MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Első ízben Szombathelyen a Magyar Kupa
Első ízben Szombathelyen a Magyar Kupa

A másodosztályú Rubeola sokáig alaposan megnehezítette a Swietelsky Haladás dolgát a férfi futsal Magyar Kupa döntőjében, de a szombathelyiek jóval hatékonyabbak voltak a kapu előtt, és végül 7-1-re nyerni tudtak, ezzel történetük első kupagyőzelmét szerezték meg.

28783489_2091961400828983_1140313297396957184_n

Szombaton két küzdelmes, szoros mérkőzésen alakult ki a futsal férfi Magyar Kupa döntőjének párosítása: a Swietelsky Haladás az MVFC Berettyóújfalut, a másodosztályú Rubeola Csömör a DEAC együttesét győzte le. A két csapat között tehát osztálykülönbség van, de a Haladást irányító, és a héten férfi szövetségi kapitánynak kinevezett Turzó József már a találkozó előtt figyelmeztetett: csapatának egy pillanatra sem szabad elhinnie, hogy máris megnyerte a kupát, mert a döntőben egy szívósan védekező, jól kontrázó csapat lesz az ellenfél, amely a Rába ETO-t, a Ferencvárost és a DEAC-ot is kiejtette kupamenetelése során.

h-r3

A mérkőzés első perceit megnyomták a szombathelyiek, a Rubeolának akadtak nehézségei a védekezésben, ezt jelzi, hogy három perc alatt három szabálytalanságot gyűjtöttek össze. Ezt követően azonban kijött a szorításból a Rubeola, kiegyenlítődött a játék, azonban a 6. percben egy gyors ellentámadás végén Dróth Zoltán kiváló passzából Öreglaki Norbert szerzett vezetést (1-0). A 10. percben növelte előnyét a Haladás, ezúttal is egy gyors kontra végén született a gól, és ismét Dróth jegyezte a gólpasszt, a befejező ember pedig Horváth Péter volt (2-0). A csömörieknek is voltak lehetőségeik, a szépítés elmaradt, végül örülniük kellett, hogy csak kétgólos hátrányban zárták a félidőt, mert a szünet előtt Dróth Zoltán kisbüntetőt végezhetett el, amit Varsányi Áron kivédett.

h-r2

A fordulás után a Haladás nemcsak biztosan őrizte előnyét, de a 24. percben növelte is azt, Horváth Péter pontos keresztpasszára Hajmási Milán érkezett, és közelről a hálóba lőtt (3-0). Nem játszott alárendelt a Rubeola, de a helyzetkihasználással gondjai voltak, ezért egészen a 27. percig nem tudta izgalmasabbá tenni a mérkőzést. Ekkor azonban egy labdaszerzést követően szépen végigvittek egy akciót, Nehéz Krisztián pedig közelről a hálóba lőtt (3-1). Nem nyugodhatott meg a Hali, csömöriek jól játszottak, voltak veszélyes lövéseik, más kérdés, hogy kénytelenek voltak kockázatot vállalni, így védekezésben több hibát is vétettek. A 32. percben eladtak egy labdát a felezővonalnál, az ebből indított akciót Hajmási Milán góllal fejezte be (4-1).  

h-r6

A hajrához közeledve is változatos volt a mérkőzés, felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, ezeket továbbra is a Haladás használta ki hatékonyabban: a 35. percben egy kontra végén Dróth Zoltán lőtt egy látványos cselt követően a kapuba (5-1), pár másodperccel később egy oldalberúgás után Santos de Sousa továbbított közelről a hálóba (6-1). Tizennyolc másodperccel a végső dudaszó előtt Sipos Gergő lőtte a meccs utolsó gólját, beállítva a 7-1-es végeredményt.

kupa3

A Haladás magabiztosan győzött, de a másodosztályú csömöriek egyáltalán nem vallottak szégyent, nagyszerű szurkolótáboruk előtt végig becsülettel küzdöttek, és nekik is köszönhető, hogy egy kimondottan színvonalas döntőben dőlt el a trófea sorsa.

Swietelsky Haladás VSE–Rubeola Csömör 7-1 (2-0)
Gólszerzők: Öreglaki, Horváth, Hajmási (2), Dróth, de Sousa, Sipos

kupa1

 Edzői nyilatkozatok később !
Forrás: Mlsz.hu

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA