MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > MEZEI-VILL – DUNAFERR a Magyar Kupa forduló slágere!
MEZEI-VILL – DUNAFERR a Magyar Kupa forduló slágere!

 A mai napon folytatódik a Magyar Kupa, ahol a legjobb 16-ba kerülés a tét. Két csapatnak már nem kell küzdenie. Az egyik a Rába ETO, aki címvédőként kiemelt, és csak a következő körben csatlakozik, a másik a Ferencváros, akik játék nélkül jutottak tovább, mivel soros ellenfele, a Göcsej SK visszalépett.

A többi 14 párharc között több érdekes és izgalmas összecsapásra van kilátás. A legkiélezettebb csata Berettyóújfaluban várható, ahova az ezüstérmes Dunaferr látogat. A két fél a bajnokságban is izgalmas meccset játszott, ahol már 5 góllal is vezetett a Mezei-Vill, de végül csak eggyel tudott nyerni. Az Aramis – Veszprém is tartogat izgalmakat. A két fél tavaly is összecsapott a kupában a legjobb 8 között, akkor a budaörsiek örülhettek. Idén a bajnokságban már találkoztak ebben a párosításban, akkor a Madarász alakulat nyert. Ebben a fordulóban még egy olyan párharc van, ahol két első osztályú találkozik. A Bőny fogadja a Haladást. Az esélyek abszolút a vendégek mellett szólnak, de Lódiék nem rég megtréfálták a Veszprémet a bajnokságban. Egy meccsen bármi előfordulhat, de elviekben nem jelenthet gondot a szombathelyieknek a továbbjutás kiharcolása.

Ami a többi NBI-es csapatot illeti, a Nyírgyulajnak papíron simán nyernie kell a Piliscsaba vendégeként. A DEAC-nak már nehezebb dió lehet a Csenger elleni találkozó, ahol a döntetlen az alacsonyabb osztályú hazaiaknak kedvez. A hazai oroszlánbarlangban kivívhatja a továbbjutást a Szilágyi legénység, bár jobb teljesítményre lesz szükségük, mint az elmúlt néhány bajnokin.

A többi párharcban javarészt másodosztályú csapatok találkoznak. Az egyik legígéretesebbnek a TFSE - Szigetszentmiklós ígérkezik. A nyugati csoport két élcsapata a bajnokságban is kiélezett meccset játszott, és most is ez várható. A másik kiemelkedő párosítás a BME és a Rubeola találkozása lesz. A nyugati csoport éllovasa és a keleti csoport egyik élcsapatának összecsapása is jó meccsnek ígérkezik. A formákat nézve az egyetemisták az esélyesebbek, főleg hazai pályán, de egy jó napot kifogó Rubi kiharcolhatja a továbbjutást.

A Vác – Kecskemét mérkőzésen a vendégek az esélyesebbek, de a hazaiak hétfőn megfricskázták a listavezető Kinizsit, ami óvatosságra intheti a Kecskemétet. Az Airnergy számára kötelező a továbbjutás az ELTE ellen, ahogy a Dunakeszinek a másodosztály egyetlen nyeretlen csapata, a Romhány ellen. A REAC és a Pécs találkozó két esélyes, bár a hazai pálya a fővárosiak mellett szól. Az UTE és a 5 Stars pont hétfőn találkozott egymással a bajnokságban, és akkor a lila-fehérek nyertek, így ennek fényében most is ők az esélyesek, de vélhetően az érdiek megpróbálnak visszavágni. A Gödöllő – Újpest Futsal meccsen a pillanatnyi forma dönthet, hiszen a keleti csoportban egyik fél sem vitézkedik különösebben.

Már csak egyetlen párharc maradt, ahol az egyetlen harmadosztályú csapat, a Bodon Péter FC fogadja a keleti élcsapatot, a Kazincbarcikát. Nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak a Gyöngyös után még egy csapatot ki tudnának ejteni, bár a hírek szerint a Kazincbarcika az U18-as csapatával utazik a mérkőzésre.

A párharcok egy meccsen dőlnek el. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú jut tovább.

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE