MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Nagy feladatok előtt az U17 válogatott
Nagy feladatok előtt az U17 válogatott

Az U17-esválogatottunk Csehországban, az Ostrava Kupán vesz részt október 15-17 között. Az ellenfelek a cseh, a szlovák és a francia korosztályos válogatottak lesznek.

Ezt megelőzendő kétnapos összetartáson vettek részt Fehér Zsolt tanítványai Budapesten, és utána indultak Ostravába. A torna előtt beszélgettünk Fehér Zsolttal, az U17 és U19-es korosztályos válogatottak edzőjével.

Screenshot-2017-10-14 Válogatott Futsal HungaryFehér Zsolt: - Nagy feladatok előtt állnak ennek a korosztálynak a legényei, hiszen november elején Belgrádban játszunk egy selejtező tornát a szerb, az ukrán és a portugál fiatalok ellen. A torna győztesének esélye lesz kijutni a 2018.évi Buenos Airesi Ifjúsági Olimpiai játékokra.
Ez a mostani cseh torna jó felkészülési, és kiválasztási lehetőséget nyújt számunkra a belgrádi selejtező előtt, annál is inkább, mert arra a selejtezőre csak 10 játékost lehet nevezni mindösszesen, kapusokkal együtt. Folyamatosan konzultálok a klubokkal, részt vettem az edzéseiken, és megpróbáljuk helyzetbe hozni a tehetségeinket. Tudjuk, hogy milyen erős csapatokkal kell versenyben lennünk ezeken a tornákon, de éppen ezért szeretnénk megfelelően felkészíteni őket, megismertetni velük a nemzetközi standardokat, a különböző taktikai variánsokat.
Ezen a cseh tornán négy új játékosnak adok lehetőséget, hogy megmutassa mire képes nemzetközi szinten. Ők név szerint Győrfi Bálint, Sipos Robin, Nagy Kevin, és Kolompár Márk.

Ez az a szerencsés korosztály egyébként, amely számára az UEFA első alkalommal ír ki U19-es Európa Bajnokságot 2019-ben. Tehát van mire készülniük, lehetnek álmaik, vágyaik, hiszen előttük ez még senkinek nem adatott meg. A Labdarúgó Szövetség minden támogatást megad ehhez, és személy szerint nekem is nagy kihívást jelent ez a feladat.

A magyar keret:

Győrfi Bálint/Rába ETO
Németh Milán/Rába ETO
Tama Ádám/Rába ETO
Szűcs Ádám/Rába ETO
Papp Bence/Rába ETO
Daróczi Dávid/MVFC Berettyóújfalu
Szabó Tibor/ MVFC Berettyóújfalu
Kártik Zsombor/ MVFC Berettyóújfalu
Sipos Robin/ MVFC Berettyóújfalu
Tóth Máté/Swietelsky Haladás VSE
Nagy Kevin/Swietelsky Haladás VSE
Milavecz Kevin/Dunakeszi Kinizsi
Dohány Dominik/Aramis SE
Kolompár Márk/Máltai SE

Az Ostrava Kupa programja:

2015 10.15, vasárnap Franciaország – Magyarország 16:00
2015 10.16, hétfő Magyarország – Csehország 16:00
2015 10.17, kedd Szlovákia – Magyarország 12:00

 

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4