MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Előnyt szereztünk a visszavágóra
Előnyt szereztünk a visszavágóra

Sito Rivera szövetségi kapitány szerette volna, hogy a hazai találkozón minél nagyobb előnyt tudjunk összeszedni a visszavágóra, ennek értelmében a mieink az elejétől fogva támadó szellemben léptek pályára.

Jól látszott, hogy a vendégek árgus szemekkel követik legjobbunk, Dróth Zoltán minden mozdulatát. Sok helyzetet alakítottunk ki, ám a kihasználással akadtak problémák. Emellett a tízedik percben már öt faultnál jártak a lengyelek, a játékvezetők azonban nem merték befújni a hatodik szabálytalanságot, pedig négy-öt alkalommal is megtehették volna.

Ha már büntetőhöz nem jutottunk, megszereztük mezőnyjátékból a vezetést! Trencsényi János nagyszerűen vette észre egy lecsorgó labdát követően a hosszún érkező Horváth Norbertet, aki nem hibázott (1–0).

Megtették helyette ezt mások (már a hibázást), több góllal is vezethettünk volna a szünetig, de sajnos elpuskáztuk a ziccereinket. Meg kell említeni, hogy a magyar szurkolótábor fergeteges hangulatot varázsolt a miskolci arénába, ráadásul – a lengyel-magyar barátság jegyében rendkívül sportszerűen – több alkalommal is rázúdítottak a „Polska, Polska!” rigmusra.

21729251_1827808863899863_1581042454_n

A második félidőt is két nagy helyzet elrontásával kezdtük, aztán viszont a 23. percben egy gyönyörű támadás végén Harnisch Ákos került ziccerbe, elemelte a labdát a kapus mellett, Mikolaj Zastawnik azonban kézzel beleért, így büntetőhöz jutottunk, amit Dróth Zoltán vágott a kapuba (2–0)! Hozzá kell tenni azonban, hogy a visszajátszás alapján egyértelmű, nem történt kezezés…

Megköszönhettük tehát a román játékvezetőnek is, hogy kétgólos előnybe kerültünk, a 30. percben pedig a kapufának hálálkodhattunk, amikor Maciej Mizgajski bombája után onnan pattant kifelé a labda. Két perccel később már nem úsztuk meg, Tomasz Lutecki maradt szabadon, és hat méterről a léc alá lőtt (2–1)

A hátralévő időben már nem változott az eredmény. Főleg az első félidő alapján azt mondhatjuk, nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna ezt a találkozót, annak ellenére, hogy a második játékrészre feljavultak a lengyelek. Nehéz visszavágó vár ránk, de egy lépést még meg kell tennünk az Európa-bajnokság felé.

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 2–1 (1–0)
Miskolc, Generali Aréna, 1500 néző. V: Sorescu (román), Ivanov (ukrán)

Magyarország: Tóth Gy. – Klacsák, Harnisch, Hosszú Á., Dróth
Cserék: Alasztics (k), Komáromi, Dávid, Nagy I., Fekete R., Trencsényi, Horváth N., Rábl, Gál I.
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Lengyelország: Kaluza – Zastawnik, Lutecki, Mikolajewicz, Kriezel.
Cserék: Widuch (k), Kubik, Dewucki, Gladczak, Mizgajski, Solecki, Franz, Elsner, Wojciechowski.
Szövetségi kapitány: Andrzej Bianga

G: Horváth N. (12.), Dróth (23. – büntetőből), ill. Lutecki (32.)

 - Kántor Barnabás -
Fotó: Machalek Attila

 

 

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4