MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi NB 2 bajnokság > Ne szeressenek Debrecenbe jönni az ellenfelek!
Ne szeressenek Debrecenbe jönni az ellenfelek!

Kedden egy némileg formálódó, az élvonalra készülő kerettel tartja meg első nyár végi edzését a DEAC férfi futsalcsapata. Augusztusban a gyakorlások mellett edzőmeccsek is lesznek, majd szeptemberben továbbiak - egészen a bajnoki rajtig.

2017. augusztus 1-én elkezdi az NB1-es felkészülést a gárda. Elek Gergő edzőt faggattuk egy kicsit a rajt előtt, amiből kiderült, hogy több, koncentráltabb munkát tervez a remek NB2-es szezonhoz képest, hiszen immár a legmagasabb osztályban kell megállnia a helyét a srácoknak. Az NB2-es bajnoki címet megünnepeltük, s még lehet meríteni szép emlékeket belőle, ám itt a még nagyobb kihívás!

- Milyen típusú edzéseket, illetve a rajtig nagyjából milyen menetrendet tervezel a felkészülést illetően?

ELEK GERGŐ
- Megnövelt edzésszámmal készülünk az előző évekhez képest! Nagyobb a kihívás, jobban rákészülünk! Mind a taktikai, mind a fizikális felkészítés része az edzéseinknek, de főleg a taktika. Tehát amit fizikai felkészítésnek szánok egyben egyéni taktikai vagy csoporttaktikai gyakorlat is. Száraz futások nem nagyon lesznek, legfeljebb egy kicsi, ha már unják a labdát a fiúk... Ezt augusztusban heti 4 alkalommal tervezem. Ebben a hónapban tervbe van véve egy edzőtábor székelyföldön, edzőmérkőzésekkel. Szeptember végén kezdődik a bajnokság, ebben a hónapban már több felkészülési meccset tervezek!

- A keret - úgy tudom - eléggé együtt maradt. Ez igaz? Ki távozott a meghatározó játékosok közül, illetve ki érkezett?

ELEK GERGŐ
- Eleinte úgy tűnt eléggé együtt maradunk... majd jöttek a távozás bejelentések. Vékei a nagy pályára kíván koncentrálni, Kovács Máté munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud velünk tartani, Révai szintén nagy pályázik inkább, Tiba kapus pedig egyéb elfoglaltság miatt nem lesz velünk. Más játékosok is jelezték - vagy inkább céloztak rá - távozási szándékukat. Sok sikert kívánunk a további pályafutásukhoz, főleg azoknak akiknek korrektül sikerült távozni! Eddigi igazolásunk Faragó kapus a DSI-ből érkezett. További játékosok érkeznek próbajátékra, többek között Tóth Attila szintén a DSI-ből. Tehetséges fiatalok, remélem fel tudják venni előbb a csapattal, majd az NB1-gyel az iramot! Csak 20 év alattiak jönnek, úgyhogy lehet vissza kell térnem a pályára nekem is, hogy felhúzzam a korátlagot, vagyis, hogy ne ifinek nézzenek minket... Persze ez csak vicc, és szeretném, ha kicsit jobban harapnánk, mint egy ificsapat...

- Tervezel további erősítést a bajnoki nyitány előtt vagy menet közben majd meglátod?

ELEK GERGŐ
- Természetesen nincs zárva az ajtó, de a felkészülés elkezdése után, már nem próbálkozunk, csak ismert múltú játékosokkal tudok számolni még ezután. Szóval, ha Trencsényi bejelentkezik őt nem zavarjuk el...

- Az esélyekről korai még talán beszélni, de mégis mit tartasz a legfontosabbnak majd, amit el szeretnél érni az élvonalban csapatoddal?

ELEK GERGŐ
- Egyáltalán nem korai erről is beszélni. Maximális célkitűzésünk a bennmaradás, ami nagyon nehéz lesz! A versenykiírás nekünk kedvez, mert az első 18 meccs mindösszesen néhány pontról dönt, tehát van idő beleszokni az iramba. Ám, mint említettem hihetetlenül fiatalok vagyunk és ebben az osztályban rutintalanok. Sokat fogunk dolgozni, de látni kell hogy a költségvetésünk messze a legkisebb (lásd a játékosmozgást), vagyis alig tudjuk megtartani a játékosokat. Nem kifogásokat keresek, hanem tényeket közlök. Mindettől függetlenül foggal-körömmel fogunk küzdeni! Nem fognak szeretni Debrecenbe jönni más csapatok!

Mint láthatjuk, a keret tehát valamelyest átalakul, de sok meghatározó játékos marad az NB2-ben igen meggyőző szezont maga mögött tudó DEAC-ból. Az újak pedig remélhetőleg erősítést jelentenek majd miután jól beilleszkedtek, és felvették azt a bizonyos fonalat!

Szabolcs Koppányi

DEAC Futsal  Club fényképe.
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4