MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Tolna viheti haza a Magyar Kupát !
A Tolna viheti haza a Magyar Kupát !

Bekövetkezett, amire senki nem számított. A lesajnált, ezer sebből vérző Tolna elhódította a magyar Kupát Nyíregyházán 2018.március 4-én. Nem akármilyen mérkőzést látott, aki kilátogatott a Continentál Arénába, hiszen hiába vezetett kétszer is a Böszörmény, a Tolna mindig ki tudott egyenlíteni. A hosszabbításban két perccel a vége előtt egalizált Szalkai Kitti. A büntetőknél pedig nem hibáztak a tolnaiak, a nap egyik hőse, Ősz Csenge viszont hárította Tell Zsófi büntetőjét.
28468546_2155932981091474_1185099791396449793_nA Tolna edző nélkül, három cserejátékossal, második kapus nélkül is ellenfele tudott lenni a bajnoki cím várományosának, sőt ! Aki végignézte a találkozót az láthatta, hogy kevés kivétellel a Tolna irányította a játékot, többet birtokolta a labdát, és kidolgozott helyzeteik is inkább nekik voltak. Nem lehet tudni, hogy tudatosan állt-e ennyire vissza a Böszörmény, vagy ennyire dominálni tudott a Tolna, de a kevés cserével rendelkező Tolna ellen talán sikeresebb lett volna a letámadás, az iram diktálása. Az első félidőben ugyanis, lépésben játszottak a csapatok.

A kupadöntő VIP játékosa Varga Adél volt, aki úgymond hátán vitte a csapatot és megoldhatatlan feladat elé állította a Quirikó lányokat. Magyar mérkőzésen nagyon ritkán látni ilyen produkciót, amikor egy játékos ennyire hatással van saját és ellenfele csapatára is. Szinte azt csinált a pályán amit akart, gyors volt, nem lehetett elvenni tőle a labdát és percről-percre hozta fel társait is a mérkőzésbe. A sors igazságot szolgáltatott neki, hiszen ő lőtte a mindent eldöntő gólt, az utolsó büntetőt. (Talán a mérkőzés szpíkere is lelkesebb lehetett volna, a mindent eldöntő gólnál.)

Végül is a mérkőzést látva úgy tűnik, elgaloppírozta magát a Hajdúböszörmény. Lehet, hogy 10 találkozóból kilencet ők nyernének az idén kettejük mérkőzésén, de ma a Tolna megérdemelten emelhette a Kupát a magasba. Izgalmas, fordulatos mérkőzést láthattak a női futsal szerelmesei, köszönhetően az MLSZ stream közvetítésének.

Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Hajdúböszörményi TE 2–2 (0–0)
hosszabbítás után. Büntetőkkel: 3–1.
Vezette: Deme Rajmund - Takács Áron - Tolnay Annamária

Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Horváth H., Folk Zs., Varga A.
Csere: Török K., Kaiser, Üveges.

HTE: Torma – Vígh, Pádár, Bokor, Tell.
Csere: Szekér, Nagy A., Kota, Mogyorósi, Kovács A., Benkő, Szilágyi.
Efző: Quirikó Vivien

Gólszerzők: Benkő (28., öngól), Szalkai (48.), illetve Pádár (24.), Bokor (43.).

21742980_1945692952420358_448078213812853283_nVarga Adél: - Mivel nagy volt a tétje a meccsnek, mindkét csapat eléggé idegesen kezdett. Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Szerencsére sikerült mindig gyorsan egalizálnunk. Úgy gondolom, hogy amit a meccs előtt megbeszéltünk, mindent sikerült megvalósítanunk. A hit és a szív diadala volt, remek védekezés mellett. Gratulálok a böszörményieknek is, igazi döntő volt.

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA