MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Hajmási nem kegyelmezett
Hajmási nem kegyelmezett

Az NB I-es futsalbajnokság 9. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE magabiztosan győzte le Debrecent.

A sorsolás szeszélye folytán a Haladás csak harmadik hazai meccsén lépett pályára. A vendég az újonc, de veszélyes ellenfélnek ígérkező Debrecen volt. Ettől függetlenül a zöld-fehérek számára kötelező volt a győzelem.

Swietelsky-Haladás VSE -Debreceni Egyetemi AC 6-0 (1-0)
Szombathely, 500 néző,
Vezette: Wittner J., Tolnay A. (Fekete L.).

HVSE
: Sásdi – Horváth P., Gyurcsányi, Hajmási, Michel.

Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Hegyesi, Németh P., Márkus, Mendes, Vidák, Bencsik.
Edző: Turzó József.


DEAC
: Faragó – Kasuba, Esztergomi, Buka, Varga.

Csere: Dobi (kapus), Bun, Szentes-Bíró, Tóth, Kántor, Sándor, Szabó, Györfi.
Edző: Elek Gergő


Góllövő
: Hajmási (18., 38, 38.), Márkus (26.), Bencsik (34.), Vidák (37.).

Screenshot-2017-11-28 Haladás - DEAC futsal VAOL

A Haladás agresszívan, letámadással nyitott. A DEAC jól, keményen védekezett, így kénytelen volt átlövésekkel próbálkozni a házigazda. Nem bírtak egymással a felek, jól állt a lábán az újonc. De a tempót a szombathelyiek diktálták. És egyre több munkája akadt a debreceni kapusnak. A vendégek próbáltak kontrázni – éles volt a meccs. Turzó mester időkéréssel próbálta felrázni időközben belassuló, befásuló csapatát. Ismét rákapcsolt a HVSE, alig - alig volt a labda a vendégeknél, de Faragó nagy formában védett. A félidő hajrájában már komoly nyomást volt a debreceni kapun. És Hajmási – szöglet után – fel is törte a reteszt, közelről betalált. Így legalább előnnyel vonulhatott szünetre a házigazda.

Screenshot-2017-11-28 Haladás - DEAC futsal VAOL(1)

Fordulás után bátrabb játékkal próbálkozott a DAEC, de a helyzetek ismét a Haladás előtt adódtak. Német Péter befordult, de a kapufa megmentette a vendégeket. Érett nagyon a második hazai gól. Márkus egy parádés egyéni megoldással, közeli emeléssel meg is szerezte a megnyugvást jelentő találatot (26. perc: 2-0). Aztán Sásdinak kellett váratlanul munkába állnia – nem adta fel a Debrecen. Ám kitámadtak a vendégek, ennek köszönhetően egymást érték a szombathelyi ziccerek. Ám a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak, így nem tudta végleg lezárni a meccset a zöld-fehér gárda. Végül Bencsik ziccergólja csak eldöntötte a találkozó sorsát (34. perc: 3-0). Rögtön vészkapusra váltott a vendég. Amit Vidák üreskapus góllal büntetett! És a meccsbe belefért még két szép Hajmási-gól, érvényesítette a Haladás a papírformát.

Nehezen indult, de a második félidőben sikerült megtörni a szívós Debrecen ellenállását – ilyen arányban is megérdemelt a hazai győzelem. Sajnos az utolsó másodpercekben Leonardo Mendes súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

Turzó 2Turzó József: - Mindenképpen elégedett vagyok a hozzáállással,valamint az eredménnyel.Végig tudatosan játszottunk, és fegyelmezett védekezésünk volt.Talán elől még mindig lehetnék kicsit pontosabbak, határozottabbak, de ebben is alakulunk. Mindenképp dicséret illeti a DEAC csapatát is, mert igen kellemetlen, stabil csapatot sikerült megvernünk, talán kimondhatom, hogy megérdemelten. Gratulálok a csapatnak. De nagyon sajnálom, hogy tíz másodperccel a vége előtt Leo súlyos sérülést szenvedett, remélem minél hamarabb visszatér közénk.

Elek GergőElek Gergő: - Nem tudtunk alkalmazkodni a talajhoz. Nagyon csúszós parkettán játszottunk, ellenben a mi lassú sportpadlónkkal. Támadásba voltunk kifejezetten impotensek. Többen mélyen tudásuk alatt játszottak. Olyan elemekben hibáztunk, amiket edzésen jól csinálunk, itt nem... Még több NB1-es meccs kell! Még mindig rutintalanok vagyunk...

-          Tóth Gábor -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4