MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Pontot szerzett a Tolna a listavezető otthonában
Pontot szerzett a Tolna a listavezető otthonában

Az előmérkőzésen a HTE U-15-s csapata 21-0-s vereséget szenvedett a Tolna hasonló korosztályú csapatától, így érthető, hogy Pádár Anitáéktól várta a Bocskai Katonái szurkolótábor, hogy feledtessék a kicsik botlását. A hazai drukkerek derűlátását fokozta, hogy mindössze két cserejátékossal álltak ki a vendégek, így igazából minden a Hajdúböszörmény mellett szólt, még akkor is, ha e heti tippelőnk Varga Adél döntetlent tippelt a rangadóra.

0e90dbdd-a678-4575-a088-f20abf6859a5Adél nemcsak játékosként kitűnő, hanem jósként is megállja a helyét. A HTE meglepetésre nem tudta legyőzni a Tolnát, de azt nem lehet kijelenteni, hogy azért mert rosszul játszott volna, azt sem, hogy lebecsülték volna a vendégeket. Egész egyszerűen az történt, hogy ami eddig a legnagyobb erőssége volt a listavezetőnek az most nagyon nem működött. A helyzetkihasználásról van szó, ami most nem működött. Igaz ehhez hozzájárult egy bizonyos Ősz Csenge is, aki remekül védett, s egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből.

A böszörményiek közül majd mindenki betalálhatott volna, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választottak és az utolsó passzokba is sok hiba csúszott.

Így aztán hiába szerzett vezetést az első játékrész közepén Benkő Mónika a vendéglátóknak, s hiába voltak mezőnyfölényben a mérkőzés jelentős részében a megnyugtató második gól nem akart megszületni és a számtalan kihagyott helyzet megbosszulta magát és a fontos gólok szerzője Szalkai Kitti egyenlíteni tudott, s a Kolok alakulatnak sikerült kibekkelni a meccs lefújásáig hátralévő időszakot és értékes ponttal gazdagodtak.

Persze azt is meg kell jegyezni, hogy szervezetten védekeztek és jónéhány veszélyes kontrát vezettek Folk Zsuzsiék és rendkívül kulturáltan, nagy szívvel küzdöttek és bizonyították, hogy nem szabad őket leírni semmilyen körülmények között sem.

A döntetlen ellenére továbbra is a Hajdúböszörmény számít nemcsak az alapszakasz, hanem a bajnoki cím és a Magyar Kupa első számú esélyesének, azonban nyílvánvaló, hogy a célok teljesítéséhez az ellenfél kapuja előtt sokkal jobban kell koncentrálniuk, ahogy azt korábban többször megtették.

Hajdúböszörményi TE – Brandmissioon-Artifex Tolna 1-1 (1-0)
Hajdúböszörmény Városi Sportközpont, 100 néző
Játékvezetők: Szabó Ferenc Szilárd – Kovács Ádám – Tóth Gábor

HTE: Torma Lilla – Szekér Anita, Vígh Renáta, Tell Zsófia, Pádár Anita
Csere: Quirikó Vivien, Bokor Adrienn, Nagy Anikó Andrea, Kota Gabriella, Farkas Éva, Benkő Mónika, Szilágyi Mariann, Mogyorósi Zsuzsanna
Edző: Quirikó Vivien

Tolna: Ősz Csenge – Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Mariia Vakovets
Csere: Viktoriia Solomakha, Üveges Katalin
Edző: Volodymyr Kolok

Gólszerző: Benkő Mónika illetve Szalkai Kitti

Quiriko VivienQuirikó Vivien (HTE): Kihagyott helyzetek, rossz döntések, hiábavaló fölény - röviden ezekkel tudnám jellemezni a meccset. Pontot szereztünk, a világ nem dőlt össze, de a döntetlen miatt a két csapat közül, nyilván mi lehetünk csalódottabbak.

14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok (Tolna): A HTE nagyon erős csapat, nem véletlenül vezetik azt alapszakaszt. Különösen otthonukban, saját szurkolótáboruk elött játszanak a legjobban. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz pontot szereznünk, sok problémával küzdünk hétről-hétre, ami nem segíti felkészülésünket. Játékosaink mentálisan nagyon odatették magukat és igazi csapatmunkával értük el célunkat a pontszerzést. A mérkőzésen elsősorban a küzdelem dominált. A legnehezebb pillanatokban kapusunk átlendített minket a holtponton. Nagyon köszönöm játékosainknak a jó játékot és remélem ebből a döntetlenből önbizalmat meríthetünk.

 - Simonyi András -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE