MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Ricsilla és a Tolna is biztosította helyét a női Magyar Kupa négyes döntőjében
A Ricsilla és a Tolna is biztosította helyét a női Magyar Kupa négyes döntőjében

Szerény reményekkel utazhatott a Miskolci Vénusz Répcelakra, miután az odavágón hazai környezetben háromgólos hátrányba került (3-6). Sokáig úgy tűnt a második mérkőzésen sem kell izgulniuk Halmos Máté lányainak, miután a 12. percben 2-0-ra vezettek Vörös Viktória és Megyeri Boglárka találataival. Előbbi egy precízen végrehajtott szabadrúgáskombináció, utóbbi egy remek egyéni villanás után mattolta Almási Ildikót. Talán túlságosan is megnyugodtak ettől a hazaiak és a Vénusz futsalosai megérezték az esélyt és a félidő hajrájában háromszor is Kiss Emília hálójába juttatták a játékszert: a remek formában lévő Miliczki Noémi kétszer – büntetőtőből és 10 méteresből- Tamók Rebeka pedig egyszer volt eredményes. Hatalmas iram jellemezte a találkozót, ugyanakkor rengeteg volt a szabálytalanság mindkét oldalon, a játékvezetők sem mindig álltak a helyzet magaslatán..

A folytatásban mindent elkövettek a borsodiak, hogy elhúzzanak, de a Ricsilla kapusa nagyon jól védett, többször is kritikus szituációban mutatott be bravúrokat. Öt perccel a vége előtt Kovács Aliz egy lefordulás után mégis túljárt az eszén, így összesítésben már csak egygólos hátrányban volt a Miskolc, de ennél közelebb már nem került, sőt Tillinger Dóra nem sokkal a lefújás előtt 10 méteresből minden vitás kérdést eldöntött.

Óriási eredmény a Ricsillától, hogy bejutott a Final Fourba, s ebben hatalmas szerepe van a játékosokon kívül a vezetőknek és Halmos Máté vezetőedzőnek is, és Mészárosné Darida Csilla tulajdonosnak is.

A másik vasárnapi negyeddöntőn a Szolnok az első 20 percben nagyon szívósan küzdött a Tolna otthonában, a folytatásban azonban kidomborodott a két csapat közötti reális tudásbeli különbség. Az amúgy jó teljesítményt nyújtó Szalkai Kittin kívül valamennyi hazai játékos eredményes tudott lenni, Üveges Katalin egymaga ötször talált Vlaszák Borbála hálójába. Érdekesség, hogy a második félidőben a betegséggel küszködő Ősz Csenge helyett Varga Adél állt a tolnai kapuba és mindent elmond produkciójáról, hogy gólt sem kapott.

A Final Fourba jutás ellenére Volodymyr Kolok közös megegyezéssel abbahagyja az NB I-s csapat irányítását, ugyanis a szakmai munka Budapestre helyeződik, és Tóth Ferenc menedzselésével fejezi be a bajnokságot a gárda. Az ukrán szakember pedig az U15-s csapat felkészítésére fog nagyobb figyelmet szentelni.

Női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

Ricsilla Futsal – Miskolci Vénusz 3-4 (2-3)
Répcelak Városi Sportcsarnok, 50 néző
Játékvezetők: Egyed Péter – Kondákor Márk – Mózsa Ábel

Ricsilla: Kiss Emília – Megyeri Boglárka, Orbán Szandra, Tillinger Dóra, Marsai Nikoletta
Csere: Fábián Ramóna, Nagy bianka, Szűcs Laura, Lehota Szimonetta, Németh Alexandra Mónika, Horváth Lilla, Vörös Viktória
Edző: Halmos Máté

Halmos Máté (Ricsilla): Hihetetlen dolgot vittek végbe a lányok! Három hónapja került új kezekbe a klub és ültem ismét a lányok kispadjára. Az akkor még a bent maradásért küzdő nulla pontos csapat mára 180 fokos fordulatot vett. maxresdefaultA bajnokságban a cél már a felsőházba jutás. A Magyar kupában ezzel a győzelemmel felérő vereséggel bejutottunk a final fourba! Három gólos vezetésünk tudatában is nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk! Szerettünk volna nyerni, de egy pillanatra sem kockáztattuk a továbbjutásunkat. Gratulálok a Miskolciaknak, hiszen nagyot küzdöttek! Saját csapatomra végtelenül büszke vagyok! Erőn felül teljesítettek az elmúlt időszakban! Köszönjük mindenkinek akik segítségünkre vannak, répcelaki csarnoknak a remek hazai pályát! Bízom abban, hogy a lendületünk továbbra is megmarad, de alakuljon bárhogy, szégyenkezni nem lesz már okunk!
Hajrá Csigák!

Vénusz: Almási Ildikó – Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Aliz, Galambvári Gréta
Csere: Putnoky Zita, Tamók Rebeka, Bunda-Tóth Panna, Szőke Zsuzsanna, Bernáth Csilla, Skaliczki Kitti Ivett, Palakovics Laura
Edző: Uray Attila

Gólszerző: Vörös Viktória, Megyeri Boglárka, Tillinger Dóra illetve Miliczki Noémi (2), Tamók Rebeka, Kovács Aliz

Továbbjutott: Ricsilla (9-7-s összesítéssel)

BransMission-Artifex Tolna – Szolnok Fanatic SE 12-3 (5-3)
Tolna Városi Sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Kiss Gergely – Petrovics István – Pekoli Dániel

Tolna: Ősz Csenge – Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin
Csere: Horváth Hanna, Maríía Vaskovets
Edző: Volodymyr Kolok

Szolnok: Vlaszák Borbála – Nagy Zita, Urbán Viktória, Szívosné Bozsó Renáta, Vágó Anikó
Csere: Pázmándi Anett, Nagy Daniella, Gál Mónika
Edző: Csörghe Tamás

Gólszerző: Üveges Katalin (5), Horváth Hanna (2), Varga Adél, Folk Zsuzsanna, Maríía Vaskovets, Vágó Anikó öngól, Nagy Zita öngól illetve Urbán Viktória (2), Vágó Anikó

Továbbjutott: Tolna (27-6-s összesítéssel)

14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok (Tolna):  - A lányok komolyan vették a mérkőzést és nagyon élvezték a játékot. Nem kértem semmi rendkívülit a mostani összecsapásra,. Engedtem, hogy improvizáljanak, élvezzék a játékot és kiszolgálják a nézőket. Nem volt kétségem győzelmünket illetően, hiszen nagy a két csapat közti minőségi különbség. Amikor azonban erős ellenfelekkel találkozunk, sokszor észrevettem, hogy játékelméleti problémákkal küzdenek a játékosok, nem mindig tudják tartani magukat a megbeszélt taktikához és sokszor túlpörögnek, nem mindig tudják visszatartani érzelmeiket. Így viszont nem könnyű eredményeket elérni, az élcsapatok ellen. Azt tanácsolom a játékosoknak, hogy a jövőben még fegyelmezettebb és barátságosabb csapatot alkossanak. Attól lesznek sikeresebbbek. Munkám során megpróbáltam ezeket megtanítani. A Szolnok elleni meccs is megerősített abban, hogy a javuláshoz erre lenne leginkább szükség. Köszönöm a lányoknak a közös munkát, sok érdekes és sikeres meccs van mögöttünk. Szeretném ha sikeresek lennének az új trénerrel is, mert ma volt az utolsó meccsem az NB I-s csapat edzőjeként.

 - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA