MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Másodszor is legyőzte a Hali az ETO-t
Másodszor is legyőzte a Hali az ETO-t

Két gólos hátrányból az egyenlítésért nagyot küzdött az ETO, de a Haladás egy gólra csökkent előnye elégnek bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez, és a Haladás nyerte a nyugati rangadót

Győri fölénnyel kezdődött az első játékrész, a taktikus Hali kontrákra rendezkedett be, és fegyelmezetten védekezett várva a kínálkozó alkalmat az ellentámadásra. A Győr próbált támadni, de az első félidőben nem igazán ment a győri csapatnak, sok hibával játszott a bajnok. A vendégek kihasználták a győri hibákat, Sipos szerencsés góllal szerezte meg a vezetést (0-1), majd kettőre növelték Fabio öngóljával (0-2). Az ETO-nak nem ment a góllövés, döntő momentum volt, hogy két kapufa és több bravúros Sásdi védés meggátolta a hazai találatot.

Screenshot-2017-12-12 Futsal Hungary Futsal MagyarországKét gólos előnyt követően Fabio látványos lövéssel szépített (1-2), ezután lendületbe jött az ETO, de a győri egyenlítő gól helyett a 20. percben szombathelyi gól esett (1-3).

Növelte támadásainak számát az ETO a szünet után, de Sásdi Bálint remek napot fogott ki, kimaradtak a győri lehetőségek. Megérezve ezt vészkapus játékra váltott az ETO, ami a 31. percre meghozta gyümölcsét, Juanra pazar lövéssel vette be a szombathelyi kaput (2-3).

Sokáig nem örülhetett a győri csapat, mert jött a negyedik vendég találat, gyors kontra után elegánsan húzta be a rövid sarokba a labdát Hajmási, újból kettő lett a különbség (2-4).

Az ETO utolsó hajrára indult 5 a 4 játékkal a hajrára, két perccel a vége előtt Juanra szép cselek után Vas Ádám fejére varázsolta a labdát, aki közelről bólintott Sásdi kapujába (3-4).

A végjátékban már nem változott az eredmény, a Haladás meglepte a győri csapatot és győzelmével egy ponttal megelőzte a címvédőt a tabellán, és átvette az ETO-tól a 2. helyet. Sajnos megérezte Alex Constantino hiányát az ETO, aki sárga lapok miatt nem szerepelhetett és a társaknak a legtöbb esetben nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, ami döntőnek bizonyult.

Ezzel a vereséggel az ETO ismét 7 pontos hátrányba került a Berettyóújfaluval szemben, sőt a második helyen is beelőzte őket a Haladás.

Rába ETO – Swietelsky Haladás VSE 3-4 (1-3)
Győr, Egyetemi Sportcsarnok
Vezette: Czene-Joó, Tamási, Kubicsek

Rába ETO: Tóth Gy – Fábio, Martinez, Juanra, Dávid
Csere: Alasztics, Klicsó, Papp B, Tama, Vas, Sáhó, Bognár
Edző:Rodriguez Nebreda Javier

Haladás VSE: Sásdi – Horváth P, Gyurcsányi, Hajmási, Melo
Csere: Matyi, Sipos, Hegyesi, Öreglaki, Németh P, Márkus, Vidák, Bencsik
Edző: Turzó József

Turzó 2Turzó József: -Tudtuk, hallottuk, hogy ellenfelünk sok nehézséggel küzd, de mi tisztességesen felkészültünk a mérkőzésre. Ez a játék képén is meglátszott, jól védekeztünk és veszélyes támadásokat vezettünk az egész mérkőzés során. A legnehezebb időszakot is sikerült átvészelnünk, amikor a Győr 5-4 elleni játékkal próbálta kiegyenlíteni az állást. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de megérdemelten győztünk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra!

Góllövők: Fabio 18., Juanra 31., Vas Á. 38., ill. Sipos 9., Fabio 17. – öngól, Hajmási 20., 34.

Forrás: eto.hu

 

Kapcsolódó mérkőzések
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA