MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Haladás először, vagy a Rubeola másodszor?
A Haladás először, vagy a Rubeola másodszor?

A finálé következik az idei szezon kupasorozatában. Az elmúlt években szinte mindig a papírforma érvényesült, mindössze kisebb meglepetések mellett, de az idei sorozatban a Rubeola gondoskodott róla, hogy ne így legyen.

SWIETELSKY HALADÁS VSE – RUBEOLA FC CSÖMÖR
19:30 Nyíregyháza, Continental Aréna (M4 Sportcsatorna)

 A második körben kiejtették a címvédő Győrt, amire mindenki felkapta a fejét, de úgy voltak vele, hogy egyszer van Budán kutyavásár. Aztán jött a Ferencváros, és bebizonyították, hogy az ETO elleni győztes párharc nem a véletlen műve volt, és kettős sikerrel már a négy között voltak. Ezek fényében abszolút nem volt meglepő, hogy a szombati elődöntőben legyőzték harmadik NBI-es ellenfelüket is, a DEAC személyében, méghozzá remek, szervezett játékkal. A Tigrisek egy pillanatig sem voltak megilletődve, nem nyomta őket a tét, hogy másodosztályú alakulatként kupadöntőt játszhatnak, és ezzel óriási lehetőség előtt állnak.

d-cs1

Mára kivívták az ellenfelek tiszteletét, és a Haladás is ennek tükrében készül a fináléra. Tudják Szombathelyen, hogy ők az esélyesek, és hogy a nehezebb lépést már megtették az elődöntőben, de óvatosságra intheti őket, hogy a Rubi magabiztosan ejtett ki három magasabban jegyzett csapatot, amitől megjött az önbizalmuk, és úgy gondolhatják, ha eddig háromszor sikerült, akkor miért ne sikerülhetne vasárnap este is. A Hali nagy csatát vívott a Mezeivel a délutáni elődöntőben, és a második félidőben egy szerencsés góllal felülmúlta ellenfelét. Azon a meccsen nagy taktikai csata zajlott, és most a döntőben talán jobban előjöhetnek az egyéni kvalitások. A rutin és a nagyobb játékerő mindenképp a Haladás mellett szól, és az ő sikerüket sejteti, de kérdés mennyit vett ki belőlük a tegnapi összecsapás, ami jóval nagyobb iramú volt, mint a Csömöré. Turzó mester nem számíthat Hegyesire, illetve Gyurcsányira, akik nem tartottak a csapattal, míg Jávor István szinte a legjobb összetételben várhatja a döntőt, egyedül Füzy nem áll a rendelkezésre, aki műtétje után lábadozik. A csapat egyik gólfelelőse, Nehéz Krisztián volt veszélyben, aki ha sárga lapot kapott volna a Debrecen ellen, nem játszhatott volna a fináléban, de nem így történt.

b-h2

A Csömör egyszer már elhódította a Magyar Kupa serlegét, igaz akkor még a mai csapat játékosai kisgyerekek voltak, hiszen 2004-ben végeztek az élen a Tigrisek. Az akkori csapatból már csak az örökifjú kapus, Nagy Zoltán a keret tagja. A Haladásnak eddig csak ezüstje van a kupából, kettő is. Mind a kétszer a Győrtől szenvedtek vereséget. Most itt a lehetőség, hogy első ízben a magasba emeljék a kupát.

Turzó-haladásTurzó József, Haladás: - Nagyon sokat tettünk a tegnapi nap folyamán, hogy egy lépéssel közelebb lépjünk álmainkhoz, emiatt azt gondolom megérdemelt, hogy mi játsszuk a döntőt. Igazi CSAPAT voltunk, de ma ezt felül kell múljuk, mert a kupa a tét. Egy nagyon szervezett csapat lesz az ellenfelünk, aki nagyon tudatos futsalt játszik. Eddig ismeretlen volt számomra a Csömör, csak az eredményeit tudtam figyelni, de a játékuk alapján rászolgáltak a jó hírnevükre. Nekünk a maximális tudásunk legjavára van szükségünk, de mi a kupáért utaztunk Nyíregyházára, meg akarjuk nyerni és ezért mindent meg is fogunk tenni a mai estén. Nehéz, és igazi kupadöntőre számítok!

14508643_1180456828643670_122897131_n

 

Jávor István, Rubeola: - A csapatunk akaratára és a szurkolóink teljesítményére is nehéz szavakat találni! Ám ma egy új mérkőzés vár ránk! Egy döntő és egy döntőben bármi megtörténhet!

 

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA