MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Kemény meccsen, nehéz hajrában nyert az ETO
Kemény meccsen, nehéz hajrában nyert az ETO

Kemény meccsen, nehéz hajrában nyert a Rába ETO futsal csapata 4-3-ra a Nyírgyulaj otthonában. Három gólos megérdemelt győri előnyt majdnem kiegyenlített a Nyírgyulaj a mérkőzés utolsó percében. A hazaiak Sántha és Gömze találataival három gólt jegyeztek, a győri csapatban Alex triplázott, Juanra pedig egy gólt szerzett.
A Nyírgyulaj Bognár kiállítása után jött vissza a meccsbe, de az egy gólos különbség már nem változott, nyert az ETO egy remekül felkészített és szívvel lélekkel játszó Nyírgyulaj ellen, akik a hajrában okozhattak volna meglepetést a hétszeres bajnok ETO-nak.

Az első félidőben hamar megszerezte a vezetést a támadásait pontosabban befejező ETO Alex révén, mikor a vészkapus játékkal kombináló hazaiak elvesztették a labdát (0-1). A fiatal Klicsónak is több bravúrt kellett bemutatnia, az egyiknél vállsérülést szerzett fiatal kapus sérülten folytatta a játékot. Alex kettőre növelte a győri előnyt a 10. percben, a gólvonalról vágta a hálóban a labdát szemfülesen. (0-2). Egy lövésre felkínált labdát elcsípve egy az egyben vezethette a győri kapura a labdát Sántha, aki egy csel után lazán a hálóba emelt. (1-2).
Kiegyenlítődött a találkozó, amikor a kapuk veszélybe kerültek, mindkét kapus jól védett, megvédte csapatát az újabb találattól. Juanra távoli lövése a bal alsóból nagy erővel vágódott a mezőnybe, de a bírók megadták a találatot, ismét kettőre nőtt az ETO előnye (1-3).

26754108_1543205922431299_244925910_n

A második játékrészben a hazai közönség előtt még jobban felvállalta az 5 a 4 játékot a Nyírgyulaj, az ETO szinte majdnem végig védekezett. Több esetben lőhettek volna gólt a saját kapujuk elől a győriek, de a hazaiak szerencséjére nem találtak be az üresen maradt nyírségi kapuba.
Bognár volt erőszakosa bal szélen, bombája a lécről vágódott a mezőnybe.
A 33. percben Juanra varázsolta Alex lábára a labdát szögletből, a győri gólfelelős triplájával, háromra nőtt a különbség (1-4).
Nem adta fel a Nyírgyulaj ezek után sem, egyre veszélyesebb támadásokat vezettek a győri kapura. A 34. percben siker koronázta a szorgalmukat, Gömze lőtte ki a jobb szélről a bal alsó sarkot (2-4).
A 35. percben második sárgáját is megkapta Bognár (elvégzett egy szögletet korábban, azonban a bíró még nem adott rá engedélyt, a győri játékos a hangzavarban állítólag nem hallotta, amit a játékvezető mondott neki), így elkerülhető emberhátrányba került a címvédő.
5 a 3-ban támadott a Nyírgyulaj, a zöld-fehérek egy percig tudták tartani a kettős emberelőnyt, amikor ismét Gömze lőhetett kapura, a labda Klicsó vállán megpattanva hullott a győri kapuba (3-4).

26694820_1543206015764623_844735735_n

Őrületes lett a meccs hajrája. A Nyírgyulaj rendületlenül támadott vészkapus játékkával, de hatalmasat védekezett a Rába, fejben rendben voltak a Rába-partiak. Igaz volt lehetősége többször is egyenlíteni a Nyírgyulajnak, Klicsó mutatott be pár nagyszerű védést, amjd az utolsó percben nem volt szerencséjük hazaiaknak. A végső lövésük a jobb kapufán csattant, ezután leperegtek a hátralévő másodpercek. Győzött az ETO egy sokkal könnyebben megnyerhető mérkőzésen, a hajrában a Nyírgyulaj viszont megszerezhette volna az egyik pontot, amennyiben kihasználja lehetőségeit.

Nyírgyulaj–Rába ETO 3–4 (1–3)
Nyírbátor, NB I-es férfimérkőzés. V.: Szabó F., Takács I.

Nyírgyulaj: Pallai – Tóth B., Nagy I., Siska, Sánta.
Csere: Végső, Opre, Faragó, Lovas, Kerti, Nagy B., Gömze, Sárga.
Játékos-edző: Lovas Norbert.

Rába ETO: Klicsó – Klacsák, Alex, Juanra, Dávid R.
Csere: Győrfi, Papp B., Tama, Gerard, Vas Á., Sáhó, Bognár B.
Edző: Javi Rodriguez.

Góllövő: Sánta (15.), Gömze (36., 38.), ill. Alex (6., 10., 33.), Juanra (17.).
Kiállítva: Bognár B. (36.).

Lovas Norbert: - Jó mérkőzést sikerült játszanunk az Eto-val. Elkerülhető gólokat kaptunk de a mérkőzés végén még volt sanszunk itthon tartani egy pontot. Gratulálok a fiuknak mert mindent megtettek a sikerért! Sok sikert az Eto-nak a Bl-ben!

Javi Rodriguez:A rövid téli szünet után ez volt az első meccsünk, ami nem volt könnyű, ráadásul a játéktér is nagyon koszos volt. Védekezésben jobbak voltunk ellenfelünknél, így megérdemelt a győzelmünk.

 - Munkatársunktól -
Foto: etofutsal facebook

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA