MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Tolna legyőzte a visszafogottan teljesítő Hajdúböszörményt
A Tolna legyőzte a visszafogottan teljesítő Hajdúböszörményt

Meglepetésre az eddig rapszodikusan szereplő Tolna legyőzte az előző szezon aranyérmesét. A mérkőzés után Volodymyr Kolok a szokottnál is hosszabban méltatta futsalosai teljesítményt.

Női NB I, 4. forduló

BrandMission-Artifex Tolna - Hajdúböszörményi TE 3-1 (1-1)
Tolna, Városi Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Hartung Vilmos - Pekoli Dániel - Bíró Roland

Tolna: Ősz Csenge - Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Mariia Vaskovets
Csere: Viktoríía Solomakha, Horváth Hanna, Iryna Marchenko, Kaiser Karina, Üveges Katalin
Edző: Volodymyr Kolok

HTE: Torma Lilla - Vígh Renáta, Benkő Mónika, Tell Zsófia, Pádár Anita
Csere: Quirikó Vivien, Szekér Anita, Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Farkas Éva, Szilágyi Mariann
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerző: Varga Adél, Iryna Marchenko, Folk Zsuzsanna illetve Vígh Renáta

22310151_1578462548876987_2009870830854971162_n

Minden csapat életében vannak mélypontok, olyan összecsapások amelyeket a játékosok és vezetőik szívesen kitörölnének emlékezetükből. Ilyen volt a Hajdúböszörményi TE-nek a vasárnapi Tolna elleni idegenbeli rangadója. Bár sokkal esélyesebbnek számított a bajnoki címvédő, már az első percekben látszott, hogy nincsenek éppen csúcsformában a hajdúságiak.

 Kissé ötlettelennek, tanácstalannak tűntek, rengeteg bosszantó hibát követtek el, s az idei legjobb teljesítményét nyújtó Kolok-alakulat megérezte, hogy lehet keresnivalója.

22308765_1578462822210293_3929763017543847030_n

Varga Adél vezető gólja után egyre többször jutottak el a házigazdák Torma Lilla kapujáig de a válogatott hálőóőr jól állta a rohamokat. Folk Zsuzsanna rengeteg labdát szerzett és jól indította társait, Varga Adél pedig szervezőmunkájáért és hatalmas munkabírásáért érdemel említést. Hiába támadott azonban többet a Tolna, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, s Vígh Renáta nem sokkal a félidő lefújása előtt egyenlíteni tudott

Akik arra tippeltek, hogy a folytatásban a Hajdúböszörmény felörli majd a hazaiak ellenállását nagyot tévedtek. A második játékrész ugyan már sokkal kiegyenlítettebb volt mint az első, de Pádár Anitáék nem tudták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre. Ez mondjuk legkevésbé sem a méltán elismert Spancin múlt, aki nagyon akart de ezúttal nem volt  senki a Bösziben, aki hozzá hasonló produkcióra lett volna képes.

 A 30. percben Iryna Marchenko majd nem sokkal később éles szögből Folk Zsuzsanna is betalált Torma hálójába. Maradjunk annyiban, s talán ezzel nem sértjük meg a hálóőrt, hogy egyik hárításához sem kellett volna nagy bravúr. De hangsúlyozzuk nem Lilla miatt kapott ki csapata, hanem azért mert a Tolna sokkal taktikusabban játszott, jobban akarta a győzelmet.

22308718_1578467628876479_7049700019768934210_n

Rögtön tegyük hozzá, hogy  a bravúr aligha jött volna létre Ősz Csenge nélkül, akinek helyzete rendeződött miután tisztázta edzőjével a vitás kérdéseket, s egyértelműen ő volt a mezőny legjobbja.

Ezzel el is árultuk, hogy nem tudott újítani a vendégcsapat, így Varga Adélék szenzációs sikert aratva megnyerték a derbit, s értékes három pontot szereztek.

21751331_1945692912420362_8554609122358353309_n

Ősz Csenge (Tolna): -Végre csapatként működtünk, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A helyzetek kidolgozásával már nincs sok problémánk, a befejezésekben még fejlődnünk kell. Lelkileg fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést és az egyenlítést követően is sikerült újítanunk.Hatalmasat küzdöttünk, büszke vagyok csapatomra.

 


14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok (Tolna):
  - Nagyon örülök a győzelemnek és a mutatott játékkal. Nem volt túl látványos mérkőzés, de szükségünk volt erre a sikerre. Hálás vagyok játékosaimnak, nagyon kitettek magukért. Láttam rajtuk az akarást, CSAPATKÉNT alkottunk nagyot, és maradéktalanul betartották taktikai utasításaimat. A technikai és fizikai edzések meghozták a kívánt eredményt. Sikerült egyénileg is mindenkinek előrelépnie és ez növeli optimizmusomat. Úgy gondolom játékosaim nem fognak ülni babérjaikon és a siker hatására még többet fognak dolgozni. Fontos volt, hogy az első gólt mi szereztük, ez elbizonytalanította a HTE-t. Varga Adél góljának nagyon örülök, jó formában van.Az eddig megszokottnál sokkal több játékos alkotta a keretet ezért több változtatási lehetőségem volt a mérkőzés közben.
Ami az egyéni értékelést illeti..Ősz Csenge parádésan védett, tartást adott a többieknek., Horváth Hanna és Szalkai Kittii nagyon önzetlenül játszott, maximálisan alárendelték magukat a csapat érdekeinek. Utobbi lábában a mérkőzés végén benne maradt egy gól, amire rászolgált volna Iryna Marchenko fontos gólt szerzett, Üveges Katalin tapasztalata is sokat segített nekünk, s a fiatal és kissé tapasztalatlan Maríía Vaskovets ma is magas szinten teljesített. Solomakha kicsit kevesebbet játszott, de amikor lehetőséget kapott akkor a nehéz pillanatokban sokat számított jelenléte. Nem véletlenül emeltem ki mindenkit, mert ma valóban igazi CSAPAT voltunk. Szurkolóink szeretetét a lányok nevében szeretném megköszönni.

Quiriko VivienQuirikó Vivien: - Az első félidőben a Tolna védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, hiába birtokoltuk többet a labdát, kontrákból ők voltak veszélyesebbek. A mérkőzés végén akár döntetlenre is hozhattuk volna a találkozót, de ma az ordító helyzetek is kimaradtak. Az ellenfél agresszív volt, de ahelyett, hogy ezen fennakadunk, nekünk is jobban oda kellett volna tennünk magunkat a párharcokban. Gratulálok a Tolnának, mi pedig készülünk a következő fordulóra, ahol természetesen javítani szeretnénk.

 

  - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4