MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Csupi újra egészséges és jól érzi magát a világ legerősebb bajnokságában
Csupi újra egészséges és jól érzi magát a világ legerősebb bajnokságában

Csepregi Gabriella negyedik éve játszik Olaszországban és játéktudásával bebizonyította, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában is megállja a helyét. A népszerű Csupit olaszországi élményeiről és sok minden másról is kérdeztük.

Nyáron elhagytad a Pescarát és új klubba igazoltál. Mi volt az oka a váltásnak, és mit kell tudni új csapatodról?
- A tavalyi súlyos sérülésem miatt váltottam. Egyrészt nagyon kellett a környezetváltozás, másrészt kellett a folyamatos játéklehetőség, mert egy ilyen sérülés után hiába a tökéletes rehabilitáció, rengeteg időbe telik visszanyerni a régi formát.
Az új csapatom a Bellator Ferentum. Egy jó kis középcsapat, szakmailag és emberileg is maximálisan meg vagyok elégedve velük. Nem is lehetne jobb helyem jelenleg. A középmezőnyben szeretnénk végezni ami sem play off sem play out.

23472734_1371766496266929_2254844706992873619_n

Mint említetted az előző szezonban hosszabb időre kidőltél sérülés miatt. Mikor kezdődtek a panaszaid, mi volt a probléma? Most már teljesen panaszmentes vagy?
- Tavaly végigcsináltam a nyári félkészülést és egy héttel a bajnokság kezdete előtt egy edzésen eltört a jobb bokám. Pont olyan szerencsétlen helyen, hogy meg is kellett műteni, csavarozni kellett a bokámat. Majd két hónap múlva újra meg kellett műteni, mert azon kevesek közé tartozom, akik allergiások a titániumra, így miután összeforrt a csont egyből ki kellett venni belőlem. Majd jött a rehabilitáció rengeteg fájdalommal és szenvedéssel. Hónapokig nem éreztem a lábfejem mert kétszer is átvágták az idegeket és gyakorlatilag újra kellett tanulnom futni, olyan szinten elvesztettem a mozgáskoordinációmat. Mivel jobb lábas vagyok elég durva volt nem érezni a jobb lábfejem nagy részét.
Egy évvel a második műtétem után érzem úgy, hogy újra szárnyalok a pályán, de még mindig csak 90 százalékosnak érzem magam.

IMG-20170830-WA0001

A leghosszabb ideje Olaszországban játszó magyar idegenlégiós vagy. Ennyire bejött neked az ottani élet, és persze a női futsalt körülvevő miliő?
  - Immár negyedik éve folyamatosan kint vagyok. Nagyon szeretek itt lenni. Elsősorban a bajnokság miatt jöttem ki, de egész Olaszország megfogott. Csodálatos embereket ismertem meg, gyönyörű helyeken jártam, a finom ételekről ne is beszéljünk. Nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam.

22712142_1602316899836040_9209310377807554626_o

Magyarországon Miskolcon, Győrben és Böszörményben is igazoltad klasszisodat. Mégis a nehezebb utat választottad és egy magyarnál jóval fejlettebb futsalkulturában mérettetted meg magad. Az akkori döntésedet mi indokolta? Saját elvárásaidat mennyire igazolta vissza az ott eltöltött 3 év? Ott tartasz ahol szerettél volna?
-Mindig is szerettem volna külföldön játszani. De előtte bajnok szerettem volna lenni a Miskolccal. Miután ez sikerült egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy kimenjek valahova. Kíváncsi voltam mire vagyok képes, megállom-e nemzetközi szinten  a helyem, vagy sem.
Az első három hónap nehezebb volt, fel kellett vennem a ritmust, de utána nagyon jól ment a játék folyamatosan. Aztán jött a bokatörés, kórház és a két műtét. Akkor rémálomnak láttam, de utólag belegondolva nagyon sok mindenre megtanított, és rávilágított arra, hogy kik azok az emberek, akik igazán mellettem állnak jóban-rosszban.
Összességében elégedett vagyok, mert meghatározó játékosa vagyok a csapatomnak és a Serie A-nak is. Védekezésben és támadásban is megállom a helyem és sokat fejlődtem.

Milyen a megítélésed Olaszországban?
-Sok csapat keresett meg már az első kint játszott fél év után, ami szerintem azt igazolja, hogy tényleg jó vagyok.
Számomra az a legnagyobb dolog, hogy a sérülés után is sikerült a Serie A-ban maradni. A Bellator egy ellenük játszott meccs alapján emlékezett arra, hogy milyen voltam előtte és annak ellenére, hogy év elején még közel sem voltam 100 százalékos, azonnal bizalmat szavazott nekem.

21728691_10212109058196040_7995352266630109394_o

Eddig zömében középcsapatokban játszottál a Serie A-ban, van reális esélye annak, hogy egyszer egy bajnokesélyes alakulathoz igazolj?
-Már az első kint játszott fél év után megkerestek a nagy csapatok - bajnokcsapat is - de nem akartam feláldozni mindent a pénzért és a sikerért. Francesco, a párom mindig is nagyon sokat jelentett a számomra. Többet ért egy bajnoki címnél, és minden pénznél. Biztos sokan mondják hogy "hülye" vagyok, hogy kihagytam azokat a lehetőségeket, de úgy érzem, hogy mindig, minden helyzetben jól döntöttem, mert boldog vagyok.

Előny vagy hátrány az ottani klubvezetők szemében, hogy magyar futsalos vagy?
-
Szerintem az elején nehezebb, ha nem vagy dél amerikai, spanyol vagy portugál, de ha bebizonyítod, hogy jó vagy, akkor ugyanúgy elismernek és elfogadnak.

A futsalból élsz vagy dolgozol is mellette?
  - Igen a futsalból élek, nem dolgozom mellette. Itt kint meg lehet élni belőle, persze anyagi szempontból jobb lenne férfinak lenni, de ezen már nem tudok változtatni.

IMG-20171025-WA0006Beszéljünk kicsit az edzésekről is. Mennyiben más az edzésmunka az olasz első osztályban, mint amit nálunk megszoktál?
-
Este vannak az edzéseink, délelőtt konditerem. Sokkal több a taktika, mint otthon, plusz fizikailag jóval keményebbek mind a felkészülés alatti, mind a versenyidőszaki edzések. Felkészülési időben minden nap edzünk, van hogy kétszer is,  plusz edzőmeccs vasárnap, de akár hétköznapi is. Van olyan csapat ahol minden nap kettő tréning van felkészülés alatt. Versenyidőszakban mi megkapjuk a meccs előtti és utáni napot pihenőnapnak. Valahol még szombat délelőtt is van edzés.

A sportpályafutásodat és azt követő időszakot is Olaszországban kívánod eltölteni?
-
Továbbra is itt szeretnék futsalozni, mert ez a legerősebb bajnokság. Mindig tudok újat tanulni, mindig van lehetőség tovább és tovább fejlődni. A magánéletem is ideköt, így egyértelműen itt képzelem el az életemet. Persze a jövő tartogathat sok meglepetést, de jelenleg így gondolom.

Jelen pillanatban nincsen női futsalválogatottunk, de sokan szeretnék ha lenne. Gondolom Te is így vagy ezzel..
-
Nagyon hiányzik a válogatottság. Nem tudom mi zajlik a Szövetségben csak remélni tudom, hogy hamarosan újra lesz magyar női futsal válogatott. Nagyon szeretném újra magamra ölteni a válogatott mezt. Főleg így, a sérülés után igazán csodálatos lenne.

27356403_1452434351533476_7444654022674298328_o

Magánéletedben nem szeretnénk vájkálni, de azért megkérdezzük, hogy Francescoval - aki elismert klubvezető Itáliában - miként tudjátok megoldani a találkozást, hiszen  ezúttal nem egy klubnál tevékenykedtek?
- Francescoval már négy éve egy párt alkotunk. Nem egy klubnál vagyunk, de közösen döntöttünk úgy, hogy a Bellatorba igazolok. Amikor tudok rohanok hozzá ,akár egy napra is. Eljön megnézni a meccseim egy részét és utána együtt tudunk tölteni egy kis időt. Sokszor nem könnyű, sőt nagyon nehéz távol lenni attól akit szeretek, de mindent megteszünk egymásért és megbecsüljük az együtt töltött időt.

 - Simonyi András -

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA