MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Csíki sikerrel ért véget a szárhegyi torna
Csíki sikerrel ért véget a szárhegyi torna
  Színvonalas teremlabdarúgó-tornának adott otthont a gyergyószárhegyi sportcsarnok. A megerősödött Csíkszeredai Imperial Wet minden mérkőzését megnyerve lett az első.

Futsalkedvelőknek igazi csemege volt a Benedek Kupa. A 2. Ligában szereplő Inter Gyergyó házigazdaként játszott az 1. Benedek Kupán, melyre meghívta a Csíkszeredai Imperial Wet-et, a Galaci Unitedot, az FK Székelyudvarhelyt és Magyarországról a DEAC (Debreceni Egyetemi Atéltikai Club) együttesét. Tehát mind élvonalbeli együttesekkel kellett megküzdjön az Inter.

Csütörtökön este már le is bonyolították a nyitómeccset, melyen a galaciak öttel verték a hazaiakat. Másnap folytatódott a megmérettetés, mely végül szombaton délután ért véget. A nemrégiben jelentősen megerősödött csíkiak minden meccsüket megnyerték, ezzel elhódították a trófeát.
Amint Portik Csaba, az Inter Gyergyó csapatkapitánya beszámolt, a szervezés nem kis kihívást jelentett az intereseknek, hiszen hatcsapatos tornára állítottak össze programot, de az utolsó pillanatban egy Szerbiából, Újvidékről várt együttes visszalépett. Végül ez nem vált a résztvevők kárára, mert így mindenki mindenkivel találkozhatott, és egy mérkőzéssel többet is játszhatott, mint az eredeti program szerint. Portik hozzátette azt is, hogy amikor a végső programterv elkészült, már könnyebb lett a szervezők dolga, az érkező csapatokon látszott a profi hozzáállás, nem voltak késések, nem kellett várni senkire. Ebben pedig a székelyudvarhelyi játékvezetők is szerepet vállaltak, kézben tartották a találkozók lebonyolítását.

A közönség is elégedett lehetett, tíz látványos meccset láthattak a helyszínen, de az interneten is követhető volt, a Facebook-on élőben közvetítették a találkozókat, és volt, amelyeket 3500-an tekintettek meg.

Teremlabdarúgás, Benedek Kupa, Gyergyószárhegy, eredmények:

Galaci United–Inter Gyergyó 5–0 (3–0)
FK Székelyudvarhely–Galaci United 4–5 (2–2)
Imperial Wet–DEAC 2–0 (1–0)
Inter Gyergyó–FK Székelyudvarhely 1–9 (0–5)
Galaci United–Imperial Wet 0–1 (0–1)
Inter Gyergyó–DEAC 3–7 (2–4)
FK Székelyudvarhely–Imperial Wet 3–6 (0–1)
DEAC–Galaci United 3–4 (2–4)
Imperial Wet–Inter Gyergyó 6–2 (3–0)
DEAC–FK Székelyudvarhely 2–5 (1–2)

A végeredmény:
1. Imperial Wet 12 pont
2. Galaci United 9
3. FK Székelyudvarhely 6
4. DEAC 3
5. Inter Gyergyó 0.

Különdíjasok: legjobb játékos Paulo Pinto (portugál); legjobb kapus Dato Kefashvili (grúz) – mindketten az Imperial Wet csapatából; gólkirály: Szécsi Barna – FK Székelyudvarhely.

 - szekelyhon.ro -
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE