MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Nehezen nyert a HTE, hozta a kötelezőt a DVTK-Vénusz, meglepetésre kiesett a Csömör
Nehezen nyert a HTE, hozta a kötelezőt a DVTK-Vénusz, meglepetésre kiesett a Csömör

 A női Magyar Kupában szombaton nem borult fel a papírforma. A DVTK-Vénusz könnyed sikert aratott Dorogon a PAFC-Mitre ellen. Az első játékrészben ragyogóan tartotta magát a másodosztályú gárda, de a szünet után fokozatosan elhúztak Kovács Alizék és megérdemelten jutottak tovább. A roppant szimpatikus piliscsabaiak egyetlen pillanatra sem adták fel a küzdelmet, gólt is szereztek, de a Vénusz sokkal nagyobb játékerőt képvisel náluk így nem volt esélyük a továbbjutásra.

A bajnoki címvédő és a Magyar Kupa toronymagas esélyesének tartott Hajdúböszörmény drámai csatában jutott a következő körbe. A Szekszárd és a HTE is leginkább a biztos védekezést tartotta szem elött. A nagy tét ugyan rányomta bélyegét a találkozóra, de izgalmakban nem volt hiány. Kombinatívabbnak, labdabiztosabbnak tűntek a böszörményiek, a Micskó tanítványok leginkább az átlövésekre építettek. Pádár Anitáék az első játékrészben gyakorlatilag körbelőtték a szekszárdi kaput, de vagy Hargas védett tanárian, vagy a kapufa hárított, s a befejezéseknél is rendre rossz megoldást választottak a látogatók. Sok feleslegesnek tűnő szabálytalanságot is elkövettek, s már a nyolcadik percben kisbüntetőhöz jutott ellenfelük, de ezt előbb Ganczer Hajnalka , majd Beke Adrienn is elhibázta, de úgy is fogalmazhatunk, hogy Torma káprázatos formában védett. A két remek hálóőrnek oroszlánrésze volt abban, hogy nem született gól a szünetig.

A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, a HTE próbálta irányítani a játékot, de Megyes Ágiék jól állták a rohamokat és próbáltak gyors kontratámadásokat vezetni. A 32. percben gólt kapott a Szekszárd, Kota Gabriella használta ki a szekszárdi játékosok figyelmetlenségét. Buchmüller Petra nem sokkal később egyenlített, s ezt követően egyre nagyobb lett a vendégcsapat fölénye, s egy másodperccel a vége elött Kota Gabrilla döntötte el a továbbjutás kérdését. Megérdemelten nyertek a Zebrák, mert sokkal több helyzetet dolgoztak ki és a támadójátékuk is sokkal összeszedettebbnek tűnt, s volt egy Torma Lillájuk aki a nehéz pillanatokban is kisegítette csapattársait.

Két gól és más semmi nagyjából így lehetne összefoglalni a tolnaiak teljesítményét, ez persze valahol a berettyói futsalosok elismerése is, hiszen alaposan megnehezítették Varga Adélék dolgát. Trencsényi János nagyon jól megszervezte csapata védekezését, s volt két-három góllal kecsegtető kontratámadásuk is, de ezeket a kirobbanó formában lévő Ősz Csenge hatástalanítani tudta. Többen is mélyen tudásuk alatt játszottak a vendégeknél, de ez nem vonatkozik Szalkai Kittire aki az első találatot szerezte, s Horváth Hanna is kiemelhető igyekezetéért, s éppen ő volt az aki bebiztosította a Tolna továbbjutását. Folk Zsuzsanna a lefújás után rendkívül sportszerűen nyilatkozott az MVFC játékosairól és ebben is igazat adunk neki, mert szinte a lefújás pillanatáig megnehezítették a jóval esélyesebb élvonalbeli egylet dolgát.

A Csömör az előző kiírásban a Final Fourba jutott, így a többség azt gondolta, hogy a KRSE legyőzése nem jelenthet akadályt nekik. Az első játékrészben ennek megfelelően több helyzetet dolgoztak ki , de a rendőrcsapat kapusa Fülöp Eszter halmozta a bravúrokat, s a csömöriek túlkomplikálták a lehetőségeiket. A gólnélküli első játékrészt követően Dura Mercédes fordult le emberéről és a 23. percben megszerezte a vezetést a rendőrcsapatnak. Egy gyors kontratámadás végén Kiss Patrícia növelte a KRSE előnyét és egyre görcsösebbnek tűntek Nagy Szabináék.

A 35. percben Mátyás Noémi szépített, s ezzel visszajöttek a vendégek a meccsbe. A hajrában elöbb Kiss Patrícia spiccel óriási gólt rúgva visszaállította a kétgólos különbséget. A végén Szennai Adrienn állította be a 3-2-s végeredményt, így némi meglepetésre a KRSE jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

 

Női Magyar Kupa, 2. forduló

 

PAFC-Mitre – DVTK-Vénusz 1-9 (0-2)
Dorog Város Egyesített Sportintézménye, 40 néző
Játékvezetők: Liebhardt András – Molnár Péter – Kovács Péter Róbert

PAFC: Kiss Réka – Simon Noémi, Eigner Maggy, Bárczy Katalin Klaudia, Pintér Denissza
Csere: Prohászka Míra, Kempf Evelin, Peregovics Laura, Cserős Alexandra, Gáspár Zsófia
Edző: Sersztnyev Richárd

DVTK: Putnoky Zita – Miliczki Noémi, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Palakovics Laura
Csere: Ádám Anna, Tamók Rebeka, Kovács Anikó, Szőke Zsuzsanna, Galambvári gréta, Skaliczki Kitti Ivett
Edző: Uray Attila

Gólszerző: Eigner Maggy illetve Kovács Aliz (2), Miliczki Noémi (2), Szőke Zsuzsanna, Palakovics Laura, Galambvári Gréta, Bernáth Csilla, Kovács Anikó

Sersztnyev Richárd (PAFC): - Nagyon örültem, hogy NB I-s ellenfél ellen játszhattunk, hiszen hosszútávra tervezünk, ez a mérkőzés pedig remek tapasztalatokkal segítette fejlődésünket. Gratulálunk a Miskolcnak, megérdemelten jutottak a következő körbe, abban azonban bízunk, hogy ők is úgy érezték, olyan ellenféllel találkoztak, akik becsülettel és sportszerűen küzdötték végig a 40 percet.

Uray Attila (DVTK): - Tovább akartunk jutni úgy, hogy az osztálykülönbség látszódjon a mérkőzésen. Ez a meccs bizonyos szakaszaiban teljesült is. Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz!

 

Agenta Girls Szekszárd FC – Hajdúböszörményi TE 1-2 (0-0)
Szekszárd Városi Sportcsarnok, 350 néző
Játékvezetők: Hartung Vilmos – Éreth Attila – Pekoli Dániel

Szekszárd: Hargas Annamária – Ganczer Hajnalka, Megyes Ágnes, Fábián Rebeka, Horváth Katalin
Csere: Deczki Vanda Kinga, Kágyi Árvácska Rebeka, Buchmüller Petra, Beke Adrienn
Edző: Micskó Márk

HTE: Torma Lilla – Szekér Anita, Vígh Renáta, Tell Zsófia, Pádár Anita
Csere: Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Farkas Éva, Benkő Mónika, Szilágyi Mariann, Nagy Anikó Andrea
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerző: Buchmüller Petra illetve Kota Gabriella (2)

Micskó Márk (Szekszárd): Gratulálok a HTE-nek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést és jutottak tovább. Fájó, hogy 3 másodperccel a vége előtt kaptunk gólt, de be kell vallani a vendégeknek sokkal több helyzetük volt. Lányaim ma nagyon dekoncentráltak voltak, sajnos van ilyen mérkőzés, az okait természetesen tudom. Azon leszek, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. Bár nincs könnyű dolgom, hiszen teljesen amatőrök vagyunk, de ez a csapat még rengeteg örömet fog szerezni a szurkolóinknak, akiknek ismét hálával tartozom. Nem történt tragédia, marad a bajnokság, ahol természetesen mindent megteszünk, a legjobb helyezés eléréséhez.

 

KRSE – Rubeola FC Csömör 3-2 (0-0)
Soroksári Sportcsarnok, 30 néző
Játékvezetők: Pintér Gábor – Horváth Balázs – Ilyés Gergő Hunor

KRSE: Fülöp Eszter – Kiss Patrícia, Viczai Katalin Zsófia, Andriska Renáta, Tóth Bianka
Csere: Miklián Bernadett, Dura Mercédes, Balogh Kármen, Kalányos Adél, Tóth Csilla
Edző: Szamosy Csaba

Csömör: Király Julietta – Koltai-Molnár Judit, Szennai Adrienn, Mátyás Noémi, Lengyel Zsanett
Csere: Hajdu Orsolya, Botka Bernadett Johanna, Orbán Csilla, Nagy Szabina, Kakuk Anikó, Kéri Brigitta, Gálik Ágnes
Edző: Tóth László

Gólszerző: Kiss Patrícia (2), Dura Mercédes illetve Mátyás Noémi, Szennai Adrienn

Szamosy Csaba (KRSE): - Gratulálok a lányoknak, nagyon szép meccset hoztunk le az első perctől az utolsóig, idei legjobb teljesítményünkkel. A szezon legnehezebb szakaszában vagyunk és sok sérüléssel küzdünk, ez külön emeli a győzelem értékét számomra. Van bőven fejlődési lehetőség, de tudom, hogy mi van a lányokban, ezen az úton kell tovább haladnunk.

Tóth László (Csömör): - Magunkat vertük meg. Gratulálok a hazaiaknak, szinte helyzet nélkül szereztek három gólt, míg nekünk volt legalább tíz gólszerzési lehetőségünk! Joggal lehetünk csalódottak, de van ilyen. Sajnos, addig ezeket a meccseket nem fogjuk megnyerni, amíg a kínálkozó lehetőségeinket nagy százalékát elhibázzuk!

 

MVFC Berettyóújfalu – BrandMission-Artifex Tolna 0-2 (0-0)
Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok, 50 néző
Játékvezetők: Takács István – Dávid Attila Dániel – Pallai Zsolt

MVFC: Tóth Renáta – Tóth Nóra, Donkó Szilvia, Pozsgai Kitti, Erős Zsanett
Csere: Kelemen Anett, Papp Dóra
Edző: Trencsényi János

Tolna: Ősz Csenge – Iryna Marchenko, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin
Csere: Viktoriia Solomakha, Szalkai Kitti, Hováth Hanna, Mariia Vaskovets
Edző: Volodymyr Kolok

Gólszerző: Szalkai Kitti, Horváth Hanna

Trencsényi János (MVFC): - Bár egész mérkőzésen az ellenfél dominált, de úgy gondolom maximálisan helyt tudtunk állni. Bár leginkább a védekezésre koncentráltunk, de voltak veszélyes kontratámadásaink pontrúgásaink. Gratulálok ellenfelünknek a továbbjutáshoz, de valamennyi játékosunk megérdemli a maximális dicséretet, mert sikerült megnehezíteni az ország egyik legjobb csapatának a dolgát.

Folk Zsuzsanna (Tolna): - Örülök a nyolc közé jutásnak, de ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejtenünk és a következő meccsre kell koncentrálnunk. Összességében nagyrészt mi domináltunk, de kimaradtak a lehetőségek, többször eltaláltuk a kapufát. Az ellenfél kapuja előbb sokkal jobban kellene összpontosítanunk a jövőben. Gratulálok ellenfelünknek, nagyon jól küzdöttek.

Volodymyr Kolok (Tolna): - A Berettyóújfalu nem játszik az élvonalban, de ellenünk bizonyították, hogy karakteres csapat és van bennük potenciál. Nagyon jól védekeztek, szerettek volna szoros mérkőzést játszani velünk. Nekünk rengeteg problémánk volt a helyzetkihasználással és ez türelmetlenségbe csapott át. Tudtuk, hogy ellenfelünknek jó a döntetlen és ahogy telt az idő, úgy egyre inkább kapkodóvá vált játékunk. Rengeteg ziccert hibáztunk, az MVFC kapusa Tóth Renáta fantasztikus bravúrokat mutatott be, sokszor mentette meg góltól csapatát. Szerencsére sikerült elérnünk célunkat a továbbjutást, Szalkai Kitti és Horváth Hanna góljainak köszönhetően, amire úgy érzem rászolgáltunk. Ahogy mondani szokás az eredmény a legfontosabb, mai játékunkat pedig jobb ha elfelejtjük.. Örülök a nyolc közé jutásnak, várjuk nagyon a sorsolást!

  - Simonyi András -

 

 


 

Videók
Női futsal MK. 2. forduló. Pafc-Mitre - Miskolci-Vénusz 1-9
Női futsal MK. 2. forduló. Pafc-Mitre - Miskolci-Vénusz 1-9
Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA