MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Keleten öldöklő harc várható az utólsó három fordulóban
Keleten öldöklő harc várható az utólsó három fordulóban

Az Európa bajnoki küzdelmek miatt kicsit háttérbe szorultak a hazai férfi bajnokságok, melyet most szeretnénk pótolni.
A másodosztályról kevesebb szó esik, pedig igazán nívós, érdekes és nézhető találkozók vannak hétről hétre mind Keleten, mind pedig Nyugaton. A másodosztály átszervezése bevált, hiszen szorosabb eredményeket láthatunk, és vannak céljaik az úgynevezett felsőházi és az alsóházi csapatoknak is.

Most a Keleti csoportot elemezzük, annál is inkább, mert már csak három forduló van hátra az alapszakaszból. A tabella alsó régiójában kialakult a Vác-Gödöllő-Újpest hármas, amely leszakadt a mezőnytől, és már csak majd az alsóházi rájátszásban bízhat jobb szereplésben. A Vác nem tudott győzni az utolsó öt fordulóban, és a hátralévő háromban is játszik a Kincsemmel és a Csömörrel, azaz nem sok esélye van a pontok gyűjtésére.
Gödöllőn már más a helyzet, mert nagyon fiatal csapattal versenyeznek, akik bizony játékban meg is ráncigálják az ellenfelek bajszát, még pontokat is csipkednek el, de ez kevés egyelőre a jobb helyezéshez. Az Újpest továbbra is talány számunkra. A téli szünetben Simon Péter váltotta Zoufal Nándit a kispadon, de vele is négy vereség a tavaszi mérleg. A hátralévő három fordulóban fogadják a Gyöngyöst és a Vácot is, akkor talán megszületik az első tavaszi győzelmük.

A Gyömrő nagyon jól kezdte a bajnokságot, és sokáig biztos felsőházi rájátszónak tűnt. Az utolsó nyolc fordulóban azonban hétszer szenvedtek vereséget, egy győzelem mellett. A felsőház már elúszott Gallai Attila csapata számára, és ezt az edző a szűkös játékoskeretnek is tudhatja be.

A Gyöngyösnél fordított a helyzet, rossz kezdés után javulóban a teljesítményük, és 23 ponttal vezetik is az alsó régiót magabiztosan. Ehhez hozzájárult Sári Csaba és Csoszánszki Dávid gólerős játéka (17 illetve 15 gól) valamint Berkes László még mindig szemet gyönyörködtető játéka. Csak csendben tesszük hozzá, hogy a javulásban szerepe van annak is, hogy nem kell a strandfocira is koncentrálniuk a meghatározó láncszemeknek.

e3a3b165-4704-40fb-a5d9-3ebc69029b1eÉs most a felsőházért harcban álló csapatokról. Hárman vannak: a Csenger a Berettyóújfalu II és a Kecskemét. A Kecskemét szintén jól kezdett, dobogóesélyesként számítottunk rájuk, azonban valami homokszem került a gépezetbe. Hiába a kiválóan szervezett-vezetett klubháttér, hiába volt az edzőcsere, mégsem akarnak szaporodni a pontok. Bár van egy elmaradott meccsük a Csömörrel, de ha a hétvégén nem tudnak győzni a Kinizsi ellen Dunakeszin, akkor elszállni látszik a hajó, már ami a felsőházi rájátszást illeti.

Az úgynevezett kis-Mezei a kakukktojás a bajnokságban. Kevesen számítottak arra, hogy lesz esélyük a felsőházra, de az utolsó nyolc fordulóban csak a Kinizsitől kaptak ki és az Ördögökkel ikszeltek, hatszor győztesen hagyták el a pályát. Két hazai mérkőzésük van még a Gyöngyös és a Kincsem ellen, és utaznak Csömörre az utolsó fordulóban. Hat pont a felsőházat jelentené számukra, na de ahhoz a jobbik formájukat kell mutatniuk Szitkó Robi fiataljainak.
A felsőházért folyó versenyben a legjobb pozícióban a Csenger van, ugyanis ha megnyerik a hétfői Gyömrő elleni hazai mérkőzést, az már elég lesz a boldogsághoz. Ha egyáltalán boldogságról beszélhetünk annál a Csengernél, aki fordulókon keresztül vezette a tabellát, és bizony az egyik bajnokesélyesként számoltunk vele.

És akkor nézzük az első helyért még eséllyel csatázó csapatokat. Ha pontszámokat nézzük, akkor a Csömör a negyedik, de ha behúzza az elmaradt meccsét a Kecskemét ellen, akkor már csak öt pontra lesz a vezető Ördögöktől. Ha hozzátesszük, hogy a hétvégén még hazai pályán is fogadja a Kazincbarcikát, akkor ugye már csak kettő pont lesz a hátránya. A mögött a Barcika mögött, aki az utolsó fordulóban még hullajthat pontokat Dunakeszin is. Mindenesetre az első hely megszerzéséhez már szerencsés variáció is szükséges Jávor István fiai számára.

A jelenleg harmadik helyen álló Kincsemnek a legkönnyebb a sorsolása látszólag, azonban hét pont a lemaradása az Ördögök mögött, és bizony, ha Berettyóújfaluban kikapnak a Lovaspark ménjei a fiatal csikóktól, akkor odalehet a harmadik alapszakaszi hely is.

És végül nézzük a két legtöbb pontot gyűjtött csapat hátralevő mérkőzéseit:

Kazincbarcika: Csömör (idegenben), Újpest (otthon), Kinizsi (idegenben)
Kinizsi: Kecskemét (otthon), Gyöngyös (idegenben), Kazincbarcika (otthon)

Nagy a valószínűsége, hogy az első hely sorsa az utolsó fordulóban, február 23-án dől el a Kinizsi - Kazincbarcika mérkőzésen Dunakeszin. De ebben a bajnokságban már annyi váratlan eredmény született, hogy addig is bármi megtörténhet. Sőt annak az ellenkezője is.

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA