MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Edzői hírek > Interjú a TFSE edzőpárosával
Interjú a TFSE edzőpárosával

A női NB II nyugati csoportját 100 százalékos teljesítménnyel vezető TFSE edzőpárosával Horváth Gáborral és Soóky Norberttel készített interjút a futsal-hungary. A két tréner közti összhangot jól mutatja, hogy közös álláspontra helyezkedtek a válaszadáskor.

Hogyan alakult a csapat, minek okán jött létre a fúzió?

Az NB II-es férfi bajnokságban való szerepléshez kötelező jelleggel indítani kell U-18-as futsal csapatot. Itt került képbe a Kelen SC, ahol nagypályán sok női játékos sportol, de ezek a játékosok mind más-más futsal csapathoz tartoztak. Az volt a koncepció, hogy ezek a lányok egy csapatba tartozzanak, mégpedig olyanba ahol a többi lány is hasonló értékrenddel és szellemiséggel rendelkezik. A TF-es lányoknál ez adva volt, emellett sok jó játékos alkotta már a tavalyi csapatot is, akik megfelelő létszámú kerettel bárkivel felvették a versenyt. Így pozitívan tekintettünk az együttműködés elé, remélve hogy ez mindenki számára előnyös lehet.

Milyen céllal vágtatok neki a szezonnak?

Az elsődleges célunk az volt, hogy a nyáron végbement fúzió által a régi és új játékosokból egy megbízható és összetartó közösséget építsünk. Mindketten úgy gondoltuk, hogy ez az alapja mindennek. Az eredmények csak akkor lehetnek pozitívak, ha egységet alkotunk a pályán és azon kívül is, beleértve a játékosokat és edzőket egyaránt. Persze ha ez megvan, akkor szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban. A keretet olyan személyek alkotják velünk együtt, akik hétről-hétre győzni és fejlődni akarnak. A célunk mindig a soron következő mérkőzés sikeres megvívása, ez pedig hozzásegített minket az eddigi szerepléshez.

Számítottatok-e ilyen remek eredményekre?

Amikor elkezdtük a közös munkát, tisztában voltunk a játékosok képességeivel, így az őszi szezon végére a dobogóra vártuk a csapatot. Bíztunk a lányokban és hittünk az elvégzett munkában, de az igazat megvallva ennyire kimagasló teljesítményre mi sem számítottunk. Nem szabad azonban megelégednünk az eddig elért eredménnyel, mert a későbbiekben is csak a kemény munkára és alázatra fognak pontokat osztani.

Milyen a két edző viszonya?

Szerencsés helyzetben voltunk, hiszen ismertük már egymást a közös munka megkezdése előtt is, illetve a korunkban sincs eltérés. Az első egyeztetés után pedig az is kiderült, hogy hasonló sportfilozófiával és értékrenddel rendelkezünk, valamint a futsalról alkotott képünk a lényegi részekben megegyezik. Az edzések és mérkőzések előrehaladtával pedig baráti viszony alakult ki közöttünk, amely segíti a közös célok elérését, de a legfontosabb a kölcsönös tisztelet. Mindketten elismerjük a másik munkáját, enélkül nem működne a dolog.

23915476_1992738180994719_3832909978821482631_n

Mi a sikerek titka?

Természetesen sok összetevője van. Alapvető szükségletek a jó közösség, a folyamatos fejlődni akarás, a harmonikus munka az edzők között és a csapatmunka. Nagyon fontos, hogy mindenki a csapatnak tudja alárendelni magát. A csapatérdek minden esetben az egyéni érdek felett áll. Mi nem a legjobb játékosokból álló csapatot akartuk összerakni, hanem a legjobb csapatot. Elengedhetetlen, hogy higgyünk magunkban és bízzunk a másikban, enélkül nem lehetünk eredményesek. A hiba a játék velejárója, ugyanúgy hibázik mindenki, akár játékos akár mi edzők. Próbáljuk a lányok felé sulykolni, hogy ne féljenek a hibáktól, azok azért vannak, hogy kijavítsuk őket, akár a magunkét, akár egymásét. Ez pedig látszólag önbizalmat ad nekik, tehát talán jó úton járunk. 

Hogyan tudjátok motiválni a játékosokat?

A legfontosabb dolog a motivációnál, hogy ténylegesen ismerjük azokat a személyeket, akikre hatni akarunk. Ezért igyekszünk a folyamatos kommunikációra, hogy egyénileg és kollektíven is tudjuk a lányoknak, vagy a csapatnak épp mire van szüksége. Próbálunk változatos és színes edzéseket a parkettre vinni, ezzel is fenntartva a játékosok folyamatos koncentrációját. Továbbá az egyesület mindenben mögöttünk áll, legyen szó akár utaztatásról, akár felszerelésről. De ami a legfontosabb a számunkra, hogy minden egyes játékos élvezze amit csinál. Szerencsére ezzel eddig nem is akadt gondunk.

Edzői hitvallásotok?

Ha sikeres csapatot akarsz építeni, előbb egy jó közösséget kell létrehozni, amelynek a tagjai bízhatnak a másikban és számíthatnak egymásra. Ehhez pedig ismerned kell a csapat tagjait, és oda kell figyelned rájuk egyénként is. Ha pedig törődsz a játékosaiddal és bízhatnak benned, akkor azt többszörösen meghálálják.

  - Simonyi András -

 

Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA