MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Újabb női futsalcsapat kapott rangos kitüntetést
Újabb női futsalcsapat kapott rangos kitüntetést

Nincs annál felemelőbb érzés, minta mikor arról számolhatunk be olvasóinknak, hogy egy női futsalcsapat erőfeszítéseit értékeli valamelyik városvezetés. Salgótarjánban történt eseményekről a napokban már írtunk, s Gyulán is ugyanez ismétlődött meg, ahol az Amazonok futsalosait érte hasonló elismerés.

2018. január 27-én rendezték meg 26. alkalommal Gyulán a Díjátadó Gálát és Sportbált, ahol köszöntötték az év férfi, női és fogyatékkal élő sportolóit, csapatait, valamint átadták a Város Sportjáért kitüntetést is. A fürdővárosi sportélet legkiemelkedőbb sportolói és sportvezetői előtt tisztelgő estet Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Kovács József országgyűlési képviselő köszöntő szavai nyitották meg, majd átadták a díjakat.

Balogh Noémi és Molnár Zoltánné

Tavaly Pilán Tímea idén, Balogh Noémi vehette át a „Legjobb női sportolónak” járó díjat, aki a 2017-es évben egyénileg és csapat szinten is maximálisat nyújtott. A 17 éves gyulai játékos egészen az U17-es válogatottságig jutott, ahol tavasszal már az Európa-bajnokság Elitkörében szerepelhet. Emellett a gyulai NBI-es futsal csapat egyik csiszolatlan gyémántja, akinek technikai tudása és szorgalma kiemelkedő. Az NBII-es futsal csapatának meghatározó tagja volt a 2017-es évben, aki oroszlánrészt szerepet vállalt a csapat bajnoki címében. Az Amazonok tehetsége állítása szerint meglepődött a végeredményen:
„Nagyon meglepett, hogy jelölt vagyok a legjobbak között, annak ellenére, hogy tavaly már ifjúsági kategóriában megkaptam ezt az elismerést. A felnőttek között viszont fel sem merült bennem, hogy esélyes lehetek a legjobbnak járó díjra. Jó érzéssel töltött el, amikor az egyéni elismerés után a felnőtt és utánpótlás együttessel is dobogóra állhattunk Gyula városának egyik legnívósabb sporteseményén. Büszke vagyok a csapatra, amit az utóbbi években elértünk, hiszen ez főleg annak köszönhető, hogy minden mérkőzésen próbáljuk magunkból kihozni a maximumot és a végsőkig küzdünk egymásért. A 2018-as évben szeretnék újra bajnok lenni az U19-es csapattal, az NB I.-es futsalcsapat célja pedig idén a tisztes helytállás és a bennmaradás.  Továbbra is szeretnék jó teljesítmény nyújtani és a csapat hasznára lenni, minden korosztályban megállni a helyem, és maximális teljesítményt nyújtani egész évben.”

98f22384-12c9-43dc-a36d-c1f78ead8357

Az év edzője címmel járó serleget Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok vezetőedzője vehette át Balogh Noémi, valamint az NBII-es futsal csapat felkészítéséért, elért eredményéért.  

Az Év Csapata kategóriájában a Gyulai Amazonok NB II.-es együttese (Csontos Zsanett, Németh Viktória, Perjési Rita, Papp Laura, Fülöp Diána, Erdélyi Angéla, Csanálosi Anada, Kurai Nikolett, Bálint Rebeka, Balogh Noémi, Szilágyi Zsanett, Molnár Ágnes, Deák Márta, Bálint Kata és Pilán Tímea. Vezetőedző: Molnár Zoltánné) vehetett át díjat. 2014 óta negyedik alkalommal hódította el Gyulán a Gyulai Amazonok női futsal csapata az „Év csapatának” járó elismerést.

Molnár Zoltánné vezetőedzőMolnárné Irénke vezetőedző:
„Két NBII-es bajnoki cím után idén bevállaltuk az NBI-es szerepelést, ahol a tisztes helytállás mellett a rutinszerzés a célunk. Sajnos a keretünk nem tudott egyben maradni nyár óta, viszont akik lehetőséghez jutottak a felnőtt csapatban, élni tudtak a lehetőséggel, hogy megmutathassák tudásuk legjavát. Az díj nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen Gyulán évek óta a kézilabda és a férfi labdarúgás élvez prioritást, így jó érzéssel tölt el minket, ha ily módon elismerik munkánkat. A csapat nagyon kitartó, edzésmunkájuk pedig kiemelkedő. Nem tudom, mit hoz a jövő év, de az biztos, hogy a fiataloknak a következő években is nagy szerep fog jutni, mely véleményem szerint nagyon fontos a mai futsalban. Az érettebb, rutinosabb játékosok számára is folyamatosan biztosítjuk a versenyzési és edzéslehetőséget a lehető legmagasabb szinten, de mivel kisváros vagyunk, így az érettségi vízválasztó minden játékos számára. Addig pedig, ha már nagyon szép élményekkel, barátokkal gazdagodik életük az itt töltött évek során, nekem az éppen elég… „ 

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA