MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Az Astra és a HTE kettős győzelemmel jutott Final Fourba a női Magyar Kupában
Az Astra és a HTE kettős győzelemmel jutott Final Fourba a női Magyar Kupában

Ahogy azt várni sem az Astra, sem a HTE nem botlott a Magyar Kupa negyeddöntőjében és könnyed sikerükkel biztosították helyüket a márciusiban Nyíregyházán megrendezésre kerülő Final Fourban.

Nem sikerült a bravúr a Gyulai Amazonok női futsal csapatának, akik hazai pályán mérkőztek meg az Astra Kiskunfélegyházi Bulls ellen a Final Fourba kerülésért. A mérkőzést mindkét csapat nyílt sisakos játékkal kezdte, s Gál Tímea fejes góljával már a 3. percben vezetéshez jutott a vendégcsapat. Gyorsan érkezett a válasz Bálint Rebeka révén, aki túljárva Farkas Klaudia eszén egy szerencsés góllal egyenlített. Az első játékrészben több lehetőség is adódott Erdélyi Angéláék előtt, azonban a kapu előtt pontatlanok voltak. Helyzet adódott a másik oldalon is bőven, de Palócz Mónika ismét remek napot kifogva hárította azokat. Gál Tímea második találatánál már ő sem tudott mit tenni, a ziccert magabiztosan értékesítette a vendégek kapitánya. A második félidőre egy gólos Astra előnnyel vonultak fel a csapatok. Mintha a szünetben történt volna valami a hazai csapattal, Molnárné Irénke tanítványai töredékét sem mutatták első félidei lelkes játékukból, rengeteg hibával játszottak, melyeket Dombó János játékosai kihasználtak. Gál Tmea négy gólig jutott a találkozón, Halászi Kinga bődületes szabadrúgás góljával már 1-5 állt az eredményjelzőn. Ekkor is volt még helyzete a gyulai lányoknak, de ezen a napon minden kimaradt. A mérkőzés vége előtt fél perccel Szabó Boglárka állította be az ötgólos félegyházi sikert, mellyel a legjobb négy közé került az Astra együttese.

A látottak alapján a Bikák bizakodva várhatják a Final Fourt, ugyanakkor imádkozhatnak, nehogy a HTE legyen az elődöntőben az ellenfelük. Dombó János csapata ugyanis még pontot sem szerzett az élvonalban a Quirikó Vivien által irányított böszörményiek ellen. Úgy is mondhatnánk mususa Dombónak Quirikó!

S ha már a Hajdúböszörmény szóba került, a papírformát érvényre juttatták a Hajdú bihariak is, most ugyan nem arattak 19 gólos sikert, de a 8-2 miatt sincs okuk a Zebrák híveinek a búslakodásra. A nyolc gólból hetet szerzett a Vígh Renáta-Pádár Anita kettős, a meglepetés az, hogy ezúttal Tell Zsófia nem talált be.. A KRSE-ben volt tartás, jobban játszottak mint az első mérkőzésen és tisztességgel helytálltak, de meg kellett hajolniuk a nagyobb játéktudás elött.

Női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágók

Gyulai Amazonok – Astra-Artifex Kiskunfélegyházi Bulls 1-6 (1-2)
Gyula, Városi Sportcsarnok, 50 néző
Játékvezetők: Szelezsán György – Boda László – Baráth János

Amazonok: Palócz Mónika – Bálint Rebeka, Balogh Noémi, Molnár Ágnes Irén, Perjési Rita
Csere: Mázik Flóra, Sovány Liza, Kajári Gabriella, Kurai Nikolett, Erdélyi Angéla
Edző: Molnár Zoltánné

Astra: Farkas Katalin Kitti – Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Gál Tímea, Szabó Boglárka
Csere: Rozmis Gabriella, Urbán Anett, Halászi Kinga, Mészáros Dalma
Edző Dombó János

Gólszerző: Bálint Rebeka illetve Gál Tímea (4), Szabó Boglárka, Halászi Kinga

Továbbjutott: Astra (14-3-s összesítéssel)

Molnár Zoltánné (Amazonok): Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen több lehetőséget is kidolgoztunk az Astra kapuja előtt, azonban pontatlanság miatt sorra kimaradtak. Dombó János kollégám csapata nagyon rutinos és képzett játékosokból áll, akik ezen a mérkőzésen is látványos játékkal rukkoltak elő. Csapatomban Mázik Flóra 15 évesen másodszor volt pályán a felnőtt együttesben, aki elég bátran és korához képest keményen játszott. Több volt ebben a találkozóban, az eredmény csalóka. Ettől függetlenül egy nagyon sportszerű mérkőzésen, megérdemelten jutott a legjobb négy közé az Astra, melyhez gratulálunk!

Dombó János (Astra): Egy fiatal, jól felkészített és lelkes csapatot sikerült legyőznünk! A második félidőben mutatott játékunkkal lehettem elégedettebb. Zsínorban hetedszer sikerült bejutnunk a Final Fourba, amihez gratulálok csapatomnak!

27750266_1609443805758621_4375480171259627519_n

Hajdúböszörményi TE – KRSE 8-2 (4-1)
Hajdúböszörmény Bocskai István Általános Iskola Tornacsarnoka, 50 néző
Játékvezetők: Szabó Ferenc Szilárd – Papp János – Kovács Ádám

HTE: Torma Lilla – Szekér Anita, Vígh Renáta, Pádár Anita, Tell Zsófia
Csere: Mága Alexandra, Nagy Anikó Andrea, Kota Gabriella, Mogyorósi Zsuzsanna, Kovács Anikó, Bokor Adrienn
Edző: Quirikó Vivien

KRSE: Fülöp Eszter – Dura Mercédes, Andriska Renáta, Kiss Patrícia, Bogárdi Mónika
Csere: Miklián Bernadett, Szamosy Ágnes, Antal Anita, Ferencz Flóra Franciska, Balogh Kármen
Edző: Szamosy Csaba

Gólszerző: Vígh Renáta (3), Pádár Anita (3), Szekér Anita, Kovács Anikó illetve Ferencz Flóra Franciska (2)

Quirikó Vivien:  Nagyon örülök, hogy szép számú hazai közönség előtt sikerült győzelmet aratnunk, és bebiztosítanunk a helyünket a Final Fourban. És gratulálok a KRSE csapatának, akik egészen más arcukat mutatták most, mint az első mérkőzésén. Sok hibával, pontatlansággal játszottunk, az elkövetkező meccseken jobban kell koncentrálnunk.

Szamosy Csaba (KRSE): - Bevallom elgondolkodtunk, hogy vállaljuk-e a kupa visszavágót, az otthoni kiütéses vereséget követően, de a lányok megszavazták és nagyon örülök ennek. Egyrészt: megtiszteltetés a bajnok ellen pályára lépni, testközelből látni és tanulni, másrészt szerettük volna megmutatni, hogy jóval többek vagyunk és csupán egyszeri kisiklásról volt szó. Úgy érzem ezt sikerült is bizonyítanunk. Nem kérdés ki a jobb csapat, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról és ennek nagyon örülök, büszke vagyok a lányokra. Hullámzóak vagyunk ebben a szezonban, de sok volt a változás a keretben és rengeteg sérülés hátráltat minket, így időre van szükségünk. Gratulálok a Böszinek, kívánom, hogy ahogy tavaly úgy idén is a minket legyőző csapat nyerje meg a Kupát! Elismerésem azért a profi hozzáállásért, hogy ekkora előny birtokában is abszolút odatették magukat, nyilván ezért is tartanak ott ahol.

Továbbjutott: HTE (27-2-s összesítéssel)

 - Simonyi András -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA