MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Nem bírt a Haladás a Fradival
Nem bírt a Haladás a Fradival
Az NB I-es futsalbajnokság 14. fordulójában az elmúlt időszakban alaposan megerősödött Swietelsky-Haladás VSE a stabil középcsapat Ferencvárossal ikszelt nagy csatában – a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek.

A hazaiaknál a frissen igazolt Dróth Zoltán és a brazil Andersson Santos is helyet kapott a csapatban – míg Öreglaki eltiltás, Hegyesi sérülés miatt hiányzott. A Fradinál az új kapus, a válogatott erőssége, Tóth Gyula jelentkezett játékra.


Swietelsky-Haladás VSE -Ferencvárosi TC 4-4 (2-0)
Szombathely, 1200 néző
Vezette: Czene-Joó Á., Kubicsek M. (Imrő J.).

HVSE: Matyi – Márkus, Michel, Dróth, Santos.
Csere: Gyurcsányi, Bencsik, HorváthP., Németh P., Hajmási, Péter.
Edző: Turzó József.

FTC: Tóth Gy. – Tony, komáromi, Andorka, Keresztury.
Csere: Karacs, Szabó, Horváth B., Jenei, Dénes, Vattamány.
Játékos-edző: Safar Iuliu Tony.

Góllövő: Horváth P. (12.), Santos (20.), Gyurcsányi (24.),, Vidák (37.), ill. Karacs 3 (34., 39., 40.), Tony (40.).

Agresszíven nyitott a Haladás, a Fradi viszont szervezett védekezéssel rukkolt elő – és rögtön egy felső léccel jelezte, hogy tud támadni is. A kőkeményen játszó FTC megszállta saját térfelét, nehezen került helyzetbe a Haladás – Dróth pedig gyorsan megkapta a maga „csomagját”, bokasérülést szenvedett, vissza sem tért a pályára. Időkérés után feljavult a vasiak játéka, beszorult az ellenfél. Végül Horváth Péter törte fel a reteszt, átlövésből, takarásból zúdította kapuba a labdát. És a folytatásban is jöttek a hazai helyzetek. A félidő hajrájában ismét rákapcsolt a Haladás, és a nagy akarásnak meg is lett az eredménye, a játékrész utolsó percében ugyanis Michel távoli lökete Santoson – szerencsésen – megpattanva csorgott kapuba.

Fordulás után rögtön nagy helyzetekkel nyitott a Haladás – vagyis maradt az irányítás a hazaiaknál. Nem tudta tartani a lépést a vendég, jött is a harmadik vasi gól, egy szépen kijátszott akció végén Gyurcsányi volt eredményes (24. perc: 3-0).
A vendégek kapusa nem ért rá unatkozni. Jól, gyorsan futballozott a Haladás. A kimaradt helyzetekért viszont járt a büntetés, a vendégek váratlanul visszajöttek a meccsbe, egy szögletvariáció végén szépítettek (34. perc: 3-1). Rögtön vészkapusra váltott a Fradi. Ismét felpörgött a meccs – szükség volt Matyi bravúrjaira. Vidák pedig egy szemfüles, üreskapus góllal pontot tett a meccs végére (37. perc: 4-1). Legalábbis úgy tűnt. Karacs azonban az utolsó pillanatokban még kétszer betalált (4-3) – és maradt 31 másodperc. Márkus kontrájánál a kapufa mentette meg a Fradit, a meccset pedig a fővárosiak játékos-edzője, Safar Tony zárta le egy bombával. A dudaszó pillanatában egyenlített az FTC.
A meccs nagy részét a Haladás uralta, 4-1-ről biztos győzelmet engedett ki a kezéből – csak magának köszönheti a fájó pontvesztést.

KÉPGALÉRIA

 - Tóth Gábor, fotó: Unger Tamás -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA