MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > A Csömör kiütötte a kupából az ETO-t
A Csömör kiütötte a kupából az ETO-t

Szerda este kiderült, hogy kik folytatják a Magyar Kupáért való küzdelmet a legjobb nyolc között. A bomba Csömörön robbant, ahol a nemrég még verhetetlennek tűnő Rába ETO-t fektették két-vállra Jávor István játékosai. Hiába vezetett hamar 2-0-ra az ETO, az agresszívan játszó Rubeola felvette a kesztyűt és fordított. A vendégek nehezen viselték a történéseket, és röpködtek a piros lapok, a kiállítás sorsára jutott Alex és Juanra is, míg a Rubeolából Érsek mehetett korábban zuhanyozni.

Hiába nyert a szomszédos NB II-es csapat, a Kinizsi is magabiztosan a Kecskemét ellen, a mérkőzés lefújása után itt is előkerült a piros lap. A Kinizsi húzóembere Bita kapott két sárga lapot, nélküle pedig a csökkennek a piros fehérek esélyei az ismételt Final Fourba jutásra.
Az ELTE bravúros győzelemmel jutott tovább az UTE ellen, melyet Somogyi Gábor edző így kommentált: - Nagyon koncentrált a csapat az év utolsó mérkőzésen. Volt törleszteni valónk az UTE ellen, mivel a bajnoki idegenben utolsó percben kapott góllal vesztettünk. Egyenlő erők küzdelmében a második félidőben sikerült a magunk javára eldönteni a meccset.Gratulálok a csapatnak!

Az MVFC magabiztosan verte a Nyírgyulajt, melyről összefoglalót is tudunk mutatni.

Izgalmas meccset játszott Budaörsön a két NB I-es csapat, az Aramis és a Fradi. Komáromiék már 3-0-ra elhúztak, de az Aramis szépített, majd gyors gólváltás, 4-1, és jött az 5-4 elleni az Aramis részéről. Innen azonban már nem volt visszaút, és nehezen, de tartani tudta a vezetést Fradi.
A 12. percben még vezetett a másodosztályú Szigetszentmiklós a Haladás ellen, de ezután hengerelt a Haladás. Németh Péter három góllal vette ki részét a továbbjutást jelentő győzelemből.

A kakukktojás Bodon FC bár hat gólt lőtt a Gödöllőnek, azonban ez is kevésnek bizonyult, és a rutinosabb csapat lépett a legjobb nyolc közé.
A DEAC továbbjutása  sokáig kétséges volt, csak 4-4 után tudtak ellépni a rákospalotaiaktól, és realizálni az osztálykülönbséget.

Eredmények:

Nyírgyulaj–MVFC-Berettyóújfalu 1–5
ELTE-BEAC–UTE 4–1
Rubeola FC Csömör–Rába ETO 8–3
Aramis SE–FTC 3–4
Szigetszentmiklós–Haladás 3–11
Dunakeszi Kinizsi–Kecskemét 3–1
Bodon Péter FC–Gödöllő 6–10
REAC–DEAC 5–10

A következő fordulóban már oda-vissza alapon, kuparendszerben játszanak majd az összesorsolt csapatok.

 

Kapcsolódó mérkőzések
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
MVFC Berettyóújfalu - Japán 4-3
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA