MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Blog > A futsal Eb-n jártunk...
A futsal Eb-n jártunk...

Hat nap, tizenkét futsal meccs. Ez várt ránk az elmúlt héten, egy Európa-bajnokság teljes csoportköre, egy nagy élmény. És nem is csalódtunk. Bár voltak azért gyengébb, laposabb meccsek, de betekinthettünk Európa futsal élvonalának életébe is kicsit.

Egy ilyen utazás összetett, hiszen a helyszín adja magát a turista létre, s most Ljubljana kisvárosi hangulata, az emberek nyugalma, segítőkészsége pozitív érzéseket adott. Aztán vannak a mérkőzések, ahol tényleg a futsal krémjét láthatjuk testközelből, a szakmabelieknek láthatják merrefelé halad a sportág, mik azok a dolgok, ötletek, amiket a saját csapataiknál is bevezethetnek, megvalósíthatnak, a magamfajta szurkoló pedig élvezi, hogy ezeket a válogatottakat és játékosokat láthatja.

Természetesen nem jó, hogy a magyar csapat nem lehet ott, hiszen két éve is átélhettük milyen az, hogy a sajátjainknak szurkolhatunk, de egy ilyen eseményen futsal hívőként "kötelező" részt venni. És végül egy ilyen utazás harmadik, talán legfontosabb pillére a személyes találkozás más országok, klubok vezetőivel, szakembereivel, a futsal közösség szereplőivel. Ez az Európa-bajnokság ilyen szempontból sokat jelentett nekem. Beszélgethettünk a román élvonal vezetőivel az ottani helyzetről, a spanyol válogatott rendkívül szimpatikus és közvetlen edzőivel és vezetőivel, jó volt találkozni és pár szót váltani Federico Vidal Montaldoval a spanyol csapat másodedzőjével, aki nem felejtette el a Berettyóújfaluban eltöltött rövid időszakot. Lehetőségünk volt a Napoli vezetőségével beszélgetni hosszasan, portugál vezetőedzőjük révén megismerni a portugál helyzetet, s betekinthettünk egy olasz élcsapat vezetőinek gondolataiba is, az olasz futsal gondjaiba is, mert bár a klubok sokkal jobb anyagi lehetőségekkel rendelkeznek ott, de szervezettségben pédául vannak problémák.

Ami számomra figyelemreméltó volt, hogy ezeknek az embereknek az életük a futsal. Hatalmas szenvedéllyel, csillogó szemmel, nyíltsággal, őszinteséggel, mélyen és nagy tudással beszéltek a sportágról. Nekem ezt adta az Eb. Azt, hogy hiába élünk más országokban, hiába lehetnek mások a nézeteink, hiába mások akár a lehetőségeink, de tanulhatunk a másiktól, a hibáiból, az előremutató gondolataiból, a közös pont mindenkiben ugyanaz, a FUTSAL...

Még szűk egy hétig tart, ha van lehetősége bárkinek a helyszínen megtekinteni a meccseket, ne habozzon.

- Brumár Brumi László -

27336996_10155600380139864_2015591621829697993_n

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA