MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Férfi Magyar kupa – Negyeddöntők
Férfi Magyar kupa – Negyeddöntők

A hölgyeknél már kialakult a Final Four mezőnye, míg a férfiaknál most kezdődnek a negyeddöntő párharcai. Érdekesség, hogy a sorsolás szeszélyének köszönhetően mind a négy másodosztályú alakulat NBI-es ellenfelet kapott, így kicsi az esélye, hogy idén is legyen NBII-es csapat a nyíregyházi négyesdöntőn. Szerda este kerül sor az odavágókra, míg egy hét múlva rendezik a visszavágókat.

DEBRECENI EGYETEMI AC – COVRITAS FUTSAL GÖDÖLLŐ
17:00 Debreceni, Egyetemi Sportcsarnok

A Debrecen nincs túl jó formában, a legutóbb 5 fordulóban négyszer kikapott, így már csak két pontra van az utolsó Bőnytől. Most itt a lehetőség, hogy a kupában javítsanak, és jó eredményt érjenek el. Ehhez minden feltétel adott, mivel az NBII keleti csoportjának egyik sereghajtóját fogadják. A szebb napokat látott Gödöllő ellenfeléhez hasonlóan rossz formát mutat a másodosztályban, legutóbb novemberben nyertek. Ezek fényében nehéz elképzelni, hogy reális esélyük lehet az egyetemisták ellen, akik történetük során először juthatnak be a Final Fourba. Vélhetően Elek Gergő tanítványai nem hagyják ki a kínálkozó lehetőséget, és érvényesítik a papírformát.

 

SWIETELSKY HALADÁS VSE – ELTE-BEAC
18:15 Szombathely, Aréna Savária

A négy párharc közül ez tűnik a legegyértelműbbnek. A Haladás az NBI egyik élcsapata, míg az egyetemisták a másodosztályban is a tabella vége felé tanyáznak. A vendégek számára a tiszteshelytállás és a tanulás lehet a cél. A Halinak jól jöhet a kupameccs, amivel talán feledtetni tudják a hétfői bajnoki botlást, ahol az utolsó percben három gólos előnyt herdáltak el. A Fradi ellen végre bemutatkozhatott a hazatérő Dróth Zoltán, de sokáig nem láthatta a nagyszámú publikum, hiszen néhány perc játék után kidőlt a sorból. Az előzetes orvosi diagnózis szerint 2 hetet kell kihagynia, így a kupapárharcról biztosan lemarad, de a továbbjutás esetén ott lehet a négyesdöntőn, ahol sokat tehet a végső győzelemért is. A szombathelyieknek az előző körben is NBII-es jutott, és a nyugati csoport listavezetőjét is könnyedén verték, és valami hasonlóra lehet számítani szerda este is.

 

MVFC-BERETTYÓÚJFALU – DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
19:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Az NBI listavezetője találkozik az NBII élcsapatával, ahol kijelenthetjük, hogy sima hazai siker prognosztizálható, de tavaly is összecsapott a két fél a kupában, ahol nagy meglepetésre a Kinizsi legyőzte nagynevű ellenfelét, és ment tovább. Igaz, akkor egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutást, ahol a kisebb csapatoknak nagyobb az esélyük. Most a legjobb 8 között két felvonásban mérkőznek meg a felek, ami az NBI-es csapat felé billenti az esélyeket. A Mezei számára csak a győzelem lehet az elfogadható. Trencsényiék vélhetően már az első mérkőzésen szeretnék eldönteni a párharcot. A Keszi Bita, Temesi, Kun, Somorai nélkül próbálja megnehezíteni ellenfele dolgát.

 

RUBEOLA FC CSÖMÖR – FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA
19:30 Csömör, Városi Sportcsarnok

Talán a Csömör – Fradi párharc mondható a legkiegyensúlyozottabbnak. A Rubeola az előző körben az elmúlt évek legnagyobb bravúrját mutatta be, ami a Magyar Kupát illeti, kiejtették a címvédő Győrt. A Csömör hazai pályán léphetett pályára az ETO ellen, és az elején úgy is tűnt, hogy könnyedén érvényesül a papírforma, mert kettővel vezetett a Győr, de fordított a Jávor alakulat, és a végére magabiztos győzelmet arattak. Ami most nehezíti helyzetüket, hogy azon az összecsapáson piros lapot kapott a csapat egyik legjobbja, Érsek, aki így az első meccsen nem játszhat. Rajta kívül a Rubi nélkülözni kénytelen Füzy Zsoltot is, aki keresztszalag-szakadás miatt dőlt ki a sorból. Ami a Fradit illeti, teljes kerettel várják az összecsapást, ráadásul feldobott hangulatban, hiszen hihetetlen hajrával mentettek pontot hétfőn este a Hali vendégeként, három gólos hátrányból. Ami hátrány lehet, hogy a hosszú utazás és a nagy iramú meccs sokat kivett belőlük, így fáradtak lehetnek, amit a Rubeola akár ki is használhat. Az esélyek a zöld-fehérek mellett szólnak, de óvatosságra intheti őket a Rubi idei eredményei.

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE