, mert az az élvezet, és akkor tudok fejlődni. Ennek hatására tudtam gólokkal is segíteni a csapatomat.

Rába ETO - DEAC
Győr, Magvassy Sportcsarnok
Vezeti: Gál Péter - Vass István - Török Zsolt

Végre újra hazai közönség előtt lép pályára az ETO, és hosszú idő után újra a Magvassy Sportcsarnokban, ahol az UEFA Final Fourjába is jutott. A bajnokságban jelenleg 9. helyezett DEAC lesz az ellenfél. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt az ETO a második az NBI-es tabellán, két pontra a Berettyóújfalu együttesétől.
A győrieknél Alex nem léphet pályára eltiltás miatt, viszont Juanra már játszik a hétfő esti összecsapáson.

A DEAC-nak sem mindegy, hogy melyik helyen végez az Alapszakaszban, ezért nem lesz sétagalopp a győri mérkőzés egyik csapat számára sem. A papírforma győri győzelmet ígért, de a DEAC is okozhat meglepetést az ETO-nak, ha felszabadultabban játszanak és szorosabban védekeznek, mint a Magyar Kupa elődöntőben.

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA