MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Nyert a Szekszárd, eljegyezték Mágit, bővülhet a Buchmüller család
Nyert a Szekszárd, eljegyezték Mágit, bővülhet a Buchmüller család

Megyes Ágnest szívből szereti Szabó Péter, s mivel ez az érzés kölcsönös, így teljesen logikus döntés volt, hogy a kiváló játékvezető a Szekszárd - DVTK mérkőzés előtt, a hazánkban 2004-ben bemutatott Rómeó és Júlia sikermusical talán legszebb melódiájával jegyezte el a Szekszárd csillagát. Valamennyi néző felállva, vastapssal köszöntötte a szerelmeseket, szem nem maradt szárazon és a legirigyeltebb férfi alighanem Szabó úr volt a csarnokban.

24331158_1783700168330009_506337021_n

 A romantikus felvezetésnek és persze a hazai szurkolótábor fergeteges biztatásának köszönhetően remek hangulatban és nagy hazai rohamokkal kezdődött a 11. forduló talán legjobban várt összecsapása. Szinte félpercenként veszélyeztették a szekszárdi játékosok Almási Ildikó kapuját, aki azonban bravúros védéseket bemutatva sorra hatástalanította ezeket a próbálkozásokat.

 Kis túlzással a 6. percben jött át először a félpályán a Miskolc és rögtön gólt szerzett, nem is akármilyet: Bernáth Csilla előretörése után egy végletekig kijátszott akció végén Miliczki Noémi szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A vezető gól megszerzése után két ziccert is kihasználatlanul hagytak Uray Attila tanítványai, pedig ha csak az egyik bemegy, akkor bizony végig futhatott volna az eredmény után ellenfelük.

 Micskó Márk valamit érezhetett, mert abszolút nem tűnt idegesnek a kispadon, s a 15. percben a csupaszív játékáról híres Ganczer Hajnalka kiegyenlített, majd immáron menyasszonyként Megyes Ágnes spiccel talált a hálóba így a szünetben már a házigazdáknál volt az előny.

A második játékrész elején a remek formában lévő, ördöngösen cselező, szélvész-gyors Buchmüller Petra egy gyönyörű akció végén növelte a szekszárdiak előnyét, a játék képe alapján abszolút nem érdemtelenül.

Egyre nyomasztóbb fölényben játszottak Ganczer Hajniék és ha Almási nem véd bravúrosan hamarabb eldőlhetett volna a derbi. A hajrában mindenesetre felgyorsultak az események és egy gyors Megyes Ágnes - Miliczki Noémi gólváltás után, bizony megvolt az esélye annak is, hogy még szorosabb legyen az eredmény, de Hargas nagyon jó napot fogott ki, így a lefújásig az eredmény már nem változott.

A lefújás után a mérkőzés egyik hősének Buchmüller Petrának a szüleit több tolna megyei fanatikus megrohamozta, majd arra kérte, hogy bővüljön a családjuk még legalább 1-2 lánnyal. A családfő ezt a lehetőséget saját saját korára való hivatkozással elvetette – ez persze érthető az ő álláspontjából, hiszen valahol Hatvan és Miskolc között lehet Robi életkora ;-) - de a roppant fiatal és csinos Kriszti asszony nem állt negatívan ehhez a kéréshez. Mi a magunk részéről -annak ellenére, hogy kedveljük Robit- a drukkerek és a női futsal pártján vagyunk és bizakodunk, hogy az apukát sikerül jobb belátásra bírni.

 

Női NB I, 11. forduló

Agenta Girls Szekszárd FC – Miskolci Vénusz 4-2 (2-1)
Szekszárd Városi Sportcsarnok, 350 néző
Játékvezetők: Éreth Attila – Bíró Roland – Domokos Levente

Szekszárd: Hargas Annamária – Ganczer Hajnalka, Megyes Ágnes, Buchmüller Petra, Hporváth Katalin
Csere: Deczki Vanda Kinga, Kágyi Árvácska Rebeka, Fábián Rebeka, Beke Adrienn
Edző: Micskó Márk

Vénusz: Almási Ildikó – Váradi Cintia, Kovács Anikó, Szőke Zsuzsanna, Bernáth Csilla
Csere: Putnoky Zita, Tamók Rebeka, Miliczki Noémi, Kovács Alíz, Galambvári Gréta, Skaliczki Kitti Ivett, Palakovics Laura
Edző: Uray Attila

Gólszerző: Megyes Ágnes (2), Ganczer Hajnalka, Buchmüller Petra illetve Miliczki Noémi (2)

micsko_kozeliMicskó Márk (Szekszárd): - Jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot,, de a semmiből mégis a vendégek szereztek vezetést. A helyzeteink bőven megvoltak, de a játékunk sebességével nem voltam elégedett. Fontos volt, hogy vezessünk már az első félidőben. A másodikban is nagyjából ugyanaz történt mint az elsőben, bár a Miskolc letámadott, amivel nem lepett meg minket. Nagyon szép gólokat rugtunk, teljesen megérdemelten nyertünk. Fejlődni valónk van még sebességben és minőségben is, de összességében jól nézett ki az egész. Gratulálok a Lányoknak és sok sikert kívánok Máginak és párjának.

ganczerGanczer Hajnalka (Szekszárd): - Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, mint ahogy nem is lett az. Bár a Miskolc szerzett vezetést, úgy gondolom végig kézben tartottuk a meccset és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Azt hiszem a mérkőzésről elég ennyi, hiszen ez a nap Megyes Ágié és Szabó Péteré volt. Gyönyörű lánykérésnek voltunk szemtanúi a kezdőrúgásnál, szem nem maradt szárazon a csarnokban. Még egyszer sok boldogságot kívánok nekik.

 

uray_attila1Uray Attila: - Megérdemelten nyert a Szekszárd, mert olyan egyéni hibákat követtünk el amiket ezen a szinten nem szabad! Bosszantó, mert mérkőzés előtt és alatt folyamatos felhívtam bizonyos játékhelyzetekre a figyelmet! Amíg ezeket nem tudjuk megoldani, addig nem fogjuk tudni saját magunk által eltervezett helyezést elérni!

 - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE