MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A DEAC nyerte a hajdúsági derbit, parádézott a PTE, rangadót nyert a Kalafa és a TFSE
A DEAC nyerte a hajdúsági derbit, parádézott a PTE, rangadót nyert a Kalafa és a TFSE

A női NB II, 6. fordulója már csütörtök este megkezdődött, s mint arról már korábban beszámoltunk nem mindennapi mérkőzésen döntetlenre végződött a Rubeola FC Csömör – ReklámPress Skorpió összecsapás. Jó újból leírni, hogy eseménydús, kitűnő egyéni teljesítményekben bővelkedő 40 percet követően alakult ki a 2-2-s végeredmény.

A héten sikerült beszélnünk Darányi Antallal a DEAC roppant szimpatikus trénerével, akitől megtudtuk, hogy nagy átalakulás volt a nyáron a hajdúságiaknál és több alapemberüket elvesztették különböző okok miatt. A Mester azt is elárulta, hogy emiatt még idő kell ahhoz, hogy minden fogaskerék a helyére kerüljön, de ő változatlanul hisz játékosaiban és az elvégzett munkában. A hit és a kölcsönös bizalom szép sikert eredményezett, a tavalyi ezüstérmes HTE II-t négy góllal legyőzni bravúrnak számít. Kimondottan jól játszott a DEAC, a védekezésükkel sem volt semmi probléma, a kapusteljesítmény is rendben volt és a szokásos hat rúgott gól is összejött és három pont lett Dancs Rebekáék jutalma, akik ezzel első, de aligha utolsó sikerüket könyvelhették el a csoportban. A böszörményiek teljesítményét sem érheti kritika, hajtottak becsülettel, de ez most kevés volt a pontszerzéshez. A Quirikó Vivien – Torma Lilla edző-kettős keze alatt mindenesetre nagyon tehetséges, sokra hivatott fiatalok pallérozódnak, s egyáltalán nem zárható ki, hogy közülük többen -akár már tavasszal, de legkésőbb nyáron- az első csapatban is meghatározó szerephez jutnak.

23376357_1832360586806616_9083401682394640210_n

Trencsényi János válogatottbeli kötelezettsége miatt nem tudott Békéscsabán az MVFC kispadján ülni, ezért a népszerű trénert Tóth Anita helyettesítette, aki egészségügyi okokból nem tudott pályára lépni. A beugrás jól sült el, a Berettyóújfalu 2-0-ra győzött, s érthető, hogy Anita a lefújás után elégedetten értékelte a látottakat: „Trencsényi János útmutatásával én irányítottam a csapatot, s kissé álmosan kezdtük a meccset. A kis zavar után lehiggadtunk, tartottuk a labdát, majd a közepét játszottuk meg, sok helyzetet alakítottunk így ki, de sajnos rendre a kapusba lőttük. Még az első félidőben megszereztük a vezetést: Erős Zsanett talált az ellenfél kapujába.

0123A második játékrészben is azt játszottuk, amit edzőnk kért tőlünk. A pontrúgásokat is jól végeztük el, de nem volt szerencsénk. A Békéscsaba időnként ívelésekkel tudott megzavarni minket. Végül egy remek csel után Tóth Nóra helyzetbe került, amit sikerült értékesíteni, így végül 2-0-s sikerrel tudtuk zárni a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak!”

Nyugaton a PTE újra átélhette a győzelem semmihez sem fogható érzését. A pécsiek esélyt sem adtak, az Univerzum Tolna-Mözs gárdájának, s fölényes hatgólos diadalt arattak. A norvég Ystad Birgit egymaga négyszer talált Gaál Mária Magdolna hálójába, így oroszlánrésze volt a sikerben. A lefújást követően Gerstweiler Dániel az Egyetemisták edzője a következőket nyilatkozta honlapunknak: „Büszke vagyok a lányokra, mert a mérkőzés elött megbeszéltek maximálisan érvényesültek. Azt kértem, hogy első perctől az utolsóig harcoljanak, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Fontos győzelmet arattunk, igazi csapatmunka volt! Remélem ez a győzelem önbizalmat ad egy eredményes folytatáshoz!

A remek formában lévő Kalafa igen értékes három pontot szerzett a Viadukt otthonában. Sokáig keresték a fogást egymáson a mérkőző felek, majd a félidő közepén Pap Eszter megszerezte a vezetést a vendégeknek, amire Csorba Szandra a biatorbágyiak gólzsákja szinte azonnal válaszolni tudott. A szünetben Szabó László felhívta a figyelmet a hibákra és a fordulást követően -Laci bácsi egyik leghűségesebb tanítványa -Botos Regina kétszer is megadásra késztette Kapusi Tímeát és a Viaduktban már nem volt erő, hogy kétgólos hátrányból fordítani tudjanak. Ferenczi Anna edző nem is titkolta elégedetlenségét: „Eddigi legrosszabb formánkat hoztuk ma. Fejben és testben is lassúak voltunk. Az első félidőben még volt erő a csapatban, de a másodikban mindenki árnyéka volt önmagának. Sürgősen el kell felejteni ezt a meccset. Koncentrálunk a következő találkozóra. Gratulálok a Kalafa csapatának.”

A futsal-hungary természetesen a győztes csapat hadvezérét is megszólaltatta: „Látva ellenfelünk Göcsej elleni kupameccsét, tudtam küzdelmes összecsapásra van kilátás. Kértem, végig támadjunk le, ami többnyire jól működött. Helyzeteink is megvoltak, de sok támadásunk erőtlenül fejeződött be. Aztán jött a vezető gólunk, amire még hamar válaszolt a Viadukt. Forduláskor több figyelmet, pontosságot kértem, ami két újabb gólt hozott és sok helyzetet, amire ellenfelünk már nem tudott válaszolni. Gratulálok játékosaimnak a higgadt játék és a győzelem miatt.”

23472898_1463405440443944_5479377552618945858_n

Nemcsak a Viadukt, hanem az Atomerőmű is a szezon legrosszabb produkciójával rukkolt ki Szekszárdon és súlyos vereségbe szaladt bele. Tolna elleni siker után ennél sokkal többre számított Horváth György a paksiak vezetőedzője, aki amellett, hogy sportszerűen gratulált legyőzőjüknek, azt is taglalta, hogy miért érzi úgy, hogy valódi sportértéke van a szekszárdiak sikerének:” A Szekszárd ellen sajnos nem ott folytattuk, ahol a Tolna ellen abbahagytuk a játékot. A hazai csapat gyorsabban, szervezetebben és nagyobb akarással játszott, ennek még ilyen arányban is megérdemelt győzelem lett a vége. A játék képe alapján reális eredmény született. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy ilyen iramú mérkőzésen is helyt tudjunk állni. Gratulálunk a Szekszárdnak! Ki kell emelnem, hogy a hazai csapat győzelem példát mutatott, hiszen NB I-s csapata szabadnapos volt, de más csapatokkal ellentétben nem játszatott vissza játékost, így sikerük valós értékű.”

Micskó Márk a hazaiak sikeredzője leginkább lányai második félidei játékát méltatta: „Gratulálok a Lányoknak, remek győzelmet arattak. Mindenki, aki itt volt, dicséretet érdemel. Főleg a második félidő tetszett, ott már jó pár olyan dolgot viszont láttam, amit edzéseken gyakorlunk. Fejlődésünk szempontjából úgy gondolom a megfelelő ütemben haladunk. További sok sikert kívánok az Atomerőmű csapatának.”

012345A Nyugati csoport rangadóján nem szakadt meg a TFSE pazar sorozata és hatodik bajnokiján is diadalmaskodni tudtak Winternitz Annáék. Pedig a KRSE mindent megtett, hogy megszakítsa a veretlenségi sorozatot, de a listavezető ellen ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A mérkőzés jelentős részében egyenrangú ellenfele volt a rendőrcsapat a TFSE-nek, ezt támasztotta alá Horváth Gábor véleménye is, aki a hazai csapat képviseletében mondott véleményt a történtekről: „Tudtuk, hogy a szezon eddigi legnehezebb meccse elé nézünk, ennek tudatában készültünk. Ismerjük a KRSE stílusát, így meglepetés nem ért minket, agresszív letámadó stílusuk miatt mégis nagyon kapkodóan kezdődött a találkozó, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat és amint lehiggadtak a lányok, helyreállt a védekezésünk és a labdakihozatalokból is veszélyesek tudtunk lenni. Úgy érzem a mai napon szervezettebbek voltunk ellenfelünknél és a szerencsével sem álltunk hadilábon. Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen téttel bíró mérkőzés után is győztesként vonulhattunk le a pályáról. Minden játékosunknak jár a gratuláció, igazi csapatként küzdöttünk és egy-egy villanás mindig a jó pillanatban érkezett. Soóky Norbi kollégámmal ma elégedetten térhetünk nyugovóra, hála a csajok csodálatos teljesítményének.

Az ELTE-BEAC – PAFC-Mitre bajnoki elmaradt, a csarnokban ugyanis a kiírt időpontban kosárlabda mérkőzés zajlott.. No comment!!

 

Női NB II, Keleti csoport, 6. forduló

 

Rubeola FC Csömör – ReklámPress Skorpió 2-2 (1-1)
Gólszerző: Mátyás Noémi, Gálik Ágnes illetve Bede Anna (2)

DEAC – Hajdúböszörményi TE II 6-2 (3-1)
Gólszerző: Bornemissza Barbara (2), Dancs Rebeka (2), Horváth Renáta, Madzin Dóra (öngól) illetve Nagy Anikó Andrea, Mága Alexandra

Békéscsabai Wanted SC – MVFC Berettyóújfalu 0-2 (0-1)
Gólszerző: Erős Zsanett, Tóth Nóra

A Szolnok Fanatic SE – Nyírség NSC mérkőzést elhalasztották.

 

Női NB II, Nyugati csoport, 6. forduló

 

PTE-ÁOK Petőfi SE – Univerzum Tolna-Mözs 7-1 (4-0)
Gólszerző: Ystad Birgit (4), Tyrdal Tea Marie Synnove Gjerland, Kurucz Kitti, Hógli Claudia illetve Perger Dorina

Viadukt SE – Kalafa SE 1-3 (1-1)
Gólszerző: Csorba Szandra illetve Botos Regina (2), Pap Eszter

Agenta Girls Szekszárd FC – Atomerőmű SE 8-0 (3-0)
Gólszerző: Bachmann Vivien (2), Csigi Eszter, Lelovics Réka, Soós Petra, Mausz Renáta, Szabó Vivien, Lovász Viktória

TFSE-Szertarsport.hu – KRSE 3-1 (1-0)
Gólszerző: Winternitz Anna, Molnár-Sáska Ildikó, Bagdi Csilla illetve Nagy Alexandra

 

Az ELTE-BEAC – PAFC-Mitre mérkőzés elmaradt.

 - Simonyi András -

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA