MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Mozgolódnak a Fradi háza táján is
Mozgolódnak a Fradi háza táján is

Az előző szezon hajrája nagyon jól sikerült a fővárosi alakulatnál, hiszen az utolsó hét meccsen a megszerezhető 21-ből 19 pontot begyűjtöttek, így végül magabiztosan bennmaradtak. Ezek fényében készülhetnek ismét az NBI-re, de már kissé más felállásban, mint az előző szezonban.

A csapat szakmai vezetője, Felipe Matos nagypályás edzői állást kapott Zalaegerszegen, így távozik, és a helyét Sáfár Tony veszi át, akinek szintén nagy szerepe volt a remek hajrában, hiszen Csernai távozása után ő irányította az edzéseket. Ez a jövőben sem lesz másként, mivel ő lett a Ferencváros vezetőedzője.

Ami a keretet illeti, két biztos érkező van. A Piliscsabából Keresztury, míg az UTE-ból Juhász. Mind a két játékos 40 gól körül termelt tavaly a másodosztályban, így nem véletlen, hogy felfigyeltek teljesítményükre. Ami biztos, hogy a tavalyi keretből Szabó Zsolt biztosan távozik, de végérvényesen nem dőlt el, hogy hova.

maxresdefaultMachalek Attila: - A tavaszi hajrában a csapat bebizonyította, hogy több van bennük, mint amit az alapszakasz második felében és a rájátszás elején kihoztak magukból. A rájátszás második felére sikerült mentálisan is felrázni a csapatot, ami az eredményesség egyik alapköve volt. Sáfár Tony bebizonyította, hogy remekül ért a játékosok nyelvén, és szakmailag is felkészült, így nem volt kérdés, hogy Matos távozásával ő fogja irányítani a csapatot. A keretet sikerült együtt tartani, egyedül Szabó Zsolt távozik, aki vagy a TF színeiben vagy Újvárosban folytatja a hírek szerint.
Egy játékos még kérdőjeles, bár szerintünk ő is marad. Az érkezők oldalán két fiatal tehetséges játékos van, akik a másodosztályban bizonyítottak, és azt gondoljuk, hogy képességük alapján alkalmasak az NBI-re. Rajtuk kívül is szeretnénk még igazolni, de nem könnyű, hiszen ahogy Turzó József is említette, nagyon elszálltak a fizetési igények. Volt olyan eset, ahol azt gondoltuk, hogy a Falcao ül velünk szemben, mikor meghallottuk, mennyire mélyen kellene zsebbe nyúlni. Egyébként akkor sem esünk kétségbe, ha ezzel a kerettel kell nekivágni a bajnokságnak.
Mivel szeptember legvégén kezdődik csak a bajnokság, augusztus közepén kezdjük a felkészülést, heti négy edzéssel. Reméljük, ott tudjuk folytatni, ahol tavasszal abbahagytuk.
 

 

Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4