MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Megérdemelt DEAC-siker - a második 4 napon belül
Megérdemelt DEAC-siker - a második 4 napon belül

Kemény meccsen, megszerezte első hazai győzelmét az Elek Gergő vezette DEAC a rutinos játékosokkal felvonuló Bőny ellen. A szép számú nézősereg remekül szurkolt, a hazaiak pedig koncentráltan, ötletesen futsaloztak, s 0-1, majd 2-2 után végül kétgólos diadalt arattak.

Férfi futsal NB1 5. forduló
2017. okt. 30. Debrecen, DESOK

DEAC - Bőny-Szavill Consulting 6-4 (1-1)
Debreceni Egyetemi Sportcsarnik

Vezette: Szilágyi Norbert, Viczián Mátyás, Szelezyán György

DEAC: Dobi – Kasuba, Varga D, Buka, Esztergomi
Csere: Faragó Á, Bun, Sándor, Kántor, Tóth, Szentes Bíró, Szabó P
Edző: Elek Gergő

Bőny Szavill: Matkovics – Rajzinger, Peczár, Bogyó, Horváth M
Csere: Szabó R, Mógor, Lódi, Németh F, Hajmási, Bieder
Játékos-edző: Lódi Tamás

Góllövők: Szentes-Bíró (2), Varga D. (2), Kántor, Esztergomi illetve Bogyó 2, Lódi 2

22851875_1673253552709283_3712467275552901185_n

A meccsen a DEAC jól játszva kezdett, inkább nekik voltak lehetőségei, de a vendégeknél látszott, hogy komoly tudású, rutinos "rókák" is vannak a keretben, akikkel nem ártott csínján bánni.

A Bőny vezetése is leginkább egy pazar egyéni villanásból született, amikor Bogyó Károly átemelt egy védőt  majd a túloldalára érve kapásból bevágta azt Dobi Attila kapujába (0-1).

Az egyenlítés a szünet előtt érkezett, Szentes-Bíró Tamás révén, aki kiválóan helyezkedve passzolta be a hozzákerülő labdát (1-1).

A bőnyiek az utolsó bő egy percre kijöttek 5 a 4 ellen, de még a lelátó népe is kommentálta azt a meddő futsalt, amit produkáltak ekkor a vendégek - mintha szándékosan csak a hátralévő idő kihúzására mentek volna, meg sem próbáltak kapura lőni az emberelőnyös szituációban (a DEAC pedig remekül tolódott, elejét véve a Bőny próbálkozásainak).

22852243_1673253406042631_1701434069266265101_n

A szünet után gyorsabb játékra tértek át a csapatok, amiből a DEAC jött ki jobban. 5 perc telt el a félidőből, és Varga Dániel egy ritmusos támadás végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak (2-1).

Úgy tűnt fogást talált a DEAC a Bőny alakulatán, ám a vendégeknél ismét Bogyó villant (2-2). Igaz, büntetőből, miután Dobi egy kavarodás végén elhúzta az ellenfél lábát, amiért sárgát kapott, a Bőny pedig büntetőt - amit a csereként erre az alkalomra beálló Faragó Ádám felett a léc alá rúgott a vendégek egyik legjobbja.

22853043_1673253496042622_1024854586160834267_nA DEAC játszotta tovább, amit tud, s amit akart, ez pedig eredményre vezetett. A nem durva, de kőkemény meccsen odatette magát minden hazai futsalos, kúsztak-másztak a labdákért. Emellett voltak pompás variációik is. Szentes-Bíró önmaga második találatát egy ilyen végén jegyezte, amikor a sarokrúgást követően visszapasszolták a labdát, átlépős csel, újabb passz, majd szinte 100%-os helyzetből bekotorta a labdát. Gyönyörű akció, megérdemelt gól (3-2).

Beindult a DEAC henger, hiszen pár másodperc múlva megint Szentes-Bíró került helyzetbe egy jó kényszerítő után, ám picivel mellé lőtt. Zúgott a lelátó, jogos volt a taps!

A Bőny nem vacakolt, egygólos hátrányban, 9 perccel a vége előtt (vagyis jó korán) ismét 5 a 4 elleni taktikára váltott, lehozva kapusát. Ami az első félidő végén nem ment, most igen. Először még volt egy üres kapus (labdaszerzés utáni) lehetősége a DEAC-nak, amiből végül nem lett semmi, majd a Bőny dolgozott ki nagy helyzetet, de Bogyó fölé lőtt.

Aztán ellentámadásaik egyikéből Szabó Péter majdnem gólt ért el, de a kiugratás végén elég volt egy pillanatra megtorpannia, majd amikor ismét nekilódult, már csak belepiszkálni tudott a labdába... Nagy sansz volt.

A következő helyzetük azonban bement! Hiszen egy újabb bőnyi kapu előtti tumultus során Bun Rolanddal szemben túlzottan keménykedtek, a bíró pedig büntetőt adott. A rövid ápolás után Kántor Tamás értékesítette is azt (4-2), a hazaiak pedig a mostani NB1-es szezonban először vezettek két góllal.

11Az ellenfél hevesen reklamált az esetnél, de nem volt sok értelme. Sőt, ezután gyorsan kaphattak volna még további gólokat is. Bun, a továbbra is 5-4-ező bőnyiektől elvett labdát messziről, az üres kapura emelt, de pár centivel célt tévesztett. Majd Kántor ugrott ki, de ez is csak lehetőség maradt. A közönség viszont remekül szórakozott az ismét szépen megtelt DESOK egyetemi sportcsarnokban...

Az addig jár a korsó a kútra - vagy inkább a DEAC a Bőny kapuja elé - esete történt végül, hiszen a sokadik esélyből újabb DEAC-gól született (5-2). Varga is második találatát érte el egy szép, pontos kontra végén, némi szerencsével az utolsó mozdulatsornál.

5 perc volt hátra, de a Bőny nem adta fel. Lódi Tamás játékos - edző minden tudását bevetve két szép találattal hűtötte le a kedélyeket, amikor az emberelőnyt kihasználva addig tologatták a labdát a látogatók, míg a hosszúnál megtalálták a volt válogatott játékost: ő pedig nem hibázott egyszer sem (5-3 és 5-4).

Hirtelen meleg lett a pite a DEAC - nak, egy már félig megnyert meccs elszállni látszott. Érdekes volt az is, hogy a korábban az emberelőnyével mit sem kezdő Bőny ezekben a percekben nagyon hatékonyan használta ki lehetőségeit.

A DEAC játékosai azonban jól álltak a lábukon. Kasuba "Gandalf" Máté például az "Itt nem mész át!" közismert szlogen szerint cselekedve állította meg szó szerint a bőnyi támadást - egy sárga lapért cserébe.

És lőn világosság: vagy inkább újabb DEAC találat! A továbbra is kitámadó, de azért többnyire elég jól visszazáró vendégek védelme mögé került Esztergomi Ádám, aki egy védővel a nyakán klasszikus centermunkát végzett, amikor levett egy odaívelt labdát, befordult riválisa mellett, majd az egy pillanatnyi időt kihasználva a hosszú sarokba bombázta a DEAC végül győzelmet bebiztosító gólját (6-4).

A hátralévő másfél percben Elek Gergő még időt kért,és a lelkesen védekező, sőt, még kontrázni is tudó DEAC megtartotta előnyét.

Péntek után hétfőn is győzött a DEAC, s már 6 pontja van az NB1-es újoncnak.

Fotó, duma: Koppányi Szabolcs

 

Kapcsolódó mérkőzések
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA