MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Interjú Varga Adéllal, az ősz legjobbjával
Interjú Varga Adéllal, az ősz legjobbjával

Honlapunkon az edzők Varga Adélt választották meg az őszi idény legjobbjának, elsöprő fölénnyel. Hosszas egyeztetések után, ennek apropóján készítettünk interjút a Tolna klasszisával, aki a rá jellemző szerénységgel fogadta a szakemberek döntését.

Az élvonalban dolgozó női csapatok edzői Téged láttak az ősz legjobbjának, méghozzá imponáló fölénnyel, így nem lehet vitatni, hogy megérdemelt sikert arattál. Mi volt az első gondolatod amikor értesültél a végeredményről?

 - Meglepetésként ért, de nagyon örültem, és megtisztelőnek tartottam, hogy engem láttak a legjobbnak. Örülök ennek az elismerésnek és mindig jó érzéssel fog eltölteni, ha visszagondolok rá majd évek múlva. A siker értéket növeli, hogy azok szavaztak akik benne vannak a sportágban és rengeteg mérkőzést láttak hétről-hétre.

Te miként értékeled őszi teljesítményedet?

 - Nyilván az embernek vannak rosszabb napjai, és vannak jobbak. Volt pár gyenge meccsem nekem is, de úgy érzem az ősszel sikerült kihoznom magamból a maximumot, aminek nagyon örülök. Remélem, hogy ez a teljesítmény folytatódik a tavasszal is, akkor lennék igazán boldog és elégedett.

DSC_0045

A tavaszi idényhez képest kicserélődött a keretetek, s nem feltétlen erősödtetek. Ennek tudatában aligha lehetsz elégedetlen az eddigi szereplésetekkel. Jól gondoljuk?

 - Jól gondoljátok, igen. Örülök a jó teljesítménynek és szerintem mindent meg is teszünk ezért. Az, hogy a keretünk gyengült volna, azt nem feltétlen mondanám. Remek játékosok és remek emberek a csapattársaim, akik mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban. Lehet, hogy nincsenek annyira kiemelkedő játéktudású emberek most a csapatban, de együtt egy egészet alkotunk ami hajt minket előre, és szerintem ezért vagyunk képesek bravúrokat elérni.

_CZB0063 copy

Melyik volt az a mérkőzés amelyen véleményed szerint a legjobban teljesítettél?

 - Ahol igazán elégedett voltam a teljesítményemmel az három győztes mérkőzés után volt, két hazai az egyik a HTE elleni meccsünk, a másik a Astra elleni, és a harmadik a Karácsonyi Kupa keretein belül lejátszott bajnoki mérkőzés Gyula ellen. Ezeken a meccsen úgy gondolom, hogy jól teljesítettem.

Kilenc gólt szereztél ősszel, s ezek többsége kimondottan látványosra sikeredett, egyik szebb volt mint a másik. A ragyogó cselsorozat utáni trükkös befejezés mellett a távoli elemi erejű, valamint okosan helyezett átlövésekkel is megadásra késztetted aktuális ellenfelet kapusait. Van ezek közül számodra kedvenc? Ezentúl a szépségdíjas találatok szerzése a védjegyeddé fog válni?

 - Több kedvencem is van, az egyik a HTE elleni 3-1-s győztes meccsen lőtt gólom. A második a Miskolcnak lőtt gólom, amit te megválasztottatok a hét góljának akkor. Van még egy ami pedig, az Astrának lőtt egyenlítő gólom, azon a meccsen amit 4-3-ra megnyertünk otthon. Szeretek szép és látványos gólokat lőni, de szerintem ezzel mindenki így van aki focizik. Nekem elsősorban az a fontos, hogy a csapatom győzzön az, nem az, hogy ki rúgja a gólokat, de természetesen szeretnék még pár szépségdíjas gólt lőni.

Minimum 38 de legtöbbször 40 percet töltesz a pályán a tétmeccseken. Abszolút élvezed Kolok mester bizalmát, ugyanakkor érdekelne, hogy rutinos játékosként miként tudod fizikailag úgy karbantartani a szervezetedet, hogy a csere nélkül ilyen magas szinten tudjál teljesíteni?

 - Rendkívül örülök, hogy Volodymir ennyire bízik bennem. Az hogy hogyan vagyok képes ennyit fent lenni a pályán csere nélkül, azt még magam sem tudom néha. Bizonyára sokat segít, hogy mindennap edzek. Amikor a pályán vagyok 100%-kal a meccsre koncentrálok, és nem is érzem, hogy fáradt lennék. A győzni akarás, a szívem és a hatalmas munkabírás visz előre, mert szeretnék a csapatomnak igazi vezére lenni.

A Tolna jövőjét illetően elég sok riasztó hírt lehet hallani, ugyanakkor ismerve Simon Ferencet biztos mindent el fog követni, hogy hosszabb távon is működőképes maradjon az Egyesület. A bizonytalannak mondható helyzet mennyire hathat ki a tavaszi teljesítményedre? Látsz esélyt arra, hogy ugyanolyan pazar legyen a produkciód mint ősszel?

 - Valóban nincsen könnyű helyzetben az egyesület, de ettől még nem szabad feladnunk, nem szabad hogy ez hatással legyen a játékunkra. Edzéseken és meccseken erre nem szabad gondolni, csak menni kell előre és megmutatni, hogy hiába vannak gondok, attól még mi összetartóak vagyunk és meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Szeretném, ha ugyanilyen jó teljesítményt tudnék nyújtani tavasszal is, és ezzel igazi csapatkapitányként tudnám motiválni a társaimat.

  - Simonyi András -

 

A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE