MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Az Ifjúsági Olimpiai Játékokról
Az Ifjúsági Olimpiai Játékokról

Múlt héten bemutatkoztak a 2018-as Ifjúsági Olimpiai Játékok selejtezőjén az európai futsal jövőjét jelentő csapatok. A férfiaknál Oroszország, a nőknél Portugália végzett az élen. A mezőnyben a 2000 január 1. után születettek játszhattak, a férfiaknál 16, míg a nőknél 8 válogatott vett részt a négycsapatos minitornákon.

2517495_w2

A két élen végzett csapat jó esélyekkel utazhat Buenos Airesbe, ahol 2018. október 6-18. között rendezik az ifjúsági játékokat, ám minden nemzet csak egy csapatot indíthat férfi és női csapatsportágakban (futsal, strand kézilabda, gyeplabda, hetes rugby) A nemzeti olimpiai bizottságokon múlik melyik válogatott vehet részt a játékokon. Ha az élen végzett valamelyik csapat nem lesz kiválasztva, akkor a tabellán következő kapja meg az esélyt, majd a következő, addig, amíg férfi és női oldalon két-két európai csapat nem lesz.

2517478_w2

A férfiak versenyében Oroszország, Portugália és Spanyolország szerzett kilenc pontot a három meccsen, míg Olaszország szintén csoportelsőként végzett két győzelemmel és egy döntetlennel a szintén veretlen csehek előtt. Oroszország 34 gólt ért el és csak hármat kapott, hasonlóan jól szerepelt Portugália is 31-10-es gólarányával. Portugália és Spanyolország a nők sorozatában is száz százalékos maradt, az első UEFA tornán, amit nők számára rendeztek futsalban. Az oroszok és az olaszok végeztek másodikként mögöttük.

Ez a selejtezősorozat az előszobája volt az UEFA női futsal Európa bajnokságának és a férfiak U19-es Eb-jének, amelyeket 2019-ben rendeznek.

- Brumár László, Fotók: uefa.com

 

HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA