MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Három góllal voltak jobbak a franciák
Három góllal voltak jobbak a franciák

A magyar futsalválogatott szoros meccset játszott az Eb-résztvevő francia csapattal, de a hajrában kapott két góllal végül 4-1-es vereséget szenvedett Miskolcon, felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott a januárban kezdődő Európa-bajnokság újoncával, a pótselejtezőn a horvátokat búcsúztató francia csapattal méri össze kétszer az erejét évzáró összetartásán. A franciák az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül, míg a 2000-es évek elején, első egymás elleni mérkőzéseinken 11-0-ra és 13-0-ra győztük le őket, addig ma már inkább a vendégek számítottak a meccsek esélyesének.

A találkozót a 114. válogatott mérkőzésén pályára lépő Németh Péter köszöntése vezette fel, a csapatkapitányként pályára lépő 36 éves játékosnak ez volt az utolsó meccse a nemzeti együttesben. A Dunaferr futsalosa csak jelképes, egyperces szerepet kapott, majd átadta a csapatkapitányi karszalagot a helyére beálló Trencsényi Jánosnak. Az első nagy helyzet a mieink előtt adódott, de az első gólt a franciák lőtték: a 3. percben Adrien Gasmi talált a kapunkba (0-1).

A magyar válogatott felvállalta a kezdeményező szerepet, már az ellenfél kapuja előtt megpróbálkozott a labdaszerzésekkel. A gyors, dinamikus játékosokat felsorakoztató franciák egyéni megvillanásokkal pillanatok alatt képesek voltak veszélyt kialakítani a kapunk előtt, de sokáig újabb gólt nem tudtak lőni. Nem úgy a mieink: a 15. percben egy szép és pontos támadás végén Klacsák Bence lőtte közelről a jobb alsó sarokba a jobbról érkező labdát (1-1). Egy perccel később jött a franciák válasza, egy bal oldali akció végén az érkező Boulaya Ba talált a hálóba (1-2), beállítva a félidei eredményt.

A második játékrész elején mindkét csapat előtt adódott egy-egy ziccer, de a befejezések pontatlanok voltak. A folytatás kevesebb helyzetet hozott, viszont végig küzdelmes maradt a játék. Az utolsó percekben támadásban lehoztuk a kapusunkat, de nem sikerült az egyenlítés, sőt egy perccel a vége előtt Andrade volt eredményes, majd az utolsó másodpercben az Andrade lövésénél menteni igyekvő Gál István lábáról pattant a kapuba a labda, így alakult ki a 4-1-es végeredményt.

- A franciáknak jelenleg jobb csapatuk van, és jobban is játszottak nálunk. Sajnálom az utolsó percben kapott két gólt, mert ezeket ajándékba adtuk a franciáknak. Fiatal, alakuló csapatunk van, a játékosoknak sok hasonló színvonalú mérkőzésre van szükségük a fejlődéshez - mondta Sito Rivera szövetségi kapitány a mérkőzést követően.

Magyarország-Franciaország 1-4 (1-2)
Magyarország: Alasztics Marcell - Németh Péter, Dávid Richárd, Horváth Norbert, Nagy Imre
Cserék: Andorka Kristóf, Gál István, Sánta Attila, Tatai József, Vas Ádám, Fridrich Dávid, Trencsényi János, Klacsák Bence, Szabó Péter, Mezei Dávid (kapus)

Forrás: mlsz.hu

 

Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
MVFC - Dunaferr 8-2
Movistar Inter - FC Barcelona 4-1
Rubeola FC - Csömör - Újpest FC-220Volt 5-2 (0-1) 2017.12.08.
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Kazincbarcikai Ördögök - Csenger Futsal
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4