MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok >  Bécsben és Szicíliában folytatódik a Rába ETO felkészülése
Bécsben és Szicíliában folytatódik a Rába ETO felkészülése

A szeptemberi, lengyelek ellenei EB play-off párharcra készülő válogatottjait nélkülöző, hétszeres magyar bajnok Rába ETO játékosai továbbra is heti 8 edzéssel készülnek az októberi bajnoki rajtra, illetve az UEFA Futsal Cup Main Round Olaszországban rendezett négyes csoportjának küzdelmeire - írja az eto.hu.

Bár a felkészülést még a korábbi sikeredzővel, Marcos Angulóval kezdte meg a csapat, akinek a bajnoki szezon végén lejáró szerződése végül nem került megújításra, a játékosok a hét elejétől már ideiglenesen az Európa Bajnok és Futsal Cup győztes győri ikon, Juanra Calvo segítségével készülnek az előttünk álló feladatokra. A felkészülés következő állomása a szeptember 10. napján Bécsben megrendezésre kerülő Mitropa Kupa, melyre megfiatalított csapatunk háromszoros kupagyőztesként, illetve címvédőként érkezik majd.  A csapat válogatott játékosai (Tóth Gyula, Alesztics Marcell, Dávid Richárd, Klacsák Bence) jelenleg a szeptember 12-én, Miskolcon megrendezésre kerülő, Lengyelország elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt megelőző összetartáson vesznek részt.

A csapat ugyanezen a héten már a válogatott játékosokkal kiegészülve, szeptember 15-16-án meghívásos nemzetközi villámtornán vesz részt Szicíliában. Ezt követően a válogatott játékosok ismét edzőtáborba vonulnak a szeptember 25-én, Lengyelországban megrendezésre kerülő pótselejtező minél sikeresebb megvívása érdekében.

A csapat magja pedig hazai környezetben további edzőmérkőzésekkel folytatja a felkészülést.

Az új vezetőedző személyével kapcsolatban Dr. Drucskó Zoltán, az ETO elnöke elmondta, hogy bár már több külföldi edző is bejelentkezett a posztra, várhatóan a Barcelona akadémiájáról érkezik a segítség, a megoldás. Egyébként pedig a nyár elején lezárult UEFA Futsal B licences edzőképzésen három szakemberünk is kiváló eredménnyel szerzett diplomát. A végleges döntésre azonban még várni kell, mert a kiválasztásnál elsődleges szempont, hogy a hazánkban 2015 szeptembere óta egyedüli futsal akadémiaként is működő Fehér Miklós Akadémián pallérozódó, és azóta az utánpótlás bajnokságokban szinte egyeduralkodó győri tehetségek csapatba építése idén ténylegesen meg tudjon valósulni. Ez a cél idén még az eredményességnél is fontosabb, annak ellenére, hogy az ETO az elmúlt nyolc év alatt a megszerezhető huszonnégy címből huszonkettőt bezsebelt.

Szerencsére a csapatok kérésére megváltoztatott bajnoki lebonyolítás ezt a célt maximálisan támogatja, így jó esély kínálkozik arra, hogy a játékosok felvegyék a ritmust, és a bajnokság végén a csapat idén is harcban legyen a bajnoki címe megvédéséért. Bár az ellenfelek sokat erősödtek, s többen is bajnoki aspiránsként vágnak neki a következő idénynek, a megfiatalított ETO, soraiban több válogatott, illetve győri nevelésű utánpótlás válogatott tehetséggel (Sáhó Kristóf, Tama Ádám, Szücs Adám, Klicsó Gábor, Fülöp Attila, Varjú Mátyás, Papp Bence, Németh Milán), remélhetőleg meg fog tudni birkózni az esélyesség terhével, ahogyan az elmúlt években is tette. Az eddig lejátszott edzőmérkőzések a stratégia helyességét igazolják, hiszen az ukrán bajnokcsapattal 3-3-as, míg a lengyel bronzérmessel 2-2-es döntetlent játszott a válogatott játékosok nélkül felálló fiatal csapatunk.

A célunk természetesen nem más, mint hogy a magyarul immár tökéletesen beszélő Juanra és a magyar feleséggel, illetve barátnővel rendelkező Fabio és Alex segítségével idén is a legjobbak között szerepeljünk és a korábbiakban külföldiekre épülő csapatból egy magyar, győri kötődésű egyesületet alakítsunk ki.

forrás: eto.hu

 

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4