MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > DiaEuro futsal-Európa-bajnokság
DiaEuro futsal-Európa-bajnokság

 A magyar csapatot ismét a döntőbe várják a DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon

A magyar cukorbeteg-válogatott az elmúlt négy évben mindig a döntőben végzett a DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon, habár időközben megduplázódott a bajnokságon induló csapatok száma. Idén is esélyesek vagyunk, akár a győzelemre is. Ezzel az elvárással kell megküzdenie a Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro-válogatottnak. 2017. július 16. és 23. között Bukarestben kell ismét bizonyítaniuk.

Idén 12 ország csapatai küzdenek meg egymással a 2017. július 16. és 23. között Bukarestben megrendezésre kerülő DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. A magyar csapat a bajnokság elmúlt négy évében mindig a döntőben végzett. Hevesi Tamás csapata 2013-ban aranyérmes lett, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig az ezüstérmet hozták haza.

„Büszkék vagyunk az eredményeinkre, ugyanakkor ránk nehezedő elvárás is, hogy az előző években mindig döntősök voltunk” – mondta Hevesi Tamás, a magyar cukorbetegek futsalválogatottjának edzője. – „Egyre erősebb mezőnyben kell helytállnunk, mégis hiszem, hogy újra a torna egyik esélyese vagyunk. Érezzük a szurkolóink támogatását, ami erőt ad nekünk a mostani felkészüléshez is.”

kl

A csapat körül azért is épült ki szép számú szurkolótábor, mert Hevesi Tamásék egyre több embernek adnak reményt arra, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni és akár kiemelkedő sportteljesítményt is elérni. A magyar csapat sikeréhez a támogatók segítsége is hozzájárult, hiszen a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. biztosította a hátteret a professzionális felkészüléshez.

„A Sanofi az élettudományok területén vezető globális vállalat, amely innovatív termékein, programjain és eszközein keresztül élharcosa a diabétesz elleni küzdelemnek. Arra törekszünk, hogy a cukorbetegek életét megkönnyítsük, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek – mondta Bartha Balázs, a Sanofi kommunikációs menedzsere. – Hevesi Tamásék csapata épp azt bizonyítja, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással a cukorbetegek is aktív tagjai maradhatnak közösségüknek.”

„Olyan termékeket fejlesztünk és gyártunk, amelyek nagyobb önállóságot és szabadságot adnak a cukorbetegeknek. A magyar DiaEuro-válogatott arra mutat példát, hogy ennek birtokában milyen teljesítményekre lehet képes az ember akár cukorbetegen is” – mondta el Ági Tamás, a 77 Elektronika Kft. marketingvezetője. – „Bízom benne, hogy ezúttal is bizonyít a nemzeti csapat, és jó eredménnyel térnek majd haza Bukarestből.”

A futsalválogatott sajtónyilvános edzésén Dr. Várkonyi Tamás, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára is jelen volt, aki elmondta – „A több mint 2700 tagot számláló társaságban zajló pezsgő és sokszínű szakmai közéletnek fontos eleme a betegek sporttevékenységének támogatása.” Hangsúlyozta: „A magyar válogatott sikere a betegek és az őket gondozó szakellátóhelyek kiemelkedően eredményes együttműködését is tükrözi, hiszen a jól megválasztott, személyre szabott terápia, a hatékony és pontos vércukorellenőrzés, valamint a kellő betegképzettség, illetve motiváltság nélkül nemzetközi színvonalú sportteljesítmény nem érhető el.”

A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint Magyarországon megközelítőleg egymillió, Európában pedig több mint 60 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben. A diabétesz nagyarányú terjedése miatt a folyamatos tájékoztatás és az egészséges életmódra való nevelés világszerte kulcsfontosságú feladat. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegek is sportolhatnak, sőt a testmozgás magának a terápiának is fontos része.

Az eredményeket az EB ideje alatt a www.diaeuro.org honlapon és a csapat Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/cukrosfutsal/) is követheti minden érdeklődő, ahol a mérkőzések összefoglalói is megtekinthetők lesznek.

 

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA