MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > A BME-t nem lehet megszorítani sem, nemhogy megállítani
A BME-t nem lehet megszorítani sem, nemhogy megállítani

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a 10. forduló top mérkőzését a BME-BT FC - UTE összecsapás jelentette a férfi NB2 Nyugati csoportjában. Az újpestiek abban a tudatban látogattak a mérkőzésre, hogy a műegyetemisták még nem veszítettek pontot hazai pályán, ráadásul átlagosan majdnem 7 gólt rúgtak meccsenként. Emellett az UTE is jó formában érkezett a mérkőzésre, utóbbi 5 meccsükből 4-et megnyertek.

Screenshot-2017-11-15 Mérkőzések Futsal Hungary

 A mérkőzés elején a BME csapata ragadta meg a kezdeményezést, és perceken át tartották a labdát, dolgozták ki a helyzeteket, eredménytelenül. Az UTE első lövésére 7 percet kellett várni, de ekkor majdnem meg is szerezték a vezetést, Unger kapus hárított bravúrral. Ez meghozta az újpestiek önbizalmát, és kiegyenlítettebb lett a meccs képe. Az első gólra 11 percet kellett várni, amit két idén visszatérő BME játékos hozott össze: Fritz A. lőtt gólt Kulik passzából. Ennyi idő alatt mindösszesen 1 szabálytalanság történt a mérkőzésen, ezután azonban megnőtt az elkésett belépők száma. Így a BME-BT kevésbé tudta játszani játékát, majd az UTE egy átlövésből egyenlített Lázok révén. Az első félidő végén aztán Csernai lőtte ki a hosszú sarkot, miután megverte védőjét egy az egyben; majd egy szöglet figura után lepattanó labdát értékesített kapásból Fazekas, így 3:1-es félidei állással vonultak öltözőbe a csapatok.

?

 A második félidő az első mintájára kezdődött: kihagyott BME helyzetek, UTE kontrák. A játékvezetők az egész mérkőzésen igyekezték a játékosokat fegyelmezni, de ettől sokszor csak feszültebb lett a hangulat, ennek megfelelően többször is meg kellett szólalnia a bírói sípoknak. A gólcsendet aztán a fiatalabbik Fritz testvér, Balázs törte meg és 3 perc alatt kétszer vette be az újpesti kaput. Az utolsó 10 percre egy alapvetően nyugodt mérkőzésen a hazai csapatnál 5, a vendégeknél 4 fault jött össze. A játékosok eddigre kifejezetten frusztráltak lettek, míg a játékvezetők egyértelműnek tűnő szabálytalanságok elengedésével kompenzáltak. A felfokozott hangulatban a Csernai-Kulik-Fritz Attila trió egy szépségdíjas találattal mattolta az újpesti védelmet, így már 5 gól volt a két csapat közötti különbség. Az utolsó percekben aztán előbb az UTE, majd a BME lőhetett 10 méterest, a házigazdák ráadásul két alkalommal. A vendégek 10 méteresét Fischer vágta a bal alsóba, amivel egyúttal a góllövő lista élére is lőtte magát (holtversenyben). A hazaiaknál Fritz B., majd Csernai lőtte a 10 méterest, de mindkét alkalommal bravúrosan hárított Sebők kapus, így maradt a 6:2-es végeredmény.

Screenshot-2017-11-15 Futsal Hungary Futsal Magyarország(1)A szép számban kilátogató nézők összességében egy színvonalas mérkőzést láthattak, ahol alapvetően mindkét csapat játszani akarta a futsalt. A játékvezetői tevékenykedés ismét problémákat vet fel, a jelenlegi NB2 sebességéhez és dinamikájához egy rutinosabb, magabiztosabb játékvezetői gárda lenne szükséges.

Csernai Gábor, a BME-BT FC játékos-edzőjének nyilatkozata: "Eddigi hazai teljesítményünk hibátlan, és szerencsére ez a mérkőzés is úgy alakult ahogy elterveztük. Amit viszont nem értünk, hogy a játékvezetők milyen irányba terelik ezt a sportot, mert visszanézve a mérkőzéseket nagyon sok érdekességet látni a felvételeken hétről hétre. Jó lenne közös nevezőt találni a sporikkal, mert ez így nem segíti a sportág fejlődését."

Moskovits Gábor, az UTE vezetőedzőjének nyilatkozata: "A fák nem nőnek az égig!  Véleményem szerint,  a bajnokság legjobb csapata ellen játszottunk és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban fel tudtuk venni velük a versenyt.  Ennek ellenére ez volt az első olyan mérkőzésünk, amelyen nem volt reális esélyünk a győzelemre. Dolgozunk tovább, szeretnénk jövőre is ebben az osztályban játszani.  Hajrá UTE!"

 

 - Fábián Gábor, fotó Kalocsay Károly -

 

HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA