MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > A Fradi legyőzte a listavezetőt
A Fradi legyőzte a listavezetőt

Olyan mérkőzésre érkezett az MVFC a Ferencvároshoz, amely csak első látásra tűnhetett könnyebbnek, hiszen ahogy a vendégek vezetőedzője is említette a meccs előtt, ha nem koncentrálnak eléggé, akkor a Fradi kemény dió lehet számukra.

Az első percben Komáromi Péter meg is adta az alaphangot. A Mezei-Vill volt játékosa egy labdaszerzés utáni távoli lövésével megszerezték a vezetést a hazaiak. Az látszott már az elején, hogy a Ferencváros kapu elé tömörülő, zárt játékkal próbálja megállítani, lelassítani az MVFC-t. Safar Tony remekül feltérképezte az Berettyóújfalut, azt a taktikát próbálta csapatával végrehajtatni, ami ebben a párosításban a lehető legtovább meccsben tartja csapatát.

Mezőnyfölényben játszottak a vendégek, de nem találták a fogást a zöld-fehéreken, nem volt meg az összhang. A második félidő elején Amílcar egyenlített egy szöglet utáni kapáslövésével, de rögtön ezután Juhász Tamás ugrott ki egyedül és góllal fejezte be az akciót. A helyzet tehát nem sokat változott, futott az eredmény után az MVFC és bár kevesebb hibát vétettek, ám a befejezéseknél nem voltak pontosak. Kockáztatniuk kellett, jött a vészkapus játék, amiből Gál István gólt is lőtt és mivel szerették volna a győzelmet is megszerezni, így tovább próbálkoztak az öt a négy elleni felállással. Ebben a játékhelyzetben benne van a labdavesztés utáni távoli gól esélye és ez be is következett, és Horváth Benedek ívelt saját térfeléről a vendégek kapujába. A Fradi egy tízméterest is kihagyott valamint elért egy dupla kapufát is, így megvolt az esélyük, hogy még elérjenek találatokat. A végén még tűz alá vette, de nem tudta bevenni a jól teljesítő Vámosi kapuját a vendégcsapat, de az egyenlítés már nem sikerült.

Ezen az estén nem játszott úgy a listavezető, ahogy a korábbi fordulókban, indiszponáltak voltak, bár a második félidőre valamelyest feljavultak, de nem jött az a plusz, aminek ilyen helyzetekben jönnie kellett volna.  Fradi bemutatta, hogy egy jól megválasztott taktika nagyon fegyelmezetten végrehajtva eredményre vezethet akár egy élcsapat ellen is.

Tomi

FH Sáfár vezetőedzőSáfár Tony: - Nem voltak túl jók az előjelek, hiszen rengeteg volt a hiányzók, de ennek ellenére is bizakodtunk, pedig tudtuk, hogy ellenfelünk az esélyes. Remekül kezdtünk, hiszen egyből megszereztük a vezetést, ami megadta az alaphangot. Nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszottunk, mindenki maximálisan odakoncentrált, így megérdemelten vezettünk szünetben. Ahogy telt az idő, a srácok elhitték, hogy tényleg nyerhetünk, és hiába fáradtunk el teljesen, a szívünk átlendített minket a holtpontokon. Nagy győzelmet értünk el, amivel bizonyítottunk saját magunknak is, hogy jó úton járunk. Gratulálok az egész csapatnak, hatalmas fegyvertény, hogy legyőztük a hibátlan listavezetőt.

19551001_10155276524365993_874541725_n-640x360Sergio Mullor Cabrera:Akkor nem nyerhetünk mérkőzést, ha nem teljesítünk azon a szinten, amit valósan és jól tudunk. Ezt a tételt ma bizonyítottuk is. Az első félidőben talán nem tiszteltük eléggé az ellenfelet és láthattuk, hogy ez így nem jó irány, sokkal harcosabban és sokkal több futással kellett volna játszanunk, ahogy azt az ellenfelünk tette. Ez a Ferencváros elleni mérkőzés megmutatta, hogy ha nem kellő figyelemmel és kevés futással játszunk, akkor nemcsak egy első de egy másodosztályú csapat ellen sem lehet biztosra menni. A második félidőre azért javultunk, jobb dolgokat csináltunk, de a szerencse sem állt mellénk azokban a pillanatokban, amikor kellett volna. Sikerült egyenlítenünk egy pontrúgásból, de egy újabb figyelmetlenségünk újabb Ferencváros gólt eredményezett. Az egyenlítésünk után tovább kockáztattunk a győzelemért, folytattuk a vészkapus játékot, voltak is ígéretes lehetőségeink ebből, de mégis ellenfelünk talált be. Ilyen a futsal. De arra jó ez a szituáció, hogy láthassuk a hiányosságainkat és tudjuk, miben kell előrelépnünk.

FÉRFI FUTSAL NB I, 8. FORDULÓ

FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–MVFC-BERETTYÓÚJFALU 3–2 (1–0)
Elek Gyula Aréna, 150 néző V: Czene-Joó, Kiss G., Török Zs.

FTC: Vámosi – Komáromi, Andorka, Keresztury, Birinyi 
Csere: Sikur, Lak, Horváth B., Juhász, Dénes.
Edző: Safar Tony

MVFC: Mezei – Rábl, Amílcar, Harmati, Trencsényi
Csere: Daróczi, Magyar Sz., Szabó P., Gál I., Nagy D., Rafael, László, Kondás, Kovács
Edző: Sergio Mullor Cabrera

Góllövő: Komáromi (1.), Juhász (25.), Horváth B. (39.), ill. Amílcar (24.), Gál I. (37.)

Fotók: ftcfutsal

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA