MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Későn ébredt a Dunaferr!
Későn ébredt a Dunaferr!

Az első félidőt odaajándékozta ellenfelének a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely ezzel jelentős, négygólos hátrányba került, így hiába játszott jobban a második húsz percben, ez nem volt elég a pontszerzéshez a nyáron jelentősen megerősített Berettyóújfalu ellen.

Több hónapos szünet után végre megkezdődött a futsal bajnokság, ráadásul azonnal rangadóval. A hazaiak keretének magja az előző szezonhoz képest együtt maradt, amely az erőnket jelentheti a bajnokság során, viszont ellenfelük, a Berettyóújfalué nagyon megerősödött. A hazaiak hosszú távú céljai továbbra is megmaradtak, köztük az, hogy lehetőleg saját nevelésű magyar fiúkat építsenek be a csapatba, míg ellenfelünk spanyol edzőt és több  légióst igazolt. A találkozónak a szezonkezdésen kívül még egy jelentősége volt, mégpedig az, hogy a Dunaújváros kispadján tétmeccsen először mutatkozott be az új edző, Schrancz Balázs. Lendületesen indult a találkozó, mindkét együttes támadólag lépett fel, melyből a vendégek jöttek ki jobban. Már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor Gál tört előre, aki kihasználta, hogy lemaradt róla a hazai védő, és közelről talált a kapuba (0-1). A játékot a folytatásban is a vendégek színezték jobban, akik sorra vezették veszélyes akcióikat, amely a 7. percben újabb gólt eredményezett.

Ezúttal Trencsényi Jánosra játszották ki a ziccert, aki a szinte üres kapuba lőtt (0-2), majd egy perccel később sakk-matt helyzetben Harmati szerezte a vendégek harmadik találatát (0-3). Az MVFC rohanását időkéréssel próbálta megállítani Schrancz Balázs, ami azonban sajnálatos volt, hogy a Dunaferr azt követően sem találta a játék ritmusát. Eközben a vendégek megszerezték negyedik góljukat. A 15. percben szép kényszerítő passzok után Javier fejezte be eredményesen a támadást (0-4). A második félidőre kapust cserélt a hazai alakulat, bár a gólokról nem tehetett Reveland. Hosszú Ádám szabadrúgásból találta el a vendég kaput, de erre a lövésre közel 21 percet kellett várni, majd agresszívabbá vált a Dunaferr játéka, amely egyben nem tetszett a spanyol edzőnek, másrészt eredményes volt, mivel Pál Patrik megszerezte a szépítő találatot (1-4). Varga lábában volt benne az újabb hazai gól, de sarkazására még időben leért László kapus, aki nem sokkal később újabb párbajt nyert meg az újvárosi csatárral szemben.

Sorban vezette a jobbnál jobb akciókat Schrancz Balázs gárdája, de azokat vagy túlvariálták, vagy az utolsó passzok nem sikerültek. Ezt Hosszú Ádám egyszerűsítette le, aki szép egyéni akció végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-4). A felzárkózási esélyt hat perccel a vége előtt a spanyol légiós Da Silva Gomes Ricardo Amilcar próbálta lehűteni (2-5), de erre a találatra pár másodperccel később Varga Csaba válaszolt (3-5). Hosszú Ádám csak centiket tévedett, akinek lövése a bal kapufáról vágódott oldalra, majd taktikát váltott a Dunaferr, amikor kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ha nem is ebből, de szabadrúgásból csak egy gólosra csökkent a hátrány Pál Patriknak köszönhetően (4-5), majd Varga hagyott ki egy szólót, ezzel az is eldőlt, hogy a Berettyóújfalu nyerte a nyitómeccset.

Dunaferr DUE Renalpin FC– MVFC Berettyóújfalu 4-5 (0-4)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán– Horváth Norbert, Németh Péter, Varga Csaba 1, Hosszú Ádám 1.
Cserék: Rigó László – Schrancz Balázs, Fridrich Dávid, Bánfalvi Balázs, Pál Patrik 1, Gorjanácz Márió, Velez Donát, Csányi Dávid István.
Vezetőedző: Schrancz Balázs.

MVFC Berettyóújfalu: László Márk - Rábl János, Gál István 1, Da Silva Gomes Ricardo Amilcar 1, Daróczi Dávid. Cserék: Mezei Dávid - Sanchez Barrena Francisco Javier, Magyar Szabolcs, Harmati Tamás 1, Trencsényi János 1, Nagy Dániel, Henrique Da Silva Rafael.
Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

19551001_10155276524365993_874541725_n-640x360Sergio Mullor: Fantasztikusan játszottunk az első félidőben és nagy előnyre tettünk szert. Támadásban és védekezésben is jól működött a csapat. A második félidőben erőszakosabb lett ellenfelünk, nem játszottunk jól és sok labdát eladtunk. Ebből természetesen tanulunk, a jövőre nézve ez intő jel lehet. A csapat is megtanulhatta, hogy a győzelemért igenis meg kell szenvedni.

343906Gál István:Ahogy azt várni lehetett rangadóhoz méltó mérkőzés volt Dunaújváros ellen. Az első félidőben úgy gondolom nagyon jól játszottunk, sikerült azokat a dolgokat megvalósítanunk, amit gyakoroltunk és nagyon szép kidolgozott akciók révén szereztük góljainkat. A második félidőben már teljesen más volt a meccs képe. A Dunaferr kijött ránk és sajnos elég sok hibával játszottunk és ez által alakult ki az 5-4-es végeredmény. De ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom az első mérkőzés mindig nehéz és nekünk sikerült megszerezni a három pontot.

nb1

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE