MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Értékes skalpot ejtett a Ricsilla
Értékes skalpot ejtett a Ricsilla

Kétgólos hátrányból fordított és hatalmas meglepetésre 5-4-re nyert a Ricsilla az Astra ellen, így Orbán Szandráék újabb értékes skalpot ejtettek. A látogatók híveinek némi vigaszt jelenthet, hogy Szabó Boglárka két találatával bizonyította, hogy hamarosan vissza fogja nyerni csúcsformáját.

Női NB I, 8.fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ricsilla Futsal – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 5-4 (0-2)
Répcelak, Répce Sportcsarnok, 50 néző
Játékvezetők: Mózsa Ábel – Halász Gergő – Kondákor Márk

Ricsilla: Kiss Emilia – Megyeri Boglárka, Orbán Szandra, Marsai Nikoletta, Vörös Viktória
Csere: Fábián Ramóna, Nagy Bianka, Szegedi Anita, Lehota Szimonetta, Németh Alexandra, Horváth Lilla
Edző: Halmos Máté

Astra: Farkas Katalin – Görög Zsófia, Godvár Katalin, Szabó Boglárka, Halászi Kinga
Csere: Rozmis Gabriella, Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Gimes Georgina, Mészáros Dalma
Edző: Dombó János

Gólszerző: Marsai Nikoletta (2), Orbán Szandra, Vörös Viktória, Megyeri Boglárka illetve Szabó Boglárka (2), Halászi Kinga (2)

A 8. fordulóban kellett volna lejátszani eredetileg a Ricsilla – Astra bajnokit , Dombó János azonban roppant sportszerűen belement a halasztásba, s így játék nélkül nem jutott három ponthoz az előző szezon bronzérmese. Az Astra mestere előtt le a kalappal, ő a sportág érdekét nézte és nem a könnyebb utat kereste. Így is lehet..

2018 első női futsalbajnokiján sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz gondja a három pont megszerzésével a Kiskunfélegyháziaknak. Halászi Kinga már a második percben megszerezte a vezetést egy távoli bombával, ami amúgy a népszerű Halinak védjegye. Labdabirtoklásban is egyértelműen a vendégek uralták a találkozót, bár néhányszor sikerült a Ricsilla játékosainak is kontrákból veszélyeztetniük. A félidő hajrájában az egyre inkább belelendülő Szabó Boglárka fejesből vette be Kiss Emília kapuját, így kétgólos előnnyel térhettek pihenőre a Bikák.

26655240_1989343217759512_474968926_o

Fordulást követően előbb Marsai Nikoletta majd Orbán Szandra is eredményes tudott lenni a hazai oldalon, erre mondják, hogy az öltözőben maradt az Astra..
Megérezték a Halmos tanítványok, hogy lehet keresnivalójuk, s bár Szabó Boglárka második találatával ismét hátrányba kerültek kiegyenlítetté vált a küzdelem.
Az Astra többször is elhúzhatott volna két góllal, Kiss Emilia azonban nagyszerűen védett és komoly érdemei voltak abban, hogy megőrizze esélyét a fordításra csapata.
A hajrában Vörös Viktória, Marsai Nikoletta és Megyeri Boglárka is mattolta Farkas Katalint, így Halászi Kinga elemi erejű szabadrugásgólja ellenére pont nélkül maradt a Dombó-alakulat.

Nagyszerű mérkőzés volt, az első játékrészben az Astra, a másodikban jobbára a Ricsilla akarata érvényesült. Egy biztos, hogy az Astra igencsak sebezhető a 2017-2018-s idényben, érzik ezt a vetélytársaik is, s egyáltalán nem biztos, hogy a legfontosabb mérkőzésre sikerül Godvár Katiékat formába hozni.

Halmos Máté (Ricsilla): - Csodás csarnokban, két jó csapat találkozott az idei év első mérkőzésén. Már a bemelegítésnél látszott, hogy az Astra győzni érkezett Répcelakra. Bár a mérkőzés első felében a labdát nagyrészt ők birtokolták, nagy helyzetig nem jutott egyik csapat sem.
Az első félidő végén mégis 0-2-t mutatott az eredményjelző, hiszen egy átlövés és egy fejes utat talált a kapunkba. A második félidőben néhány dolgot átbeszéltünk és picit agresszívabbá tettük védekezésünket. Szerettünk volna már a második félidő első öt percében gólt szerezni, ami sikerült is és innentől már nálunk volt a lélektani előny. Sikerrel betaláltunk a helyzeteinkből és volt, hogy már két góllal vezettünk (5-3). A vége előtt egy perccel azonban egy bomba szabadrúgás góllal ismét nyílt lett a küzdelem és bár az utolsó pillanatban még nekünk akadt egy helyzetünk –ami sajnos nem ment be- mégis roppant elégedett vagyok a győzelemmel.
Színvonalas, izgalmas mérkőzés volt. Gratulálok a lányoknak a hozzáállásért és a győzelemhez.

Dombó János (Astra): - Gratulálunk ellenfelünknek, mert jól játszva, szívüket-lelküket kitéve a pályára futsaloztak. Bebizonyították, hogy az elmúlt hetek javuló formája és eredményei nem a véletlen műve.

  - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA