MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Kik lesznek az NB I edzői a következő szezonban
Kik lesznek az NB I edzői a következő szezonban

Javában tart a nyári szünet, de ez csak a látszat, hiszen készülni kell a 2017/18 as bajnokságra. Úgy gondoltuk, hogy körbenézünk a férfi első osztályban, már ami a kispadokat illeti. Megkérdeztük, hogy hol lesz változás a vezetőedzői posztokon az előző évhez képest, és úgy tűnik, hogy három helyen váltanak a kormánynál.

14441164_1247978851903424_9197076038859648658_nA másodosztályból feljutó DEAC-al kezdjük a sort. A sikeredző Elek Gergő természetesen folytatja a munkát az NB I-ben is. Megkérdeztük Zsuponyó Leventét, a szakosztály vezetőjét, aki azt mondta, hogy Gergő szerződése tulajdonképpen sírig tartónak mondható. Hát, ha valaki bent tudja tartani a hajdúsági csapatot az első osztályban, akkor az valóban Elek Gergő.

 

loditamasA Bőny Szavill-Consulting végül osztályozó mérkőzéseken harcolta ki a bennmaradást az NB I-ben. Ahhoz azonban, hogy ide eljussanak remek sorozatot produkáltak Lódi Tamással, a magyar futsal legnagyobb ikonjával a kispadon. Ezek után nem lehet kérdés, hogy vele kezdődik a felkészülés a klub második NB I-es szezonjára.

 

981515Az FTC Futsal változatos évet zárt. Jó kezdés után érthetetlen visszaesés következett a csapatnál, aminek az lett a következménye, hogy Felipe Matos váltotta a kispadon Csernai Gábort. A brazil edző keze alatt győzelmet győzelemre halmoztak, igaz hozzá kell tenni, hogy mindezt az alsó házban. Ezek után igazi meglepetésként hatott, hogy Felipe felcserélte a Fradi kispadját a Zalaegerszeg nagypályás csapatának pályaedzői posztjáért. A következő idényre a Fradi új edzője (játékos-edzője) Sáfár Tony lesz, aki játékosként is sokat segített az előző idényben a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

20068419_1546605832070830_1250372080_nÚgy is mondhatnánk, hogy Nyírgyulajon a helyzet változatlan. A mostani bajnokságban egy hajszányin múlt, hogy nem került a felsőházba ismét a nyírségi „kiscsapat”. Ennek megfelelően Lovas Norbert arról tájékoztatott bennünket, hogy ősszel immár a harmadik idényt kezdi a Nyírgyulaj csapatánál. Nem könnyű dolog játékosedzőként irányítani egy csapatot, de Lovas Norbi bizonyította, hogy a kivételek erősítik a szabályt.


Turzó-haladásA Haladás VSE borzalmas őszt produkált Lódi Tamás vezetésével. Hogy ennek mi volt az oka, arról eltérnek a résztvevők véleményei, de Turzó József érkezése egycsapásra megváltoztatta a helyzetet. Szinte reménytelen helyzetből elérték a felsőházat, ahol viszont ismét vesszőfutás várt a Halira. A verebek azt csiripelték a szezon végén, hogy Turzót hívja a bajnok Győr, de a mai tudásunk szerint Szombathelyen folytatja tovább a megkezdett munkát.


frank_tamas_1Az Aramisnál találjuk az NB I csúcstartóját. Frank Tamás 2006 óta a klub vezetőedzője, azaz 12. szezonját kezdi. Nem néztünk utána, de szinte bizonyos, hogy Magyarországon nem találunk erre példát a mai edzők körében, már ami a labdajátékokat illeti. Frank Tamás: Hogy miért ez a hosszú idő az Aramisnál? Talán közrejátszott benne az is, hogy mellette a klub játékosa is voltam egyben sokáig. Többször is cserélődtek a játékosaink, ezért néha szinte úgy éreztem, mintha egy új klubnál lennék. Persze a 12 év alatt többször felvetődött a távozás gondolata, lehetősége, de valamiért mindig a maradás mellett döntöttünk Soós Ferenc elnökkel.

1111A Veszprém FC 2012 óta tagja az NB I-nek, és az első év kivételével Madarász János a csapat edzője, azaz az ötödik szezont kezdik együtt. Voltak jobb, és kevésbé jobb időszakok az életükben, hasonlóan a tavalyi bajnoksághoz. Szenzációsan kezdett a Madarász-csapat, és hosszú idő után nem az ETO vezette a tabellát, hanem a Veszprém. Már-már meglepetés lógott a levegőben, de aztán az erőegyensúly helyreállt, és a bakonyi csapat botladozott. A Felső-házi rájátszást sikerült még elérni, de ott az induláshoz képest, csak epizódszerep jutott ezúttal Tatai Jocóéknak. Az eddigiekkel együtt talán ez a szezon tűnik a legnehezebbnek Madarász Janiéknak.

19551001_10155276524365993_874541725_n-640x360Az MVFC Berettyóújfalu életében változásokkal teli lesz a 2017-es esztendő. Azzal kezdődött, hogy a tősgyökeres berettyói Turzó József elhagyta „anyaegyesületét”, majd Szombathelyre távozott. Helyét pályaedzője Moga Flavius foglalta el. Nem kis meglepetésre összeállt a csapat a keze alatt, és bravúros harmadik helyet ért el. Mezei József elnök-tulajdonos azonban nem lenne az, aki, ha beérné az egyhelyben topogással, és ismét nagyot húzott. Spanyol edzőt csábított Újfaluba, Sergio Mullor Cabrera személyében, és vele együtt megkezdte a csapat megerősítését is. Kíváncsian várjuk az őszi szereplést, a berettyóújfalui szurkolókkal együtt.

Schrancz BalázsA Dunaferr FC két éven belül két ezüstérmet nyert, amelyben kiemelkedő szerepe volt Fehér Zsolt vezetőedzőnek. Munkája elismeréseként meg is kapta az bajnoki év edzője kitüntető címet. Ennek ellenére nem folytatja a munkát újvárosban, hiszen az MLSZ szerződtette a nyáron az utánpótlás válogatottak mellé főállásban. A szakmai munkát a következő szezonban eddigi pályaedzője Schrancz Balázs folytatja tovább.

 

marcos-angulo_2016-09-03Végül a Rába ETO-t vizsgálva, azt látjuk, hogy a vetélytársak nem tudták az idén sem kétségessé tenni a bajnoki címüket. Ezúttal is Marcos Angulo vezette győzelemre a győrieket, az eddigieknél egy kicsit vékonyabb kerettel a korábbi évekhez viszonyítva. Dr. Drucskó Zoltán nyilatkozata alapján az idén még fajsúlyosabban szeretnének a magyar tehetségek után nyúlni, és a klub Marcos Angulóval folytatja a munkát, annál is inkább, mivel élő szerződésük van a spanyol szakemberrel.

 

 

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4