MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Emléktornán járt a Fradi
Emléktornán járt a Fradi

A Fradi az év végén emléktornán vett részt Kelebián, ahol megható pillanatoknak lehettek szemtanúi, majd egy jó hangulatú emlékmérkőzést követően fogadhatták a helyiek vendégszeretetét.

Augusztus végén tragikus esemény történt, amikor Andróczki Máté autóbalesetben életét vesztette. A 19 éves futballista számára így már nem adatott meg a lehetőség, hogy csapatával a területi futsalbajnokságban pályára léphessen.

Nincs fájóbb annál, mint ha valakinek el kell temetnie a saját gyermekét. Ebben a helyzetben nem is volt kérdés, hogy amikor meghívást kaptak a Máté tiszteletére, hagyományteremtő céllal, a 20. születésnapján megrendezett emléktornára, igent mondtak a kérésre. Bár a vendéglátók nagyon hálásak voltak a részvételért, a vendégek számára is megtisztelő volt a lehetőség.

Az emléktorna fő mérkőzése a Kelebia–FTC futsalmeccs volt, amelyre megtelt a helyi sportcsarnok. A találkozó előtt Machalek Attila csapatmenedzser átadott egy Fradi-mezt Máté szüleinek, amin az általa viselt 9-es szám volt, majd részvétét nyilvánította ki a családtagok számára.

Ezt követően a kelebiaiak feltűzték a kiakasztott 9-es számú mezre a csapatkapitányi karszalagot, majd közösen elénekelték a Nélküled című számot.

Megható pillanatok voltak…

A mérkőzés aztán közönségszórakoztató összecsapást hozott, 15 gólt is láthattak a kilátogató nézők. NB III-ban szereplő hazaiak szépen helytálltak, az első félidőben többször is vezettek, majd a második félidőben is vissza tudtak jönni a meccsbe. A végjátékban azonban a négy gólt szerző Andorka Kristóf vezérletével végül 9–6-ra győztek a vendégek. Rendkívül jó hangulatú és sportszerű találkozó volt, méltó az emlékezésre.

A találkozó után a két csapat összeállt egy közös fotóra, majd egy közös vacsora keretében beszélgethettek még. Jó volt látni, ahogy a szülők beszéltek Mátéról, amelyből megtudhattuk, hogy igazi életvidám srác volt, aki imádta a focit, a futsalt, de más labdajátékoknak is nagy szerelmese volt.

Máté, nyugodj békében!

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4