MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Nem hibáztak a dobogósok, zárkózik a TFSE! Megbotlott a Kincsem Újpesten!
Nem hibáztak a dobogósok, zárkózik a TFSE! Megbotlott a Kincsem Újpesten!

Férfi NB II, Nyugati csoport

A fordulóban az Airnergy lépett pályára először, és a sereghajtó ellen nem is hibáztak. A vendégek szünetig jól tartották magukat, de fordulás után a hazaiak hamar eldöntötték a mérkőzést.

Screenshot-2017-12-7 Futsal Hungary Futsal Magyarország(1)A listavezető BME könnyed játékkal ütötte ki a pécsieket, akik nem túl nagy ellenállást fejtettek ki. Már néhány perc elteltével 3-0 volt, így csak a különbség volt a kérdéses.

A Szigetszentmiklós az UTE-t fogadta, ahol a tét az volt, hogy hazai győzelem esetén a lila-fehérek leszakadnak a dobogósoktól. Az esélyek a Miklós mellett szóltak, és nem is kellett csalódniuk. Végig irányítva a mérkőzést, magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

A magára találó TF már öt meccse veretlen, és egy Érd elleni jó eredménnyel tovább zárkózhatott volna az élcsapatokhoz. A meccs nem indult jól, hiszen az első percben öngóllal kezdtek. A rossz kezdés nem szegte kedvüket, és sikerült fordítani, és behúzni a mérkőzést. Érdekesség, hogy a 3-2-es eredménnyel záruló mérkőzés összes gólját az egyetemisták szerezték.

Az alsóházban ELTE- REAC meccset rendeztek, ahol az egyetemisták átaludták az első félidőt, ahol két gólos hátrányba kerültek, és a fordulás után hiába javultak fel, már nem tudtak pontot szerezni. A REAC győzelmével megközelítette három pontra a 5 Starst, ráadásul eggyel kevesebb meccset játszott, így még odaérhetnek a felsőházba.


Férfi NB II, Keleti csoport

A Csömör fennállása 25. születésnapját ünnepelte, és a Gödöllő nem rontotta el az ünnepet. A vendégek csak megnehezíteni tudták az ünnepelt dolgát, de többre nem futotta erejükből. A Csömör hozta a kötelezőt, és így dobogós.

Screenshot-2017-12-7 Futsal Hungary Futsal MagyarországAz Ördögök a tabellán egyre hátrébb csúszó Gyömrőhöz látogattak, és az elején nem úgy tűnt, hogy pontokkal távoznak. A Gyömrő néhány perc alatt 3 gólos előnyre tettek szert, de azzal el is lőtték minden puskaporukat, és a feljavuló Barcika megfordította az eredményt, és végül meggyőző fölénnyel nyertek, amivel az élre álltak.

Kecskeméten hatpontos meccset rendeztek, ahova a Gyöngyös látogatott. A vendégek idegenben még nem szereztek pontot, de számukra nagyon fontos lett volna, hogy ez a negatív sorozat megszakadjon, hogy legyen esélyük a felsőházra. Nos ez nem következett be, a vendéglátók érvényesítették a hazai pálya előnyét, és gyűjtötték be a három pontot, amivel megerősítették felsőházi helyezésüket.

A Csenger – Vác mérkőzés elmaradt, mivel a vendégek már napokkal a meccs előtt jelezték, hogy nem tudnak elutazni, és hiába javasolt új időpontot a Csenger, hogy ne maradjon el az összecsapás, a Pest-megyeieknek nem volt jó semmilyen alternatíva. A 3 pontot így majd a Szilágyi alakulat kapja, amivel újra dobogós.

A forduló zárómeccsén az Újpest a Kincsemet fogadta, és az előzetes papírforma felborult, mivel az elmúlt öt meccsét zsinórban megnyerő vendégek nem túl jó napot fogtak ki, amit a lila-fehérek ki is használtak. Jól játszva két gólos előnyre tettek szert, és úgy tűnt, övék lesz a három pont, mivel 10 másodperccel a vége előtt még két góllal vezettek. Aztán a találkozó érdekes körülmények között ért véget. 3-1-nél, a legvégén a Kincsem 10 méteresből szépített, de ekkor a hazaiak már úgy tudták, időn-túli volt a büntető, de mint kiderült, hátra van még néhány másodperc. Az újpestiek ezalatt kétszer is elveszítették a labdát, és a szemfüles vendégek egalizáltak, megmentve az egyik pontot.

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE